flanker:
Napred si o tom neco nastuduj
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

zapisuju, omlátím o ústahavli píše:Vsak oni v AMD dobre vi proc si rict jen 1500€... az budou recenze, tak se ukaze, ze mimo rendering to bude mit stejnou rychlost jako 1950X, protoze ty jadra navic budou lezet ladem.

Neviem či len trollíš, ale som si celkom istý, že po zadefinovaní "priameho prístupu do pamäte" zistíš, že celá rada procesorov v histórii boli "nenormálne procesory". Závisí od zvolenej definície (určite nie účelovo zvolenej, z toho by som si nedovolil ťa obviniť).jozkopower píše:Normálny procesor má priamy prístup do pamäte a to som ani nesondoval, ako na tom bude s AVX, pravdepodobne špatne.

Jakožto člověk co testoval dual G34ku a dual LGA2011v3 tak tohle mam otestovaný a můžu říci že dopad bude menší než si někteří myslí.ifkopifko píše:Neviem či len trollíš, ale som si celkom istý, že po zadefinovaní "priameho prístupu do pamäte" zistíš, že celá rada procesorov v histórii boli "nenormálne procesory". Závisí od zvolenej definície (určite nie účelovo zvolenej, z toho by som si nedovolil ťa obviniť).jozkopower píše:Normálny procesor má priamy prístup do pamäte a to som ani nesondoval, ako na tom bude s AVX, pravdepodobne špatne.
Ostatne, z novších čo napr taký viacjadrový Haswell-EP a Boroadwell-EP? Pri osadení len dvoch (vhodne zvolených) pamäťových kanálov by sa tiež dali považovať za nenormálne.
havli> No, pôvodne si napísal len "rendering", takže asi tak... kto chce psa biť, ...

Keby aj malo, prečo by to mal byť "nenormálny procesor"? Stále čakám tú definíciu "priameho prístupu", nech si ujasníme, čo je to "normálne" v tvojom ponímaní.jozkopower píše:ifkopifko, tu sa predsa bavíme o nastupujúce generácii procesora vyššej kategórie, polovička jadier bude komunikovať náhradnou komunikáciou, to bude mať negatívny dopad na výkon celkom iste.
Veď ja tiež. Ty si napísal, že mimo rendering bude prínos nula. Určite sa nájde aj iná aplikácia, kde to škálovať bude, ale nepopieram, že ju takmer iste bude možné označiť za špecializovanú.havli píše:Rendering povazuju za specializovanou aplikaci...

A to je problém? Pro koho asi 32-jádro bude určeno? Pro běžné usery, nemyslím si...STejně tak to platí už dnes u čehokoliv nad 10 jader (možná i nad 8 jader)havli píše:Kdybys mel v rukach 32jadrovou masinu, vedel bys, ze mimo specializovanych aplikaci nic nedokaze vyzizit tolik jader.Takze klidne zapisuj.

Ale veď ja viem o čom hovoríš. Moja otázka je, ako definuješ tú "priamosť"? Kedysi boli pamäťové radiče v externom chipsete a boli to "normálne" procesory. Haswell/Broadwell-EP majú vpodstate dva dvojkanálové radiče a všetky jadrá nie sú pripojené "priamo" na oba radiče. (https://regmedia.co.uk/2016/03/31/xeon_ ... 1200&y=794) A aj tak sú to "normálne procesory". Skylake-X to má tiež zaujímavo riešené (https://images.anandtech.com/doci/11550/skl-x_mesh.png), hoci je to monolitická die, je to tvoja predstava "priamosti" prístupu?jozkopower píše:ifkopifko, ten problém nepriameho prístupu polovice jadier k RAM myslím toto :
https://www.cnews.cz/amd-ryzen-threadri ... 8-odhaleni

Vylozene problem to neni, ale je nesmysl takovy CPU vydavat do desktopu, protoze zkratka v naproste vetsine pripadu zustane nevytizen. Ja osobne bych jako podstatne zajimavejsi reseni videl 12/16C TR prepracovany do socketu AM4 (tzn 2 die vedle sebe, pamet by zustala 2kanal). Zachovalo by si to v mnohych oblastech vykon jako dnesni TR, ale s vyhodama mainstream platformy - bez sileneho server socketu zabirajiciho pul desky a bez obri idle spotreby. Samozrejme by takovy CPU prisel o pci-e linky navic, ale ty uz dneska malokdo vyuzije. Neco takoveho existuje v BGA provedeni, urcite by se nechalo napasovat i do AM4 baleni. To by imho melo vetsi smysl nez tahle silenost.flanker píše: A to je problém? Pro koho asi 32-jádro bude určeno? Pro běžné usery, nemyslím si...STejně tak to platí už dnes u čehokoliv nad 10 jader (možná i nad 8 jader)

Ono, ked to zoberieme do dosledku, tak vydanie toho CPU nebude stat viac ako vydanie styroch Ryzenov 3 1200ArgCZ píše:vydání podobnýho CPU nebude stát o nic víc než vydání čtyř Ryzenů 7 2700X