moc prosím o radu s konfigurací PC. Potřeboval bych dobrý výkon pro zpracovávání fotografií ve vysokém rozlišení z digitálního fotoaparátu (včetně zpracování velkých RAW souborů), potřeboval bych také, aby sestava měla dostatek výkonu i pro příležitostné zpracování videa (včetně 4K, ale nemá jít primárně o sestavu pro zpracování videa). Jinak bude PC sloužit i na běžnou práci/zábavu a samozřejmě budu rád, když bude umožňovat i občasné hraní her v co nejlepším rozlišení (ale rozhodně nemá jít primárně o PC na hry a nechci za nic připlácet, pokud by to mělo smysl jen kvůli hrám). Ocením co největší konektivitu (dostatek USB portů atd.). Časem si také k PC budu kupovat ještě externí USB zvukovou kartu (protože jednou z činností, které budu na PC provozovat, je také nahrávání hudby v nějakém DAW software typu Cubase apod.).
Uvažoval jsem o PC na platformě AMD s procesorem Ryzen 7 2700X. Předběžně jsem si připravil tuto sestavu: https://www.czc.cz/234279,233928,236376 ... 27935/kody
Ale bohužel nevím, jestli je takto v pořádku -
1/ vůbec nerozumím výběru zdroje, možná je ten navržený zbytečně předimenzovaný
2/ nevím, jestli bude stačit chladič, dodávaný s Ryzenem 7 2700X - údajně je celkem kvalitní...
3/ nevím, jestli jsem zvolil dobré RAM paměti (veikost paměti 32GB ovšem chci zachovat)
4/ nevím, jestli jsem vybral rozumnou grafickou kartu nebo doporučíte jinak
5/ atd.
Za jakékoliv rady či doporučení budu vděčný. Potřeboval bych ale, aby cena už nešla moc nahoru (spíše naopak), už teď jsem bohužel na hraně...