Pracovní PC sestava

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
erkonnn
Nováček
Nováček

Pracovní PC sestava

Příspěvek od erkonnn »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat na výběr komponentů na working station. Pracuji v 3D měřícím programu Quartis R14 a momentálně řešíme, že našeho stávajícího staříčka pošleme do věčných lovišť. Co rok tu máme update na novou verzi a tak potřebujeme něco, aby i v budoucnu nebyl proglém s plynulostí. Pokyn z vedení je jasný - vyber si komponenty (zatím bez finančního stropu - viděl bych to cca do 60k kč) a my to buď schválíme nebo omezíme.

Vyjel jsem si minimální a doporučené požadavky na sestavu dalšího updatu programu -

http://www.imgup.cz/image/LB3x

Ono já bych něco posestavoval, ale velký otazník je u mě - základní deska, dostatečný a samozřejmě kvalitní zdroj a v neposlední řadě grafika, protože v řadě Quadro se nevyznám a nemám s ní zkušenosti. HDD resp. SDD disky půjdou ze stávající mašiny + něco přibereme. RAMky nějaký rychlejší 16Gb DDR4 co pobere základovka. OS W7 64bit jasná volba.

Pak bych potřeboval vybrat optimální skříň, do které to v pohodě narvu. Pokud mi neschválí i větší stůl, do kterého se osazuje PC, UPSky apod. , tak budu mít místo maximálně na -

šířka - 21cm
výška - 44cm
délka - 47cm

,ale když nad tím tak přemýšlím, tak by to takový problém být nemusel, když tam nervu žádnou obrovskou hrací grafiku.

Monitory bych řešil snad jako poslední, něco tu je a zatím stačí. Snad asi zatím všechno. Za tipy a rady moc děkuju :)
jagoda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Pracovní PC sestava

Příspěvek od jagoda »

i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760
erkonnn
Nováček
Nováček

Příspěvek od erkonnn »

Měl bych ještě otázku na kompatibilitu ram pamětí se základní deskou/procesorem. Dá se říci, že v základu všechny základní desky podporují až 2400Mhz a pak se různě liší v overclockingu a u procesoru např. i7 7700K píšou podporu také pouze do 2,4Ghz. Chci se zeptat, jestli se teda nějak mně, jako laikovi, co zvládne tak maximálně našupat komponenty do sebe a zapojit je, vyplatí kupovat např. ramky podporující rychlosti až např. 3Ghz? Resp. co obnáší ten takzvaný overclock na tuto hodnotu? Nerad bych koupil PC komponenty za 50k do práce a hned první den to odpálil jestli mi rozumíte :-)
jagoda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jagoda »

ten pc bude za tie prachy dost vykonny, ako laikovi sa ti to absolutne neoplati taktovat... ked uz tak cpu alebo gpu...
normalne kup ram s frekvenciou maximalnou ako podporuje doska.
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“