Kereloth píše:Může mi někdo popsat, jak to bude ve středu probíhat? Kdo to bude prodávat? Jaké karty budou v nabídce, jen jedna referenční? A vzhledem ke zkušenostem s RTX30XX nezačnou to ty obchody rovnou od první minuty scalpovat, tj. třeba o 5 - 10 tisíc víc než by měla ta cena být?
Já jen jestli se má vůbec v ten první den smysl snažit... nehodlám hodiny refreshovat alzu/CZC a nebudu za RX 6800 XT platit víc než za kolik mám od září u CZC rezervovanou 3080
Já ti to popíšu. V uvedení do prodeje neproblikne ani tlačítko skladem, protože ty karty nejsou. Mám to potvrzené od zdroje. Těch karet je úplné minimum a rozebraly se, tak jako Ampere karty. Dostane se opravdu jen na pár vybraných jedinců. Zbytek jen předobjednávky s neznámým datem dodání. Na Bazoši se karty určitě objeví, ale i tam jich bude málo a cena bude vysoká. Zbytek karet, které se k nám dostaly, tak jsou buď minerům a nebo jdou ven z ČR, kde je ještě větší poptávka. Scalpovat obchody samozřejmě budou. Prvním předpokladem je to, že musíš mít co scalpovat, což u neexistujícího zboží nejde. Další várky budou napálené, protože o to bude tak obrovský zájem, že nebude šance pokrýt objednávky ještě několik měsíců. Odhady jsou někdy březen, duben.
Vemte si z toho co chcete. Tohle mám od svého kontaktu. Člověk, který mi tohle řekl, tak se mu nachlup potvrdily i informace s Ampere.
Takže, buď si nachystejte šrajtofle pro Bazoš/Alzu (dopředu říkám, že bez bota nebo aplikace/distilu, nemáte šanci) nebo čekačka po novém roce. S Alzou nepočítejte, pokud jde o předobjednávky. Žádné tam nebudou.
PS: a nesrovnávejte grafiky s cpu. To jsou dva naprosto odlišné segmenty a situace s Ryzeny zdaleka nereflektuje to, co se bude dít s grafikami.