Epox 8rda3+,větrák

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Sodovka
Nováček
Nováček

Epox 8rda3+,větrák

Příspěvek od Sodovka »

Tak jsem se konečně dočkal pamětí,sestavil jsem compík a asi po 8 zapnutí mi začal dost drsně řvát větráček na chipsetu.Zkusil jsem ho lehce poladit,leč dělá to pořád,když vydržim tak třeba po 5 minutách přestane,no ale nemám moc silný nervy :wink: ,mám pocit že už jsem to tady někde četl,nevíte prosím někdo čím to čím? Díky
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já mám 8RDA3+ rev. 2.1, jede většinou 24 denně už asi tři měsíce a větrák je pořád stejně hlučnej (nehlučnej), jako když byla deska nová. Disk ho spolehlivě přeřve...

Zkusil bych to reklamovat...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Na druhej strane ak si z doskou inak spokojni.... a na reklamaciu sa ti ju posielat nechce...... ja pouzivam na aktivne chladice silikonovy olej ( sprej... ), alebo ho komplnetne vymen za nieco lepsie.......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Rossi46
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Epox 8rda3+,větrák

Příspěvek od Rossi46 »

Sodovka píše:Tak jsem se konečně dočkal pamětí,sestavil jsem compík a asi po 8 zapnutí mi začal dost drsně řvát větráček na chipsetu.Zkusil jsem ho lehce poladit,leč dělá to pořád,když vydržim tak třeba po 5 minutách přestane,no ale nemám moc silný nervy :wink: ,mám pocit že už jsem to tady někde četl,nevíte prosím někdo čím to čím? Díky
Na mojim EPoXu taky zacal rvat cca po mesici vetracek na chipsetu, vyresil jsem to tak ze jsem ho proste odmontoval, kapnul do toho silikonovej olejicek a uz jen sepot kvetin :)
CPU:Intel C2D E6700@3.6GHz, CPU Fan:Scythe Infinity, MB:Gigabyte GA-965P-DQ6[bios F13], Pamet:Corsair TWIN2X4096-8500C5D, VGA:Sapphire Radeon HD 5850 1GB GDDR2, SB:Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS 64MB X-RAM, HDD:2xWestern Digital Raptor WD1500AHFD[RAID0], Krysa:Logitech G5+fUnc F10S Large, Klavesnice:Logitech Media Keyboard, Case:Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS, Zdroj:Seasonic M12-700, Monitor:Samsung SyncMaster 215TW, Mechanika:Samsung SH-W183A black.
Sodovka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sodovka »

Tak jo,reklamovat se mi to nechce,protože by to bylo na dlouhý lokte,kupoval jsem to přes známýho na firmu atd.... Takže jdu do oleje,ale stejně mě to nakrklo,díky A.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Sodovka píše:Tak jo,reklamovat se mi to nechce,protože by to bylo na dlouhý lokte,kupoval jsem to přes známýho na firmu atd.... Takže jdu do oleje,ale stejně mě to nakrklo,díky A.
Ok. Kdyby to nepomohlo, vždycky je tu možnost výměny větráku. Čtyřicítka se dá obvykle sehnat celkem snadno...
Sodovka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sodovka »

Hmm,ale teda že to začlo po 2 dnech,a vy tu epoxi všichni tak chválíte :) ,pořádně ho namažu a budu mu vyhrožovat :wink:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Sodovka píše:Hmm,ale teda že to začlo po 2 dnech,a vy tu epoxi všichni tak chválíte :) ,pořádně ho namažu a budu mu vyhrožovat :wink:
Tos měl asi smůlu na špatnej kousek (větráku, ne desky :-) ). Jak už jsem říkal - mně to jede 3 měsíce 24 hodin denně a v pohodě...

//Edit : Teď jsem si schválně zkoušel sáhnout na pasiv na NB po několikahodinvém provozu na 100% zátěž s vyplým větroněm na čipsetu. Mírně teplej. Takže větrák asi půjde dolů, protože se zejvně dá tahle revize čipsetu v pohodě uchladit pasivně...
Alekk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alekk »

Stejný problém,vydržel mi asi měsíc pak začal fakt hodně řvát.Vyšrouboval jsem ho a koupil nový za 47,- Zatím klid. :razz:
Barton2500+@3200+[11*220],EPOX 8RDA3+ rev.2.1 ,2xSegate SATA 80GB RAID-0,Western Digital 40GB,2x256MB DDR 400,PROLINK FX 5700,SB audigy2 PLATINIUM PRO,AOC 17K+.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Alekk píše:Stejný problém,vydržel mi asi měsíc pak začal fakt hodně řvát.Vyšrouboval jsem ho a koupil nový za 47,- Zatím klid. :razz:
Revizi 2.1 s čipsetem na základním napětí v pohodě uchladíš pasivně. Už to mám vyzkoušený. Snad jen na nějaký vyšší přetaktování (a zvýšení napětí čipsetu) bych tam ten větrák dal...
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

hmm zajimave. hnedka na zacatku sem tam placnul pasiv za 200 a nic mi nerve. hadej proc :D
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

vcera sem si domu prines 8rda3i rev.2.1 a ta ma na NB jen pasiv :?
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
Sodovka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sodovka »

Už se asi vracej k osvědčeným věcem,já už z něj mám taky pasiv :wink:
KME 6059-400W,Epox 8RDA3+,Barton 2500+,2x512-450Mhz A-DATA,LG 4081b,Teac 540,Barracuda 120Gb,Gf-FX 5900SP
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

tUrbine píše:vcera sem si domu prines 8rda3i rev.2.1 a ta ma na NB jen pasiv :?
Mam takovej pocit, ze ty vetraky a pasivy u toho meni jak ponozky... co jsem videl tyhle desky, tak pokazde mela jinej pasiv nebo vetrak :? ...ja mam na SB i NB takovej "zlatej" pasiv, a na NB je vetrak... take zacal pistet, vyresil jsem to tak, ze jsem jej sundal :roll: ...maly mrchy obecne zacnou drive nebo pozdeji rvat, navic generuji asi nejvetsi hluk ...promazani cervenou vazelinou do vysokych otacek pomohlo jen na cas.
AMD Athlon XP 2800+ (Barton) :: Epox 8RDA3+ rev2.1 (nForce2 Ultra 400) :: 2x 256MB DDR400 Kingston CL2.5 na CL2 Dual Channel :: MSI GeForce FX 5900XT-VTD128 :: Hitachi 7K250 (PATA, 160GB) :: Western Digital WD800JD (SATA, 80GB) :: LCD Samsung SyncMaster 710T ...atd
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

mne se zda,ze se oba pasivy docela zahrivaji ...ten na SB trochu vic,ale to bude tim,ze je mensi ...uvidim,jak to pude dal,kdyztak tam pridam 40 vetracek
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

tUrbine píše:mne se zda,ze se oba pasivy docela zahrivaji ...ten na SB trochu vic,ale to bude tim,ze je mensi ...uvidim,jak to pude dal,kdyztak tam pridam 40 vetracek
Až bude mít tak 50°C, je čas na větráček... :)
Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rakosni(CZ)ek »

Tak se k vam pripojuji, taky me odesl vetracek na te Epoxce .. proste sem ho vodpojil, a frcim v pohode dal , mam tam nejakejch 33°C .. takze vklidu ...
MSI KT3 Ultra-ARU, Palomino 1800+@1783,FSB 155, 512DDR, 80+160 GB,MSI GF 6600GT, všecko ve vodě (HomeMade)
MSI K8N Neo2, A64 3000+, 2x 512GEIL, MSI 6600GT, ...
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“