Já myslím, že ten styl 1 tab vlastní proces by už mohl schleduler OS snad rozházet na různá jádra. A neříkám, že je to pro všechny výhra, spíš takový trend těch progresívních webových aplikací, atd.havli píše:Vyvoj prohlizecu prilis nesleduju, ale neni to spis tak, ze 1 tab = separatni proces? Cili jak moc je multithread prace v jednom tabu je otazka.mr.qeg píše: Tak loni jsme konečně dospěli do bodu, kdy většina majoritních prohlížečů, ne-li všechny jsou vícevláknové. A veškerý budoucí vývoj zdá se směřuje k dělání většiny věcí na webu, snad už pouze krom lidí něco tvořících - IDE, Photoshopy, videa, render. Tak možná těch více jader začne být konečně využitelných i pro normální konzumenty a BFU.
Btw - predstava delani vseho pres web prohlizec me docela desi - prohlizece jsou tezce zabugovane, plne memory leaku (napr. firefox s 30 taby = 5GB RAM prave ted), nestabilni, atd. Nacitat vsechno pres ne vzdy dobre internetove pripojeni je pomale, ukladat data nekam do luftu na servery neznamych majitelu, s tim, ze to muze kdykoliv padnout.... V pripade vypadku internetu neudelam nic, atd., tomu se fakt chci vyhnout.
Kazdopadne si nejak nedovedu predstavit, jak by bezny BFU dokazal vyuzit vic nez mainstreamove 4-8C CPU, nedej boze 16 a vic jader.
Když vezmu mé zkušenosti s Firefoxem od té verze Quantum či co. Tak na mém dýchavičném 2core4thread nějaké mobilní verzi Nehalemu z roku 2010, je na můj styl browsení - otevření RSS čtečky a všech zajímavých článků otevřených v tabech - taky třeba 30 tabů, na několik desítek sekund vytížen CPU na 100%. Proto si říkám, že mít ten můj šrot např. 16 vláken, tak by to moho být lepší
Desktop se Skylakem jsem zatím neměl potřebu otevřít Task Manager, tam zatím zpomalení se stejným use-case nepozoruji.