Pillars of Eternity-nastupce baldurs Gate od Obsidianu

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Pillars of Eternity-nastupce baldurs Gate od Obsidianu

Příspěvek od dexterav »

tak sú to hry kde nastavenie obtiažnosti aj k niečomu je
ono prvý pillars aj na najlahšiu obtiažnosť bol niečo
išiel macko mávol labkou a bolo po partii, stačil aj malinký pavúčik :mrgreen:
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

presne, kvoli tomu som prvu mapu (to udolie) stale prebehol az do dediny, kde som vytvoril aspon 2 a viac dobrodruhov do partie, aby som vobec vedel dat dole tych prvych medvedikov :oops:
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nevim jak vam, ale me ta hra (jednicka, dvojku jsem nehral) prisla spis casual. Vsechno zautomatizovany, zjednoduseny a vesmes aby to prosel kazdy. Proti BG je to mainstream, akorat neni ve 3D a je tam tuna textu.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

potom dvojku ani neskusaj, je to hlavne v bojoch este horsie, ak nevypnes AI. nemusis vobec hrat, ta hra sa hrá sama.
v PoE 2 netreba uz spat, vsetky kuzla a specialne udery sa ti po bitke obnovia, vsetky carujuce postavy vyberaju pri prechode na vyssi level 1 az 2 kuzla (uz neexistuju magske grimoare). Ohlodali to na kost, kvoli mainstreamu..ale je to stale relativne zabavne.
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No proto asi to nedohrani hry hraci neni v obtiznosti, ale spis to selhava v udrzeni hrace pribehem a postavama. Me prave pribeh nechal uplne chladnym a postavy taky nejak extra zajimavy nebyly. Pokud ta hra neudrzi pozornost hrace, tak to hrac zabali bez dohrani.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

pribeh je zo zaciatku zmateny, ani nehra velku rolu, riesis preco sa rodia deti bez dusi + riesis, ze vidis duchov - hoci je to zo zaciatku nadhodene, ze kvoli comu sa to deje. pribeh zacina mat zmysel vlastne az 3. a 4. akte, tj fakt pred koncom...dovtedy to je taky sandbox v ramci normy(rob si questy, ktore chces)
fakt dobri companioni podla mna boli Durance - knaz ktory zabil boha, a Grieving mother - ju som celkom nepochopil, polovicu hry bola popisovana tak, ze ju v podstate vnimam len ja :) a velmi bola zainteresovana v tom, ze sa tie deti bez duse rodia. ostatni boli viac menej fantasy klasika.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ten pribeh proste netahl a jestli clovek vygeneroval postavy vlastni, bylo vesmes jedno. To je naprosta chyba. To musi zaujmout a nepustit, jinak u takovyho RPG lidi zacnou odpadat, zvlaste v dnesni dobe.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

si priliz kriticky, aj BG sa dalo hrat s vygenerovanymi postavami, jedina postava co za to stala bol Edwin Odesserion. Minsc (a Boo) bol len smiesny, a ostatni klasika fantasy.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

BG vyslo pred spousty let v uplne jiny dobe, nesrovnatelny s dneskem. Tech charismatickych postav tam bylo pomerne dost, ikdyz toho moc nenakecali, ale dvojka to posunula na uplne jiny level, ktereho Bioware uz ani nedosahli, maximalne se jen priblizili s Origins. Dnes je latka polozena trochu jinde a pokud ta hra ma bavit, tak potrebuje nejaky atributy. BG jednicku jsem schopnej project nekolikrat, Pillars se mi uz vykourilo davno z hlavy a neni jediny duvod se k tomu vubec vracet. To tristni procento dohrani asi neni omyl a ja si pamatuju, ze jsem to taky dohral jen z povinosti a ani si uz poradne nepamatuju co se tam vse delo, coz asi o necem svedci. Dvojka me absolutne vubec nelaka.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

aby si sa nedivil :)

https://steamcommunity.com/stats/257350/achievements
BG2 enhanced, vyzera to ze prejdenych to ma mozno 10% :)
A Daring Escape(beriem, ze prvy dungeon) 25%

ako v tom sa nehadam, ze na BG2 pillars nema, len skor to, ze 15% pri normalnom RPG je asi neprekonatelna meta :D

a je rozdiel dohrat nejaku skvelu hru v 15. rokoch, a potom to konfrontovat s inou hrou o dalsich 15-20 rokov neskor(kua, prvy BG je 98rok.)
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

tak v BG všetko vymysleli a aj mali takže ťažko niečo lepšie :mrgreen:
a príbez mno BG je podľa mňa dosť prfláknuté a je dosť jasné kto je kde a to isté aj BG2
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

