AMD K12 AMD ZEN 17h - spekulace a info
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: AMD K12+ AMD ZEN spekulace a info
Říká "John Taylor is Corporate Vice President, Worldwide Marketing at AMD" a článekj je plnej plk a 0 technikých informací, jo to má váhu jak pára nad hrncem.
- Maor
- Začátečník
Tak hlavní je, aby oslovili k upgradu lidi, co maj ještě Thuban nebo Zambezi případně Sandy Bridge.
Ty platformy je už potřeba vyměnit kvůli pcie 3, usb 3.1, M.2, sata express,
Ale intel si za i7 xxxx K nechá pěkně zaplatit a i5ky jsou spíš downgrade.
Ty platformy je už potřeba vyměnit kvůli pcie 3, usb 3.1, M.2, sata express,
Ale intel si za i7 xxxx K nechá pěkně zaplatit a i5ky jsou spíš downgrade.
- yuri.cs
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
The Stilt tvrdi, ze v jeho AMD materialech (pro partnery vyrabejici desky) je "up to 40% IPC" nad Excavatorem. Tomu se da verit. Tudiz, ze by Zen prohanel v klasickych recenzich Skylake je vysoce nepravdepodobne.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- pilarius
- Začátečník
Jak píše Maor - hlavně to musí být upgrade. Nové technologie, lepší výkon, rozumná cena. Úspěch bude záviset hlavně na té ceně.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- kotas
- Středně pokročilý
Kdy že se mají nové MB+CPU začít prodávat? Nemělo to být už někdy teď? Nebo až za rok
- Maor
- Začátečník
Já žil v domnění, že na computexu nové desky uvidíme, ale vypadá to tak akorát na oznámení Bristol Ridge a potvrzení/vyvrácení uvedení Zenu ještě před Vánoci
- kotas
- Středně pokročilý
LOL, bude to stejný FAIL jak ty jejich "upgradované" shity AM3+ co se nechytaj na CPU od INTELu, tak hlavně že do FM2+ vydávají CARIZZO a další "mobilní" sra*ky a v do PC nemají co nabídnout, kromě grafik samozřejmě..s CPU jsou a budou asi už pořád hodně trapně pozadu....chjo
Ty jejich slajdy co bude a jak to bude super mě nezajímají, o tom, že budou nové procesory od AMD jsem se dozvěděl někdy před necelým rokem a docela jsem jim fandil, ale teď je to spíše k smíchu
//EDIT: jo tak je to rok co jsem se o to začínal zäjímat poprvé, bylo to v dubnu 2015 a tenhle thread spekulativně začal někdy 2014 Jestli začnou mastit ZENy až někdy na přelomu roku tak jsou pro smích jako celé AMD, bohužel a nečekám od toho nic, co by neměl jejich slavnej mnou zmíněný problémový AM3/3+ či sračkoidní a použitelný na net a kanceláře FM2/2+
Ty jejich slajdy co bude a jak to bude super mě nezajímají, o tom, že budou nové procesory od AMD jsem se dozvěděl někdy před necelým rokem a docela jsem jim fandil, ale teď je to spíše k smíchu
//EDIT: jo tak je to rok co jsem se o to začínal zäjímat poprvé, bylo to v dubnu 2015 a tenhle thread spekulativně začal někdy 2014 Jestli začnou mastit ZENy až někdy na přelomu roku tak jsou pro smích jako celé AMD, bohužel a nečekám od toho nic, co by neměl jejich slavnej mnou zmíněný problémový AM3/3+ či sračkoidní a použitelný na net a kanceláře FM2/2+
- del42sa
- Pokročilý
ohlašení Zenu high performance CPU pro desktop a uvedení do prodeje bylo ohlašeno už od začátku nejdříve na 4Q 2016, tak co je na tom najednou pro tebe tak překvapivého ?
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
Case NZXT H230 Silent, CPU AMD Cezanne, Ryzen 7 5700G + SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024, GPU Sapphire Radeon RX 7600 8GB, MB Gigabyte Aorus B550-PRO V2, 16GB DDR4 4400Mhz CL18 Patriot Viper 4 Blackout, system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III , data HDD WD RED 1TB SATA III, Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR, Win 10-64 bit Pro, zdroj Cooler Master V550 Semi-Modular 550W 80 PLUS GOLD
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
Case NZXT H230 Silent, CPU AMD Cezanne, Ryzen 7 5700G + SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024, GPU Sapphire Radeon RX 7600 8GB, MB Gigabyte Aorus B550-PRO V2, 16GB DDR4 4400Mhz CL18 Patriot Viper 4 Blackout, system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III , data HDD WD RED 1TB SATA III, Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR, Win 10-64 bit Pro, zdroj Cooler Master V550 Semi-Modular 550W 80 PLUS GOLD
- kotas
- Středně pokročilý
to mi jaksi uniklo, teď se to už píše, ale dříve pokud vím měli přijít první MB + CPU někdy teď no ne? A není nic a nebude nic a i kdyby, k čemu by byly MB když nejsou CPU
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ber to pozitivně, původně to mělo bejt jako u AM3+ ala boardy mnohem dříve než CPU, výsledek byl katastrofální a boardy se dočkaly mizerné podpory pro později přicházející CPU a bylo jen pár které fungovaly jakžtakž jak by měly.
