-Vladimir- píše:b00n píše:Na hry zůstane 7700K absolutním králem, to bylo dávno jasné.. Ryzen je o univerzálnosti, single-thread výkon tak, aby nebyl bottleneckem jako FX a v multithreadu to bude za ty peníze super cpu.
tak snad Zen+ bude nejen kompatibilní s AM4/AM4+ ale taky bude mít AVX-512...
Praktické využití AVX512 vidim jako nulové. Důležité je aby samotné AVX bylo rychlé, Zen má AVX stále halfspeed, tzn hrubym výkonem jen jak Sandy/Ivy. Nicméně to asi byl taktickej krok, rychlé AVX žere tranzistory a hlavně dost zvyšuje spotřebu, a jediné kde se to v běžnym SW dnes popužívá je H265 enkóding, jinak vše ostatní je stále jen x86 x84 MMX a SSE. Žádné AVX či FMA. Jsem dost zvědavej jak Zen dopadne třeba v tom Havliho x265 bencharku kde rychlé AVX dost boostuje.
Nicméně na druhou stranu zde máme spoustu HW 265 enkodérů. Když třeba udělam video v Cyberlinku tak už má letitá GTX980ti má akceleraci enkódingu (přes spešl UVD obvod ne přes cuda), a narozdíl od těch early implementací z dob G80 a Fermi (včetně těch co byly ve Vegasu ještě 2 roky dozadu) už to docela jede, a hlavně, už to nezhoršuje kvalitu. A když proovnmam výkon tak když to necham prohrnat skrz h264 tak můj 20c 3,3Ghz Xeon E5-2679v4 (stále nejrychlejší x86 CPU na trhu) tam lehce vyhraje nad GPU accelerated enkódingem (Cyberlink je dobře optimalizovanej CPU má vysokej load a škáluje na hodně velkej počet threadů.), ale když nasadim h265, tak už je GPU cca 3x-4x rychlejší, zkoumal jsem to dost a tentokrát jsem nenašel žádnou ztrátu kvality na GPU produced videu. Samo sebou neni to all GPU, CPU si stále mákne, ale jen tak 30-40% takže 8 jader s OC by stačilo, a tudy to v budoucnu povede, tyhle kodeky jsou příliš neefektivní a na pořadu dne je nasazení specializovanejch HW enkodérů. AMD, NV i Intel je už maj v GPU (intel paradoxně s jejich quicksync v tomhle ohledu vede ač jejich GPU jinak suxx). Zkoušel jsem to i na AMD a taky to funguje, sice mam jen 7970 a Tahiti má hodně starej 1st gen enkódér, tzn umí max 1080p H264 main profile, a main profile je bleh tzn tam už ztráta kvality byla, ale fungovalo to, tzn kdybych tam vrazil polaris tak by tam měla bejt full h265 také.