Lokální uživatelský alias?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Lokální uživatelský alias?

Příspěvek od Aros »

Zdravím,
nikde se mi to nepodařilo vygooglovat, ale přijde, že to musí existovat.

Omáčka:
Tak jsem teda nakonec upgradoval ze sedmiček. Byl to děs, ale nakonec se to povedlo. Po upgradu jsem se normálně přihlásil tím offline profilem a fungovalo to v pohodě. Chvíli jsem to v pořádku používal a pak se mě to zeptalo jak probíhal upgrade. Tak jsem si říkal, že jim to tam pěkně napíšu... Když jsem potvrdil feedback, přinutilo mě to v té Windows Feeback aplikaci zadat MS účet. Bohužel mi to nijak nesdělilo, že mi to slinkuje natvrdo můj lokální účet a ten online profil. Prostě najednou od té doby se musím na PC přihlašovat tím MS Live účtem. No jako budiž, má to jisté výhody (kalendář... a ehm, no... kalendář). Co mi ale vadí je, že teď se musím přihlašovat ke svému vlastnímu PC svým strašně dlouhým mailem a strašně dlouhým a super bezpečným heslem. No, vím, že si můžu nastavit PIN, ale tím vyřeším jen to heslo. Ale nechci při přihlašování psát pořád ten zavináč a dlouhý mail. Přihlašuji se totiž často přes remote desktop a to i z věcí, kde třeba není tak snadné napsat zavináč a už vůbec není jednoduché něco dlouhého psát.

Dotaz (krátká verze):
Přijde mi, že musí existovat nějaký lokální alias pro online účet. Tj. rád bych se zase přihlašoval svou čtyřpísmennou přezdívkou a krátkým heslem tak, jako dříve... Stejně tak potřebuji aby stále existoval starý účet (login + heslo) kvůli autentizovanému přístupu k dalším věcem na síti, které používají staré údaje.

Díky

//Taky nevím, proč je po těch Windowsech všude napsané moje jméno. Já do háje vím, jak se jmenuji, a nikdo jiný můj PC nepoužívá. Proč je pořád všude moje jméno i s příjmením???
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Sk1X1
Začátečník
Začátečník

Re: Lokální uživatelský alias?

Příspěvek od Sk1X1 »

Nejsem si jistej, jestli je to co chceš, ale účet jde přepnout zpátky do místního účtu v nastavení... Všechna nastavení (to nové Win 8,10) / Účty a tam je přepnutí na místní účet.. teď jsem to dělal u nezaheslovanýho účtu a vypadalo to, že ho to prostě vrátilo zpět do doby před tím spojením s účtem
Corsair 400R Carbide Series, EVGA SuperNova G2 750W, MSI Z170A KRAIT GAMING, Intel Core i7-6700K, Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX, Sapphire Radeon RX 470 NITRO+ 8GB DDR5, CRUCIAL Ballistix Sport LT Single Ranked 2400MHz CL16 2x8GB, LG 23MP75HM, Trust GXT 280, ConnectIT CI-78
Aros
Začátečník
Začátečník

Re: Lokální uživatelský alias?

Příspěvek od Aros »

Hm, díky za tip. Ještě tak kdyby ten lokální účet mohl používat ten kalendář, ale to už bych chtěl asi moc... Dík.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Odpovědět

Zpět na „Windows 10“