chtěl bych se zeptat na výběr komponentů na working station. Pracuji v 3D měřícím programu Quartis R14 a momentálně řešíme, že našeho stávajícího staříčka pošleme do věčných lovišť. Co rok tu máme update na novou verzi a tak potřebujeme něco, aby i v budoucnu nebyl proglém s plynulostí. Pokyn z vedení je jasný - vyber si komponenty (zatím bez finančního stropu - viděl bych to cca do 60k kč) a my to buď schválíme nebo omezíme.
Vyjel jsem si minimální a doporučené požadavky na sestavu dalšího updatu programu -
http://www.imgup.cz/image/LB3x
Ono já bych něco posestavoval, ale velký otazník je u mě - základní deska, dostatečný a samozřejmě kvalitní zdroj a v neposlední řadě grafika, protože v řadě Quadro se nevyznám a nemám s ní zkušenosti. HDD resp. SDD disky půjdou ze stávající mašiny + něco přibereme. RAMky nějaký rychlejší 16Gb DDR4 co pobere základovka. OS W7 64bit jasná volba.
Pak bych potřeboval vybrat optimální skříň, do které to v pohodě narvu. Pokud mi neschválí i větší stůl, do kterého se osazuje PC, UPSky apod. , tak budu mít místo maximálně na -
šířka - 21cm
výška - 44cm
délka - 47cm
,ale když nad tím tak přemýšlím, tak by to takový problém být nemusel, když tam nervu žádnou obrovskou hrací grafiku.
Monitory bych řešil snad jako poslední, něco tu je a zatím stačí. Snad asi zatím všechno. Za tipy a rady moc děkuju