MSI GTX 980 - smrad, artefakty, KO

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

petsild
Začátečník
Začátečník

Re: MSI GTX 980 - smrad, artefakty, KO

Příspěvek od petsild »

Pánové jsem zcela znechucen :( co tady od vás všech čtu!!!

Nejsem žádný fanda CZC... ale jak tu špiníte reklamační postup obchodu, který je v tomto případu naprosto v právu a to ze dvou zásadních důvodů.

1. Porušení plomby.
2. Sundání chladiče už je vážný zásah do hw i když to někdo zvládne levou zadní, výrobce to rozhodně netoleruje.

Chladiče nasazuje robot automat, který šroubové spoje utahuje do ideálního momentu, tedy ani moc ani málo, aby to kompenzovalo tepelnou roztažnost všech materiálů použitých na kartě.
Na začátku Uživatel_980 píše:Zdravím,

mám chvíli MSI GTX 980 GAMING a dnes jsem kartu přepastoval pastou MX-4. Teploty o malých pár stupňů lepší, paráda.

Po spuštění Kombustoru se PC po 5s vypnul, ASUS deska hlásila ANTI-SURGE problém. Řekl jsem si náhoda.
Spustil jsem tedy Kombustor znovu, něco v grafice luplo, PC se vypnul, smrad křemíku.

A nyní již totální artefakty přes celou obrazovku ihned po spuštění.. jak je toto možné? Teď už samozřejmě nepomohlo ani znovu vyčištění a přepastování.

Přepastoval jsem již desítky karet a nikdy žádný problém (je tedy pravda, že převážně Radeonů a non-MSI karet), i s touto jsem si dal záležet, teploty v pohodě..

dále pokračoval:

Az budu domu, vyfotim.
Smrad byl zda se primo z cipu.
Jeste pred prepastovanim jsem tam rval +87mV a takty hodne pres 1500 a pameti pres 8400Mhz.
Plombu karta mela, uz nema.. snad to i tak berou na reklamaci, ja ji bral vzdy jen jako nic neznamenajici nalepku.
Karta je stara 4 mesice.

U CZC.cz, ale ti snad neposuzuji zaruku. A na sroubkach je stejne videt, ze byly pouzity.

Vyjádření technika: Karta je mechanicky poškozena, porušena pečeť,... Není možno uznat záruku, vráceno bez opravy zpět..
Při tolika pro kartu negativních zákrocích jsi nemohl čekat od CZC jiného vyjádření než v tvůj neprospěch.
Každý chip má svůj hraniční strop a ty jsi ho zjistil na vlastní kůži, prostě jsi kartu odpálil vlastní blbostí hoj. Pet
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Tak bavili jsem se i obecně špatných zkušenostech s reklamací v CZC, to je jedna věc a druhá věc je, že dle našich zákonů je nějaká nálepka na chladiči bezpředmětná,..
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Presne, nejaky chybejici kus papirku nalepeny pres sroubek neni duvod k neposlani vyrobku k reklamaci. Tam az maji posoudit, zda poruseni plomby vedlo k nasledne pricine poruchy. To, ze si to prodejce takto zjednodusuje a tim porusuje zakon, je vec druha...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Uživatel_980
Nováček
Nováček

Příspěvek od Uživatel_980 »

Tak z CZC říkali, že karta byla posuzována přímo v autorizovaném servisu jejich dodavatel. Můžu si prý zhotovit znalecký posudek. Asi běžná praxe u nich, jak vidí, že někdo sundával chladič nebo nevím..

Kolik by takový znalecký posudek stál? Samozřejmě by mi ho proplatili a žádal bych vrácení peněz, 980 ztratila hodnotu.
zigo
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od zigo »

Uživatel_980
Nováček
Nováček

Kdybych grafiku zapekl v troubě a fungovala, měl by o ni někdo zájem? Za kolik bych ji mohl prodat? Díky.
scR47
Nováček
Nováček

Příspěvek od scR47 »

Ono jde spíš o to, že taková grafická karta po zapečení vydrží cca 3 měsíce a pak znova začne vykazovat artefakty. (osobní zkušenost)
- Quiet PC -
CPU: Intel Core i5 3570 - RAM: 2x4GB Patriot DDR3 1866MHz CL9 Viper 3 - MB: Asus P8Z68V - GPU: Zotac GTX 1060 6GB - PSU: Seasonic S12II-520 - COOLER: Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX - CASE: Zalman Z3 Plus
Uživatel_980
Nováček
Nováček

Samozřejmě to není trvalé řešení. Ale často vydrží i například rok. Poté znova zapéct.
Uživatel_980
Nováček
Nováček

Měl by někdo zájem o tuto kartu? Když už nic, tak by se dal použít chladič.
Waleron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Waleron »

Pasoval by ten chladič na MSI GTX 970 ? Měl bych o chladič případně zájem ...
ifkopifko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ifkopifko »

Podľa mňa sa vzdávaš príliš rýchlo, ale tvoje prachy...

-Ak bola niekde tá karta posudzovaná, mal by si o tom dostať protokol. Ak máš len niečo od CZC, tak ťa oje...
-Pokiaľ viem, oni by ti mali dokázať, že si kartu poškodil ty, nie naopak. Hádaj sa s nimi...
-Ak uvádzajú "mechanické poškodenie", žiadaj vysvetlenie čo je poškodené, lebo ty si nič také nespôsobil a ani nič také na karte nevidíš. Pre istotu by som si kartu nafotil ak by sa rozhodli tam nejaké "mechanické poškodenie" privyrobiť pri ďalšom pokuse. ;)
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“