Ihmo já bych i uvítal kdyby celé platfroma launchovala se Zenem optimalizovaná pro zen, ne aby tu byla o 3/4 roku dříve pro Bristol ridge a prodpora pro Zen se dodělávala na koleni někde bokem jako propdora pro FX u AM3+.
Ihmo já bych i uvítal kdyby celé platfroma launchovala se Zenem optimalizovaná pro zen, ne aby tu byla o 3/4 roku dříve pro Bristol ridge a prodpora pro Zen se dodělávala na koleni někde bokem jako propdora pro FX u AM3+.
- Maor
- Začátečník
Moc bych na mega launch Zen + Vega + AM4 + Radeon SSD do M.2 + Radeon DDR4 nevsázel.
Pokud se mi vyplatí upgrade ze Sandy Bridge, kupuju to hned, ale nesmí to mít horší výkon ani v singlu ani v multi, což by znamenalo OC přes 5GHz nebo víc jak 40%IPC oproti excavatoru.
Pokud se mi vyplatí upgrade ze Sandy Bridge, kupuju to hned, ale nesmí to mít horší výkon ani v singlu ani v multi, což by znamenalo OC přes 5GHz nebo víc jak 40%IPC oproti excavatoru.
- yuri.cs
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Sorry, ale pusobis jako dement.kotas píše:jo tak je to rok co jsem se o to začínal zäjímat poprvé, bylo to v dubnu 2015 a tenhle thread spekulativně začal někdy 2014 Jestli začnou mastit ZENy až někdy na přelomu roku tak jsou pro smích jako celé AMD, bohužel a nečekám od toho nic, co by neměl jejich slavnej mnou zmíněný problémový AM3/3+ či sračkoidní a použitelný na net a kanceláře FM2/2+
Vubec prvni informace o Zenu zasazovaly vydani nejiste na prelom 2016/2017. Postupne krystalizuje neco jako zima/Vanoce 2016.
Projekt Zen se rozjel nekdy v polovine 2012, po tom, co odpiskali veskery rozvoj BD CPU. Takze datum zalozeni tohohle threadu bylo v dobe, kdy treba navrh byl davno hotov.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- webwalker
- Začátečník
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- yuri.cs
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Multi-generation roadmap beginning with “Zen” core to return AMD to performance markets
Silicon running in labs now, meeting expectations and remain on track for availability in 2016
Excavator nebo Piledriver? NevimeOver 40% improvement in IPC over current AMD CPU core
Plus zabavny graf bez oznaceni zobrazujici Summit Ridge jako 2x /cosi/ nez Orochi“Zen” – First in High-End Desktops
Investor Presentation Q2 20162017/2018
Introduce Next-Generation Graphics and processor products
// byl jsem predbehnut
- Maor
- Začátečník
Pokud by každá čára odpovídala 0,5 jako vlevo, tak to znamená, že Summit Ridge bude mít 2x vyšší výkon jak Bulldozer.
- yuri.cs
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vlevo neni na svisle ose cisty vykon, ale vykon/watt. Graf vpravo nema popsane osy ani pocatek. Tzn. nemusi zacinat od nuly a muze zobrazovat cokoli...Maor píše:Pokud by každá čára odpovídala 0,5 jako vlevo, tak to znamená, že Summit Ridge bude mít 2x vyšší výkon jak Bulldozer.
- webwalker
- Začátečník
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- yuri.cs
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Sranda, jak AMD ty slidy zmenilo pro verejne PDF vydani - tam je misto Zen dieshotu nudne Carrizo.
"Upscale":
https://pbs.twimg.com/media/CjFzL6TVAAAH_cq.jpg:large
"Upscale":
https://pbs.twimg.com/media/CjFzL6TVAAAH_cq.jpg:large
- del42sa
- Pokročilý
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
- Dolan
- Začátečník
-
Je tam napísané "Significant performance leap expected". Ako si prišiel na to, že to je výkon na watt?yuri.cs píše:Vlevo neni na svisle ose cisty vykon, ale vykon/watt. Graf vpravo nema popsane osy ani pocatek. Tzn. nemusi zacinat od nuly a muze zobrazovat cokoli...Maor píše:Pokud by každá čára odpovídala 0,5 jako vlevo, tak to znamená, že Summit Ridge bude mít 2x vyšší výkon jak Bulldozer.
Predpokladám že rovnako, ako si prišiel na to, že nezačína od nuly.