GeForce Partner Program

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Zamčeno
ifkopifko
Začátečník
Začátečník

Re: NVIDIA News

Příspěvek od ifkopifko »

havli píše:A jak bys to chtel mit transparentnejsi - DDR4 je tam jasne uvedeno ve specifikacich i na krabici. Nikdo nic neskryva, vsechno je naprosto jasne uvedeno.
Prečítaj si prosím ťa ten môj post vyššie, je tam podľa mňa dosť jasne vysvetlené na čo som narážal.
havli píše:No - popravde ne, protoze nejake marketingove dohody (a hysterie z nich pramenici) mi jsou naprosto sumak. Az budu chtit kupovat grafiku, vyberu si proste takovou, ktera bude splnovat moje pozadavky... a je uplne jedno od jakeho vyrobce karty a jak to budou mit nazvane.
No hlavne aby ešte bolo z čoho vyberať... Uvedomuješ si, že toto nie je boj "kto má lepšie produkty" (ala regulérny boj o zákazaníka, ktorý je pre zákazníka výhodný), ale "kto má väčší vplyv"?
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Krteq píše:Nope, už to není ROG.

ROG je teď čistě vyhrazena pro GeForce a ASUS musel pro Radeony vytvořit novou, neznámou značku. Takže nV přes GPP opravdu vyšachovala konkurenci ze zavedených značek, přesně jak psal Bennett :angry2:

a na aku AMD kartu by si dal momentalne nalepku ROG resp. inu Gamers značku od inych vyrobcov ?
Sak nič normalne nema v ponuke , možu tam dať akurat napepku Mining :lol:
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

havli: Ale ja nehovorim, ze je to novinka. Robi sa to uz od nepamati a spravilo to napr. uz ATI v 2006 s Radeon X1900 GT: https://www.anandtech.com/show/2104/2

Ale to, ze uz sa to robi dlho stale neznamena, ze to budem schvalovat a povazovat za normalne. A ze to budem povazovat za nieco, z coho profituje zakaznik.

Navyse mne a tebe to moze byt vlastne jedno, nie len ze nie sme cielova skupina pre tento produkt, ale hlavne my si tie specs vieme dopodrobna nastudovat a zistit, co je lepsie a co je horsie. Ale ked by som poslal svoju zenu do obchodu s tym, ze ma kupit grafiku XYZ, tak jej bude uplne sumak, jake to bude mat RAMky alebo frekvencie jadra. A zober si, ze takych ludie je dnes vacsina, my tunak na fore sme uplne minorita.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

ifkopifko píše:No hlavne aby ešte bolo z čoho vyberať... Uvedomuješ si, že toto nie je boj "kto má lepšie produkty" (ala regulérny boj o zákazaníka, ktorý je pre zákazníka výhodný), ale "kto má väčší vplyv"?
Jen se neboj, vyber bude vzdycky. Ostatne ten, kdo ma vetsi vliv, ma vzdycky i lepsi produkty (jinak by neziskal ten vliv). A kdo nema ani vliv, ani produkty, jen sedi v koute a rve, jak mu vsichni ublizuji. Normalni fungovani trhu.
Srandista píše:Ale ked by som poslal svoju zenu do obchodu s tym, ze ma kupit grafiku XYZ, tak jej bude uplne sumak, jake to bude mat RAMky alebo frekvencie jadra
V tom pripade ji taky bude jedno jaky to ma vykon, protoze se v dane problematice neorientuje, takze to nepozna.

To je asi totez, jako bych sel kupovat auto s tim, ze chci fabii a vim jen, ze ma mit bilou barvu a 4 kola... Proste kdo nevi co kupuje ma smulu a mel by si to predem nastudovat, jinak se bude divit. To plati vzdycky a u vseho.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

havli píše:Ostatne ten, kdo ma vetsi vliv, ma vzdycky i lepsi produkty (jinak by neziskal ten vliv).
Asi jako Intel s prescottem :D

ASUS AREZ... mě se to líbí a je to přesně to co jsem říkal, vzniknou jiný uberhustý označení pro radeony a bude lehce jiný design
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne pát 6. dub 2018, 13:49, celkem upraveno 1 x.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Leon_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leon_ »

ja tam vidím ROG Ares.
.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

ArgCZ píše: ASUS AREZ... mě se to líbí
aj mne, ma to vacsie gule :) ...este aby nvidia sa nezacala bit po hlave, ze ma blby ROG
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

dokonce to evokuje poslední AMD značení produktů jako

Ryzen - Risen
Epyc - Epic
AREZ - Ares

kdo že si to vydupal nějakou značku? :D ROG už je ohraný jak stará deska.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

ROG je teď čistě vyhrazena pro GeForce a ASUS musel pro Radeony vytvořit novou, neznámou značku. ...
Co to je za demenci? To jako fakt například ten ROG je jen pro geforce? A co ASUSí Notebooky, LCDčka, myši...? :? Fakt demence už jen z principu, že tyhle trademarky snad patří výrobcům a ne nvidii :x
Sem to GPP nijak neřešil, ale jak si může nvidia nárokovat cizí trademarky? Vždyť ti výrobci je nevyužívají jen pro grafiky!
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Co na tom nechapes? Prave ze patria vyrobcom tak si s nimi mozu robit co chcu - co je pre nich vyhodnejsie. A to, ze AMD hraci nebudu mat ROG znacku je im vies kde. Aj mne by bolo. :roll:
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ache píše:

ROG je teď čistě vyhrazena pro GeForce a ASUS musel pro Radeony vytvořit novou, neznámou značku. ...
Co to je za demenci? To jako fakt například ten ROG je jen pro geforce? A co ASUSí Notebooky, LCDčka, myši...? :? Fakt demence už jen z principu, že tyhle trademarky snad patří výrobcům a ne nvidii :x
Sem to GPP nijak neřešil, ale jak si může nvidia nárokovat cizí trademarky? Vždyť ti výrobci je nevyužívají jen pro grafiky!
Ano, o tom to celé je.

