Zdravím,
nikde se mi to nepodařilo vygooglovat, ale přijde, že to musí existovat.
Omáčka:
Tak jsem teda nakonec upgradoval ze sedmiček. Byl to děs, ale nakonec se to povedlo. Po upgradu jsem se normálně přihlásil tím offline profilem a fungovalo to v pohodě. Chvíli jsem to v pořádku používal a pak se mě to zeptalo jak probíhal upgrade. Tak jsem si říkal, že jim to tam pěkně napíšu... Když jsem potvrdil feedback, přinutilo mě to v té Windows Feeback aplikaci zadat MS účet. Bohužel mi to nijak nesdělilo, že mi to slinkuje natvrdo můj lokální účet a ten online profil. Prostě najednou od té doby se musím na PC přihlašovat tím MS Live účtem. No jako budiž, má to jisté výhody (kalendář... a ehm, no... kalendář). Co mi ale vadí je, že teď se musím přihlašovat ke svému vlastnímu PC svým strašně dlouhým mailem a strašně dlouhým a super bezpečným heslem. No, vím, že si můžu nastavit PIN, ale tím vyřeším jen to heslo. Ale nechci při přihlašování psát pořád ten zavináč a dlouhý mail. Přihlašuji se totiž často přes remote desktop a to i z věcí, kde třeba není tak snadné napsat zavináč a už vůbec není jednoduché něco dlouhého psát.
Dotaz (krátká verze):
Přijde mi, že musí existovat nějaký lokální alias pro online účet. Tj. rád bych se zase přihlašoval svou čtyřpísmennou přezdívkou a krátkým heslem tak, jako dříve... Stejně tak potřebuji aby stále existoval starý účet (login + heslo) kvůli autentizovanému přístupu k dalším věcem na síti, které používají staré údaje.
Díky
//Taky nevím, proč je po těch Windowsech všude napsané moje jméno. Já do háje vím, jak se jmenuji, a nikdo jiný můj PC nepoužívá. Proč je pořád všude moje jméno i s příjmením???
Lokální uživatelský alias?
Moderátor: Loki5567
- Aros
- Začátečník
Lokální uživatelský alias?
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Sk1X1
- Začátečník
-
Re: Lokální uživatelský alias?
Nejsem si jistej, jestli je to co chceš, ale účet jde přepnout zpátky do místního účtu v nastavení... Všechna nastavení (to nové Win 8,10) / Účty a tam je přepnutí na místní účet.. teď jsem to dělal u nezaheslovanýho účtu a vypadalo to, že ho to prostě vrátilo zpět do doby před tím spojením s účtem
Corsair 400R Carbide Series, EVGA SuperNova G2 750W, MSI Z170A KRAIT GAMING, Intel Core i7-6700K, Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX, Sapphire Radeon RX 470 NITRO+ 8GB DDR5, CRUCIAL Ballistix Sport LT Single Ranked 2400MHz CL16 2x8GB, LG 23MP75HM, Trust GXT 280, ConnectIT CI-78
- Aros
- Začátečník
Re: Lokální uživatelský alias?
Hm, díky za tip. Ještě tak kdyby ten lokální účet mohl používat ten kalendář, ale to už bych chtěl asi moc... Dík.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.