HEAD píše:U me zadnej rozdil.Nastavil jsem 16Gb pro CPU i GPU.
Hello, i just wanted to say that i thought it didn't work for me and then out of curiosity I launched Cyberpunk2077 "as an administrator" and... it worked. It is much better now, thanks for this solution, you are great.
mamm0th píše:Pokud by chtěl někdo získat pár FPS na víc, tak na redditu někdo zjistil, že jsou špatně nastavené memory pooly pro PC. Nastavují se v CSVčku - memory_pool_budgets.csv. Zkoušeli jsme to s kámošem a dost to pomáhá a zatím žádný problém.
U me zadnej rozdil.Nastavil jsem 16Gb pro CPU i GPU.
Memory pool nenastavuj na velikost VRAM !!!
Musí se tam vejít režie hry a nějaká rezerva (jinak se po přetečení VRAM hra zpomalí).
Zkus třeba dvojnásobek toho co tam bylo původně.
Už jsem konečně přišel na to, co způsobuje malé vytížení GPU, je to DLSS, když to zapnu, tak ve městě mám vytížení max. 80%, je to pořád hratelné 40-60fps, ale doufám, že to opraví.
Když vypnu DLSS tak vyskočí vytížení GPU na 98%, ale při nastavení RT Ultra ve 1440p, jsou FPS 30-40, což je horší než se špatně fungujícím DLSS...
Dneska ještě zkusím upravit CSV soubor, ale nevěřím, že to pomůže.
SMT fix pro AMD mi pomohl s vytížením CPU, ale na GPU to vliv nemá.
Ryzen 2700X, 16GB RAM, RTX 3080
ASUS ROG STRIX B650E-F, 9800X3D, 32GB DDR5 6000Mhz CL30, MSI RTX 5080 GAMING TRIO, LG OLED 1440P 240Hz
kzzyn píše:k tomu memory pool:
nemělo by stačit nastavit tam nuly ?
v tom souboru nahoře píšou že se to pak nastaví dynamicky při spuštění
Podle dokumentace by to mohlo stačit, ale netestoval jsem to a v dokumentaci mohou mít cokoliv. Odpoledne to zkusím. Když jsem to nastavil podle mé I7 8700K OC na 4.8Ghz, 32GB 3200Mhz a 2080Super, tak předtím jsem měl mezi 60-80 FPS, s memory poolem na 16GB, 8GB to neklesne pod 70. A to jen v nejvíc náročných oblastech, jinak většinou kolem 90.
Naposledy upravil(a) mamm0th dne pon 14. pro 2020, 10:42, celkem upraveno 1 x.
PS4 verzy kolektorky za 7500 budu vracet zpatky do alzy, tohle podporovat nebudu, dropy k 15fps na PS4.
Kdyz nemaji stare konzole vykon, tak to meli vydat jenom na nextgen.
HEAD píše:U me zadnej rozdil.Nastavil jsem 16Gb pro CPU i GPU.
Hello, i just wanted to say that i thought it didn't work for me and then out of curiosity I launched Cyberpunk2077 "as an administrator" and... it worked. It is much better now, thanks for this solution, you are great.
Porad to nic nedela.Asi je to jen pro slabe CPU.Pokud nastavim 1280x720(abych prenesl zatez na cpu), tak mi cpu dava cca 150fps.Nekomu s 4790k to mozna pomuze pokud ma 50fps...Ve 2560x1440 DF optimalizace mi dava 6800XT cca 90-100FPs.Alokace Vram taky zadnej vliv.Zere to cca 6-7GB i kdyz tam nastavim 16GB.
Takze bud to nefunguje a nebo je to jen pro slabe cpu.
berat33 píše:Už jsem konečně přišel na to, co způsobuje malé vytížení GPU, je to DLSS, když to zapnu, tak ve městě mám vytížení max. 80%, je to pořád hratelné 40-60fps, ale doufám, že to opraví.
Když vypnu DLSS tak vyskočí vytížení GPU na 98%, ale při nastavení RT Ultra ve 1440p, jsou FPS 30-40, což je horší než se špatně fungujícím DLSS...
A co by jako meli opravovat? To je snad jasne, ze kdyz se skrze DLSS znacne snizi zatez na GPU (treba 4K DLSS performance karta realne pocita 1080p, zbytek je upscale pres tensory), tak je naprosto bezne, ze se CPU stane bottleneckem. Sezen si neco lepsiho nez 2700X, pak budes mit lepsi vytizeni grafiky a jeste lepsi framerate, ale to neni zadna chyba DLSS, proste te jen brzdi tvuj procesor.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
GamesPeter píše:Opravili možná vzdálenost načítání objektů a textur, jako jsou přechody, které mi ve čtvrtek doskakovaly i metr před vozidlem, ale teď jsou z většiny již načtená dopředu. Zajímavé, že někdy je vozovka již dopředu krásně do dálky načtena, ale někdy se smetí na vozovce a nejvyšší povolená rychlost stále donačítá metr před vozidlem, chtělo by na tom trochu zapracovat, jako když se v noci polovina nasvětlených kanceláří v budově načte na poslední chvíli v nějakých situací.