Obrázek

ROG Notebooky teď budou taky čistě s GeForce, LCD a periferie nejsou v GPP uvedeny.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Aha, takže je to tak, že např. ROG bude jen pro výrobky co mají něco společného s Capone Huangem? :-D Takže třeba LCDčka s G-SYNC můžou být ROG, ale LCD s Free-SYNC ne? :-D :-D mi fakt po***, jestli to tak je.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ache píše:Aha, takže je to tak, že např. ROG bude jen pro výrobky co mají něco společného s Capone Huangem? :-D Takže třeba LCDčka s G-SYNC můžou být ROG, ale LCD s Free-SYNC ne? :-D :-D mi fakt po***, jestli to tak je.
Přesně tak :(

Konečně to někdo pochopil. Ale jak jsem psal, LCDs nejsou součástí GPP, takže LCD s Adaptive-Sync by měli v ROG zůstat.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

ROG uz stejne neni ani zdaleka to co driv. Kdysi to byla vyhradni ikona pro top hiend.... ale dneska? Vzdyt ted je ROG uplne vsechno mimo lowendu, takze sed a nuda, o nejake vyjimecnosti ani kvalite se uz neda mluvit. Akorat kolotocarsky HW s RGB podsvicenim.

At klidne zanikne uplne, nikomu (krome flankera :P ) to vadit nebude.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mr_Trollfan »

Ache píše:Sem to GPP nijak neřešil, ale jak si může nvidia nárokovat cizí trademarky? Vždyť ti výrobci je nevyužívají jen pro grafiky!
Vitaj medzi ludmi s IQ 100+. :)

Nvidia bude mat republic of gamers amd zase republic of miners.
Naposledy upravil(a) Mr_Trollfan dne pát 6. dub 2018, 17:03, celkem upraveno 1 x.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

tak jsem teď koukal na nový desky s X470 chpsetem a...... na budování vlastní značky od nV to nevypadá jak se tu oháníte, ROG, AORUS i Gaming zůstávají dále přístupný intelu i AMD, celý GPP je infantilní jak prase a jeho okecávky ve stylu že se někdo živí na jménech který buduje nV ještě infantilnější.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

ArgCZ píše:tak jsem teď koukal na nový desky s X470 chpsetem a...... na budování vlastní značky od nV to nevypadá jak se tu oháníte, ROG, AORUS i Gaming zůstávají dále přístupný intelu i AMD, celý GPP je infantilní jak prase a jeho okecávky ve stylu že se někdo živí na jménech který buduje nV ještě infantilnější.
Desky, monitory a periferie nejsou součástí GeForce Partner Programu. :roll:
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

pak si nebudujou svoje značky ale jen vydíraj výrobce a to doslova verbež zelená :D

když si osadím do ROG desky Ryzen 5 2400G mám okamžitě ROG vegu jak vyšitou :lol: :lol: :lol:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Však to jsem psal hned v jednom z prvních postů
Krteq píše:... ale nucené vyšachování jiného vendora ze zavedené značky nebo "penalizace" za nepřistoupení na dané podmínky (Godfather tactics) už zajímá antimonopolní úřady. Přesně kvůli tomuhle šla pokuta pro Intel...
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: GeForce Partner Program

Příspěvek od Ache »

Krteq píše:Však to jsem psal hned v jednom z prvních postů
Asi by nebylo na škodu, diskuzi na téma GPP oddělit jako zvlášť téma, když se na tohle téma jistě bude ještě hodně diskutovat.

Mě tak napadá, že výrobci by se mohli vrátit k značení grafik jako ve starých dávných dobách, kdy opravdu s názvu grafiky na krabici nebylo ani poznat co si kupujete :-D Například Hercules 3D Prophet 4500 64MB nebo Gainward Powerpack Pro/650 XP Golden Sample. Když se nvidii nelíbí dnešní označování grafik přesným názvem :P A jen podle stylu nereferenčního chladiče/PCB ty karty pak dostávají názvy jako ROG, Gaming, Aorus, Lightning...

Teď díky Nvidii budou grafický karty AMD označovány jinak, i když budou ve stejném stylu (třeba Gaming X s TF5 chladičem a pod.). A pokud se GPP nevztahuje na ostatní komponenty/periferie, tak je to fakt vtipné, že v AMD sestavě budu moct mít například ROG monitor, ROG desku, ROG..., ale grafiku ne :roll: To sem fakt zvědavej jak to dopadne.
Zamčeno

Zpět na „Grafické karty“