asus m5a99fx pro r2.0 + r9 290x - black screen

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
C-rock
Nováček
Nováček

asus m5a99fx pro r2.0 + r9 290x - black screen

Příspěvek od C-rock »

Zdravím všechny. Potřeboval bych radu pro kamaráda, který si koupil am3+ desku m5a99fx pro r2.0 s cpu fx-9370 a k romu r9 290x(ref.), win 7 64. a nejsme schopni rozchodit obraz.
Od zmácknutí power button je jen černo, žadný post, ani bios. Primárně připojujeme pres hdmi do televize, ale zkouseli jsme i vga kabel s dvi redukcí.
Uplně prvnim spustěním pc jsme se dostali do winu, ale místo uvítací obrazovky se počítač ocitl na odhlašovací, asi na 5 minut, pak jsme ho násilně vypli. Od té doby jen black screen. Občas se na obrazovce ukazaly artefakty a jednou se povedl i bios s artefakt, teměř nečitelný.

Grafiku jsem tedy otestovali u mě přes DVI a funguje, v jeho starším počítači s cpu 4 jadro phenom + deska asus m4a87 něco něco, taky funguje přes HDMI. Vyštrachali jsme starší GK hd6870, která je ale částečně mrtvá, (funguje jen bez driveru) a s ní se pres hdmi do winu dostane na nové desce.

Zkusili jsme 3 hdmi kabely, 1x dvi to vga, 1x dvi to hdmi (jako display používa FHD televizi)
Zkouseli jsme starý i čerstvý win 7 64 system (nevim zda li Sp1), ovladače grafiky latest crimson whql, + chipset ze stranek asusu z roku 2012.

Verzi biosu a jeho aktualnost nevím, doplním.
Btw rozhodoval jsem se mezi sekcí pro grafiky a pro desky, snad je to víc desková věc :-)

Nemel by prosím nekdo nejaky tip, co bychom mohli vyzkoušet, mě nic nenapada :( Předem díky

edit: boot device led svítí :( různé Pci sloty vyzkoušeny. Bios starý 1708, pracujeme na updateu :-)
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Re: asus m5a99fx pro r2.0 + r9 290x - black screen

Příspěvek od oneb1t »

zkusil bych prepnout bios na grafice jestli tam nekdo nenaflashoval nejakou blbost
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
C-rock
Nováček
Nováček

Příspěvek od C-rock »

oneb1t píše:zkusil bych prepnout bios na grafice jestli tam nekdo nenaflashoval nejakou blbost
ahoj, to už jsem ze zvědavosti zkoušel, když to bylo u mě v PC a peklo se to na 94C, a vetrak bezel celkem tiše na 40%. Na druhé pozici je dle mě stejnej quiet bios, protože se to chovalo uplně stejně. Ale jak jsem psal, jelo to u mě dobře přes DVI a u kamaráda na druhym PC přes HDMi taky.

Btw bios se mu nepodařilo aktualizovat, jelikož mu to píše not EFI bios, přitom to ma z Asus stránky, a soubor přejmenoval dle manualu. Musím to omrknout osobně :-)
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

USB klúč musí mať naformátovany na FAT32 a súbor netreba premenovávať ak sa dostane do biosu a flashuje normálne odtial. Iba ak používa USB BIOS Flashback, vtedy treba.
melfus
Nováček
Nováček

Příspěvek od melfus »

Čau všichni . Tak bios sem už nahrál je tam aktuální a furt nic ...
melfus
Nováček
Nováček

Příspěvek od melfus »

tak jsme se vubec nehli. Zkusili jsme i druhou 290x, ale to stejny, svítí bios check dioda a černa obrazovka, přitom s tou 6870kou nemame problem. Zdroj je corsair HX1000, pci vetve má napevno + jsme zkouseli pridavat i modularni.

edit: po prehozeni grafik z 6870 na 290x to na poprvé najelo opet rovnou do odhlasovaci obrazovky winu :(
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

provozuju stejnou konfiguraci a beha to bez nejmensich problemu
zkouseli jste treba jinej slot?

a zkusil bych flashnout klidne bios z jiny karty jestli je to asus referencka tak treba z gigabyte referencky
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
C-rock
Nováček
Nováček

Příspěvek od C-rock »

oneb1t píše:provozuju stejnou konfiguraci a beha to bez nejmensich problemu
zkouseli jste treba jinej slot?

a zkusil bych flashnout klidne bios z jiny karty jestli je to asus referencka tak treba z gigabyte referencky
ja to vidim v popisku že to maš stejny :-)diky že nam pomahaš.

zkoušeli jsme všechny sloty :( on má referenečku od sapphire a ja tri-x. Zkusim omrknout jestli neni k mání nejaky novější.
melfus
Nováček
Nováček

Příspěvek od melfus »

čauvec . Ted mě psal borec vod kterýho sem kupoval grafiku že přez hdmi to neměl puštěný jen DVI ale že měl podobnej problem u jiné gr. že jela pouze přez DVi a po instalaci ovladačů jela i přez HDMI.Otd celej kumšt.... :oops:
melfus
Nováček
Nováček

Příspěvek od melfus »

A jesi ne tak vezmu všechny ty káble co sem nakupil a hodim si natom mašlu..:D
C-rock
Nováček
Nováček

Příspěvek od C-rock »

tak u mě rozchozeno pres DVI, ovladace nainstalovany, pak napojeno na HDMI a vsechno v pohode. U Melfuse to ale neběží XD Asi špatná aura kámo sorry :D
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“