skaven321 píše:BG2 enhanced
Proc do toho tahas Enhanced ? Ja mluvim o originalech, ktery vysly v nejaky dobe a ta hra se umistuje na prvnich mistech nejlepsich her vsech dob. Znovu, BG vyslo v nejaky dobe, dnes je uz doba jina a hra potrebuje mit nejaky atributy pro sirsi uspech a aby to udrzelo pozornost hrace. Dnes samo BG zadnym hitem byt uz nemuze jako bylo v dobe kdy vyslo. Jednicku dnesni hrac, ktery k tomu nema vztah, uz asi jen tak nedohraje, pokud se vubec dostane pres slozitost hernich mechanik. Kazdopadne stale me BG jako veterana udrzelo ve hre spis nez Pillars.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

v prvom rade preto, lebo obsahuje achievmenty, povodny BG/BG2 nic take nema (cca kolko ludi to dohralo)
v druhom rade, cela moja myslienka bola o tom, ze v sucasnosti velke RPG hry dohraje 12+% ludi(a ze je to smutne), co sedi aj k BG2 enhanced. Dragon Age Origins kompletne preslo 14,7% ludi.

Ty tvrdis, ze BG1+2 dohralo vacsie percento ludi, ako napr Pillars. je to mozne, ale nenasiel som na webe ziadnu info, ktora by to potvrdila/vyvratila.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ja nic takovyho nikde nenapsal. Ja tvrdim, ze dnes takova hra potrebuje mit mechaniky, aby pokud mozno udrzela dnesniho hrace uvnitr az do konce a ty uz musi byt jine nez v dobe pred dvaceti lety, kdy herni komunita byla uplne jina a tyhle hry teprve vyslapavaly cesticku. Ja naopak tvrdim, ze dnes BG je pro bezneho hrace, ktery to nikdy nehral, nestravitelna a vetsina jich odpadne uz na zacatku a jako veterana techle her me Pillars moc nedokazali udrzet v pribehu a postavach, coz proste neni pro takovou hru dobre. Ostatne u dvojky me nenadchnul ani gameplay, takze jsem ji ani nekoupil. U hry, ktera je zamerena na specificke hrace, je tak nizky procento trochu divny, jelikoz PoE mirilo primo na urcity druh hracu.

PS: Nevim jaky by bylo procento dohrani u klasickych BG, ale treba ja mam hromady kopii vsech BG, IW, atd..., ktery jsem nikdy nedohral, jelikoz je mam jen ve sbirce, taze procentuelne by to taky vypadalo blbe. Dragon Age: Origins bylo i jeden cas zdarma, takze klidne si to lidi nastrkaji do knihovny, ale nesahnou na to a Origins nebylo zamereny na specificky hardcore publikum.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Jinak Pillars II je i na tezsi obtiznosti docela jednoduchy, takovy mi to prislo cely casual, vcetne souboju...navic mozny potencial lodi vysel vnivec...a pribeh jeste horsi nez v jednicce.

Hraju ted Pathfinder: Kingmaker a zatim je to fakt vyborny. Jak jsem nekde zahlidl: "je to nevybrouseny diamant." Ale mel jsem zatim pouze jeden bug - rozjel jsem to ale az v prosinci.
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

na štarte to bolo nedohrateľné
všetci čakali každý deň na patch :mrgreen:
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

goelr píše:Jinak Pillars II je i na tezsi obtiznosti docela jednoduchy, takovy mi to prislo cely casual, vcetne souboju...navic mozny potencial lodi vysel vnivec...a pribeh jeste horsi nez v jednicce.

Hraju ted Pathfinder: Kingmaker a zatim je to fakt vyborny. Jak jsem nekde zahlidl: "je to nevybrouseny diamant." Ale mel jsem zatim pouze jeden bug - rozjel jsem to ale az v prosinci.
Kingmaker som skusil aj ja, ale totalne ma to prestalo bavit pri udrzbe mesta. ako klasicke skupinove rpg to bolo dobre, nieco ako Icewind dale
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

O vikendu sem to zacal hrat a mam z toho dost rozporuplne pocity. Jako nahradu knizky s hromadou textu je to fajn, ikdyz to hraju v anglictine. Co me vadi je dost často pulka rozhovoru bez dabingu. Co je na palici, je AI party v boji a ten real-time boj s pauzou je fakt divnej. Jinak sem se nejak preexpil v tom nekonecnem dungu pod pevnosti, kde sem dosel az ke dverim na 13 patre, kde mi to reklo, ze mam pokracovat v hlavnim questu. No a ted jsou enemaci nejak lehky.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

mozes si pridat obtiaznost, to sposobi ze v skupinach nepriatelov budu aj minibossovia.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“