PC sestava do 70K

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Masherino
Nováček
Nováček

PC sestava do 70K

Příspěvek od Masherino »

Ahoj,
rád bych poprosil o radu při skládání PC. Můj rozpočet je je kolem 90 tisíc, ale monitor bude zabírat určitě nějakou vyšší částku, takže bych se rád dostal na cenu kolem 70 tisíc :) .

Účel:
-na hraní
- občasná tvorba grafiky

Sestava bez
-OS
-Mechaniky

Doplňující požadavky: Rád bych měl průhlednou bočnici, na hluku nezáleží a různé podsvícení u komponentů by bylo super :D (rád se kochám :roll: :D ) takže tipuji ASUS komponenty.

Za každou navrženou sestavu budu vděčný.
Děkuji

PS: Nevím jestli to má význam, ale do ČR se vracím na konci Února, tak jestli se do té doby neslevní nějaké komponenty. :D
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Re: PC sestava do 70K

Příspěvek od kocourmikes1 »

CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

jen by bylo k těm MLkám dobré napsat že při nízkých otáčkách může vydávat pazvuky jak hrom...
ignorelist: Stratos (již trvale)
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Za mě:

https://www.czc.cz/204224,204092,176897 ... 95495/kody

-Rozdvojka na ventilatory je pro dva Leviathany co budou umistne nahoře.
- H115I Extreme - vyměnit dva ventilatory původní za další Leviatany a to v konfiguraci Pull a umistit radiator dopřední části skříně.
-Nahradit 120 mm leviathan na radiatoru Grafiky
- Vše umistěno pro mě v nádherném casu. Myslím že biločerná konbinace spolu s bíle sviticími ventylatory bude nadherná a o dost dospělejší než rudě nebo jinak zařicí gaming zaležitosti
- Rozhodně bych šel Do SSD ale ne Sata ale M.2 portu (u mě jednoznačně když na to je rozpočet by šlo jít do 512GB varianty Samsung 960 PRO). Pokud je třeba rozpošet snížit tak bych buť zaměnil za EVo nebo nechal PRO verzi s 256 GB
- HDD rozhodně nějaký moderní WD s 7200 otačkami a větší Cache (minimalně 128 MB)

Samozřejmě tohle je muj navrh vyměnit si tam můžeš vše dle osobního usudku.

ještě bych chtěl vyzdvihnout že ta skříň vypadá vážně skvěle s těmi Leviathany:
http://www.corsair.com/~/media/corsair/ ... 00c_04.png

taky bych chtěl poukazat na možnost vzít jako chaldič CPU:
http://www.alphacool.cz/produkt/EK_Wate ... rg1=010608

s Tímhle chladičem by se dalo jednoduše také chladit tahle grafika:
https://www.czc.cz/msi-geforce-gtx-1080 ... 82/produkt

Výsledek by pak byl že by se jednalo o PC s defakto Suctume vodním chlazením a OC by šlo na 5,2 GHz ? Po delidu samozřejmě.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

1) Kupovat 1080 s AIO chladičem je vyhazování peněz za něco, co nepůjde lépe taktovat a ani to nebude méně hlučné.

2) Stejným mrháním peněz je použití AIO na procesoru, tam vůbec není limitem chladič, FERA za 700 Kč ti umožní stejný OC jak tahle voda -> bez delidu procesoru to nemá vůbec cenu

3) Patřím mezi lidi, kteří raději kapacitu SSD než jeho pětinásobnou rychlost, kterou v praxi nevyužije - těch 9000 se bude hodit rozhodně jinde.

4) Dalším mrháním peněz je použitý disk, platit 4k za 2TB disk nevím jestli úplně stojí za to, ale je to menší mrhání než ty předchozí případy.

5) 850W na tuhle sestavu je nesmysl, ten by stačil i na 6900K a dvě grafiké karty, tedy zase lezou peníze zbytečně někam, kde nemají užitek

6) 5K za 270 je také celkem dost, já osobně bych si tam radši šoupl 170 a ušetřil celkem slušný balík...

------------ celkově by jsi to samé jednoduše postavil o 20K levněji a nebylo by to na úkor ani výkonu ani kvality..

Jinak bych osobně doporučil zapomenout na 4K, 4K je hudba budoucnosti, tam to bude zajímavé tak za dvě generace grafik, pokud si chceš zajímavě zahrát tak je na to jednoduše příliš brzy, není nic horšího než mít pěknej obraz ale při 40 FPS..

Sám jsem pořídil před měsícem dva tyhle kousky https://www.czc.cz/aoc-ag271qg-led-moni ... 31/produkt

Barvy výtečné, inputlag perfektní - dokonce nižší než co mají ROG TN ze začátku 2016...
Jedinou vadou na kráse je backlight bleeding, jeden kus bezvadný, druhý kus jsem musel vyměnit za jiný a rovněž druhý má ošklivé BLB, takže to chce počítat s možným vrácením než chytneš dobrý kus.

Pokud nejsi ochotný dávat 70K za dva titány, tak bych prostě raději vzal povedené QHD s 3x vyšší obnovovací frekvencí a 3x nižším inputlagem..

Každopádně pokud budeš stavět až za měsíc, tak bych si ten měsíc na nějaké rady stejně počkal, změní se ceny i portfolio HW.
Masherino
Nováček
Nováček

Příspěvek od Masherino »

Ok, děkuji za info. Tak to se ozvu jak dorazím do ČR. A co se toho monitoru týče, počítal jsem s QHD monitorem, jelikož ta Frekvence u 4K monitorů je strašně malá, co se týče pro mě. :)
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak to můžu vřele doporučit to AOC co jsem pořídil, věř, že jsem si udělal obsáhlý research :wink:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“