po delší době mě svrbí ruce, chci si postavit komplet nový PC. V poslední době HW novinky sleduju jen hodně povrchně, proto rád uvítám nápady členů fóra. Důraz kladu na hesla v předmětu
Skříň: velká otázka, chci něco kompaktního na stůl (tedy i tichého), buď mini ITX, ale pokud by to mohlo ohrozit např. ticho kvůli nedostatečnému chlazení, tak raději mini ATX. Měl by do ní vlézt klasický zdroj s 12cm větráčkem.
Zdroj: ca 400-500W? doteď jsem velice spokojený se Seasonic (běží přes 10 let a pořád téměř neslyšný a bezproblémový)
Deska+procesor: vůbec nevím co je dnes výhodné, mám lehčí preferenci pro Intel, ale nechám si poradit, představa celkem max 7000,-Kč, k tomu předpokládám do 1000,- za kvalitní chladič, celé se to musí bez problémů vlézt do vybrané skříně
RAM: asi 2*8GB?
Grafika: netuším, mám lehčí preferenci pro nVidiu, ale nechám si poradit, představa je max. 5000,- s důrazem na kvalitu chlazení (ticho, stabilita) před výkonem
Disky: SSD 500 GB (asi moderní M2 nvme?) + 2TB plotnový, pokud bude nutno kvůli skříni, tak může být i 2,5"
Co si o tom myslíte? Budu rád za tipy a nápady
Předem díky
UPDATE:
po nějakém tom pátrání tu mám první verzi (AMD), zatím bez mATX skříně, co na to říkáte?
https://www.czc.cz/287208,289977,192299 ... 15406/kody