1) Kupovat 1080 s AIO chladičem je vyhazování peněz za něco, co nepůjde lépe taktovat a ani to nebude méně hlučné.
2) Stejným mrháním peněz je použití AIO na procesoru, tam vůbec není limitem chladič, FERA za 700 Kč ti umožní stejný OC jak tahle voda -> bez delidu procesoru to nemá vůbec cenu
3) Patřím mezi lidi, kteří raději kapacitu SSD než jeho pětinásobnou rychlost, kterou v praxi nevyužije - těch 9000 se bude hodit rozhodně jinde.
4) Dalším mrháním peněz je použitý disk, platit 4k za 2TB disk nevím jestli úplně stojí za to, ale je to menší mrhání než ty předchozí případy.
5) 850W na tuhle sestavu je nesmysl, ten by stačil i na 6900K a dvě grafiké karty, tedy zase lezou peníze zbytečně někam, kde nemají užitek
6) 5K za 270 je také celkem dost, já osobně bych si tam radši šoupl 170 a ušetřil celkem slušný balík...
------------ celkově by jsi to samé jednoduše postavil o 20K levněji a nebylo by to na úkor ani výkonu ani kvality..
Jinak bych osobně doporučil zapomenout na 4K, 4K je hudba budoucnosti, tam to bude zajímavé tak za dvě generace grafik, pokud si chceš zajímavě zahrát tak je na to jednoduše příliš brzy, není nic horšího než mít pěknej obraz ale při 40 FPS..
Sám jsem pořídil před měsícem dva tyhle kousky
https://www.czc.cz/aoc-ag271qg-led-moni ... 31/produkt
Barvy výtečné, inputlag perfektní - dokonce nižší než co mají ROG TN ze začátku 2016...
Jedinou vadou na kráse je backlight bleeding, jeden kus bezvadný, druhý kus jsem musel vyměnit za jiný a rovněž druhý má ošklivé BLB, takže to chce počítat s možným vrácením než chytneš dobrý kus.
Pokud nejsi ochotný dávat 70K za dva titány, tak bych prostě raději vzal povedené QHD s 3x vyšší obnovovací frekvencí a 3x nižším inputlagem..
Každopádně pokud budeš stavět až za měsíc, tak bych si ten měsíc na nějaké rady stejně počkal, změní se ceny i portfolio HW.