Co furt mate s tym vykonom? Testy uz predsa boli zverejnene oficialnym magazinom, boli to ES na nedoladenej platforme, takze vykon je dobry a bude uz len lepsi.Igoreso píše:Porad nic o vykonu.
http://www.guru3d.com/news-story/french ... marks.html
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Co furt mate s tym vykonom? Testy uz predsa boli zverejnene oficialnym magazinom, boli to ES na nedoladenej platforme, takze vykon je dobry a bude uz len lepsi.Igoreso píše:Porad nic o vykonu.

Jestli vůbec ňákej base clock mít budou. Už FX neudržel svůj base a throtlil pod něj, aby to nedělal muselo se v biosu vypnout APM master mode a pak zase těžce přestřeloval svou TDP. Možná to tak Zen mít bude ještě mnohem agresivněji, vysvětlovalo by to i ty nízké TDP. Ten CPU prostě bude konstatně boostovat/throttlovat. Pokud tam bude ňákej singlethread může to vyhnat vejš při 95W, pokud multithread s AVX vythrotlí se to dost nízko a spotřeba bude pořád +- těch 95W jen bude kolísat frekvence dle odběru jádra.Blue Storm píše:Zatím opravdu nepředbíhejme. Každopádně by mě zajímalo, proč sakra všude v těch cenících píšou frekvenci s boostem a ne základní frekvenci. To chtějí oblbnout lidi?

Vubec si nemyslím, že to bude stejné jako u Bulldozeru, to CPU má nízké TDP hlavně proto, že je postavené na 3D Fin-Fet procesu, kterému stačí menší napětí a navíc má mnohem pokročilejší režim řízení spotřeby než FX. Na druhou stranu musíme se prostě naučit, že veškerý moderní hardware včetně CPU a GPU nedrží stálou frekvenci všech jader a stále se to nějak mění podle vytížení/aktuální spotřeby/teploty/atd.DOC_ZENITH píše:Jestli vůbec ňákej base clock mít budou. Už FX neudržel svůj base a throtlil pod něj, aby to nedělal muselo se v biosu vypnout APM master mode a pak zase těžce přestřeloval svou TDP. Možná to tak Zen mít bude ještě mnohem agresivněji, vysvětlovalo by to i ty nízké TDP. Ten CPU prostě bude konstatně boostovat/throttlovat.

Řekl bych,že na akci New Horizon Lisa Su zřetelně řekla, že base clock je 3,4 GhzDOC_ZENITH píše:Já jsem neřekl že to bude jak FX (jen jsem řekl že už to base clock nedrželo), ale že to bude podle mě podobně jak boost režimy GPU, prostě dynamická frekvence a ne žádnej garantovanej base.
Podle mě na to taky hodně rychle skočej výrobci desek a "znásilněj" to jak "enhanced" turbo u Intelu.

jestli AMD bude mít v nabídce CPU, která budou kombinovat vysoké IPC + 8 jader bude to mít Intel těžší než jsme si všichni mysleli...."AMD asserts that it will be able to compete with Intel's Skylake generation CPU core at a level equal to that of a single-threaded performance and performance-efficient design"

a presne proto planuju koupit desku od asrocku tam je sance na znasilnovani nejvyssiDOC_ZENITH píše:Podle mě na to taky hodně rychle skočej výrobci desek a "znásilněj" to jak "enhanced" turbo u Intelu.