po pravde nechce sa mi teraz velmi rozmyslat co vlasne riesis tym "podobne ako GM200 alebo GT200" ale kazdy prefix ma svoj dovod... Volta moze byt v konecnom dosledku aj GV200, ale na 99% to bude GV104, 106, 102, 100... 1 hovori o tom ze je to prva generacia cipov na danej architekture, nie je ziadny dovod aby zacinali prve cipy s 2... GM200 zacinali 2 lebo to je druha generacia Maxwellu, prva bol akurat ta GTX 750Ti s GM107 tusim...Dolan píše:Na tiidu (s odkazom na fool) je dnes článok o Volte, v ktorom sa objavili názvy GV104, GV102 a GV110.
Nemali by názvy tých jadier začínať na GV200, ak by boli na rovnakom procese ako GP100? Tak ako podobne GM200 alebo GT200. Pretože Nvidia asi nevydala dve architektúry na rovnakom procese s rovnakým prefixom.
edit:
Hladis: A ako to dosiahnu? Niečo osekajú? Pascal je už teraz len herná karta. Optimalizácie SM tiež neprinesú zázraky, maximálne pár percent pod DX12. V prípade že to vôbec bude možné, architektúra Nvidie je odlišná od GCN a tak z AS vôbec nemusia ťažiť ani po optimalizáciách (predsa to čo platí pre AMD nemusí platiť pre všetkých ostatních)
A z procesu tiež nič viac nedostanú. Vlastne Pascal je už na hrane toho, čo sľúbilo samo TSMC. A keďže pri 16nm sa po FFC s vývojom prakticky končí na úkor 10, 7 a 5nm, tak sa nedajú očakávať nejaké extra skoky ani v taktoch alebo spotrebe (28nm sa vyvíjalo aj po Kepleroch).
nema to nic spolocne s vyrobnym procesom ci uz bude Volta na 16, 14, 10 alebo 7nm
ad2: v skratke Volta ma podla vsetkeho prekopanu a vylepsenu architekturu, takze (aj) tak to dosiahnu aj ked bude na rovnakom procese... ono Pascal je v skutocnosti naozaj len tzv "placeholder" medzi Maxwellom a Voltou... v povodnych roadmapach Nvidie sa Pascal nevyskytoval, nic revolucne teda nemohol priniest a ani nepriniesol... neviem ci je naozaj pravda ze bol Pascal vo vyvoji tie 3 roky ako hovori Nvidia, ale Volta cipy by mali byt este dlhsie...
pri 16nm uz extra skoky mozno nebudu ale takty/spotrebu este urcite vedia poladit,
a nakoniec stale maju moznosti pri cipe co sa uz tu pisalo... GP104 ma 314mm2... GM204 mal skoro 400mm2... ak spravia GV104 tiez okolo 400mm2 je tam velky priestor na zvysenie vykonu uz len tym ze tam vojde viac CC, no a plus architektura, plus nieco takty a mas slusny skok vo vykone bez zmeny procesu...
Ako.. mame cas, zbytocne teraz nad tym nejak extra spekulovat.. iste je len to ze Volta oproti Pascalom nieco (dost) prinesie.