Dark souls 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Re: Dark souls 3

Příspěvek od TankGeorge »

Demon Souls Remaster
https://www.youtube.com/watch?v=iQXBMiL ... &index=113

Dám to sem, bo zatím je to PS4 exkluzivita. Doufám, že to někdy dojde na PC a že se podobného remasteru dočká celá Souls série.

===
Jinak DS3 jsem loni dohrál i s datadiskama Painted World a Ringed City. Jednoznačně top3/top5 zážitek a první Souls hra pro mě. První průchod bez spoilerů nezapomenutelná záležitost. Následovalo mnoho dalších průchodů, různé buildy, NG+++, PvP, několik konců, studování lore, vymlácení všech secret bossů, naked run. Tahle paráda zůstane věčně nainstalovaná

Rok mi trvalo odhodlat se koupit XB ovladač a další víc jak rok mi trvalo se s ním naučit v jiných hrách - Witcher jako předkrm a Forza Horizon 4 jako step up. Asi tři měsíce mi trvalo hru napoprvé dohrát. Dávám to sem jako příklad staršího PCmasterrace páprdy.

Je podle mě velká škoda, že se hra považuje jako "taková ta masochisticky těžká" elitistická e-pen záležitost, protože za mě mnohem více exceluje ve svém "netradičně podaném příběhu". Příběh je defacto historie světa, ve kterém se hra odehrává a tak jako skutečná historie, je třeba hledat a skládat si celkový obraz z různých zdrojů informací - rozhovory s postavama, popisky předmětů, ale třeba to, jaké jsou kde sochy, obrazy, mrtvoly a architektura.

DS3 mi přijde "příběhově" nejvíce kompletní a uzavírá všechny nitky. Combat je mnohem povedenější, než v předchozích dílech. Stylem je DS3 více "barevná anime" kdežto první DS je stylově temější a gotický. Myslím, že každý fanda Souls série má dilema, jestli je lepší jednička nebo trojka. Lepší vždycky bude ta, kterou dohrajete jako první a já klidně doporučuji seznámení se Souls skrze poslední třetí díl. Je ze všech nejvypilovanější.

Nejoblíbenější boss Slave Knight. Nejtěžší boss Friede. Nejvíce jsem se zasekl na Demon Twins. Nejvíc špatně udělaný boss Oceiros. Nejvíc mě dokáže vytočit Pontiff. Nejvíc easy Deacons.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“