Tak mozna by stacilo to nemit na plotnovym disku
Nejsem masochista, abych hry hrál na HDD, hry už dlouhou dobu instaluji jedině na SSD. Hra jede na Crucial MX500 1000GB. Ty přechody a odpadky a odrazy mokré vozovky přes SSR se někdy předčítaly fakt metr před vozidlem a to bylo do očí bijící. Ještě jsem v pátek narazil na schody, které vypadaly na 15 metrů jako skluzavka, aby od 10 metrů měly konečně hrany a od 7m se donačítaly stíny, ale snad to z většiny ten hotfix v pátek opravil.
Jinak s tím rtx jak tady někdo psal, to je fakt mazec, že svoji postavu nevidíš ve skle a kaluži vody, takže když budete mít motorku a pojedete 3rd pohledu kolem proskleného obchoďáku, tak to bude jako když motorku řídí upír? No schválně kvůli tomu ty RT odrazy zapnu a vyzkouším. Žere to prý jen 20 FPS podle testu na HW UNBOXED a podle nastavení na medium by to mohlo dát cca kolem 20 FPS se zachováním kvality, která je vesměs stejná jak na High a Ultra, což jsem se taky divil, takže s DLSS Quality bych na tom byl stejně a mohl si tak užít i RT odrazy nebo RT GI , která určitě vypadá pěkně jako v Metru Exodus a možná bych ji upřednostnil před odrazy v těch pustinách by to mohlo vytvořit zajímavou podívanou jako v Metru v Kaspiku.
Porad to nic nedela.Asi je to jen pro slabe CPU.Pokud nastavim 1280x720(abych prenesl zatez na cpu), tak mi cpu dava cca 150fps.Nekomu s 4790k to mozna pomuze pokud ma 50fps...Ve 2560x1440 DF optimalizace mi dava 6800XT cca 90-100FPs.Alokace Vram taky zadnej vliv.Zere to cca 6-7GB i kdyz tam nastavim 16GB.
Takze bud to nefunguje a nebo je to jen pro slabe cpu.
Nedalo mi to a znovu jsem to otestoval v ramci homeoffice. Defaultni nastaveni, pote 16GB/8GB a pak vsude 0 pro dynamicke nastaveni. A nebyl v tom rozdil dle Afterburneru. Pripadam si jak blbec, protoze vcera bych dal ruku do ohne, ze mi to minimalne 10 FPS pridalo. Je mozne, ze to je jen pro slabsi CPU, kamarad zaznamenal zlepseni se svym i5 6600k.
berat33 píše:Už jsem konečně přišel na to, co způsobuje malé vytížení GPU, je to DLSS, když to zapnu, tak ve městě mám vytížení max. 80%, je to pořád hratelné 40-60fps, ale doufám, že to opraví.
A co by jako meli opravovat? To je snad jasne, ze kdyz se skrze DLSS znacne snizi zatez na GPU (treba 4K DLSS performance karta realne pocita 1080p, zbytek je upscale pres tensory), tak je naprosto bezne, ze se CPU stane bottleneckem. Sezen si neco lepsiho nez 2700X, pak budes mit lepsi vytizeni grafiky a jeste lepsi framerate, ale to neni zadna chyba DLSS, proste te jen brzdi tvuj procesor.
Nebudu se hádat možná máš pravdu, ale nezdá se mi, že ten procák, je až taková brzda.
Až mi dorazí 5600X, tak dám vědět, ale nejsem jediný, kdo má podobný problém.
Známy má nové PC 5800X + RTX 3070 a problém má prakticky stejný...
Poslal bych odkaz na youtube, kdyby fungoval
ASUS ROG STRIX B650E-F, 9800X3D, 32GB DDR5 6000Mhz CL30, MSI RTX 5080 GAMING TRIO, LG OLED 1440P 240Hz
PS4 verzy kolektorky za 7500 budu vracet zpatky do alzy, tohle podporovat nebudu, dropy k 15fps na PS4.
Kdyz nemaji stare konzole vykon, tak to meli vydat jenom na nextgen.
Tak už taky sem narazil na dost brutální bug, naštěstí to šlo odbugnout. Jedna mise se mě zasekávala - do infinite loadingu. Naštěstí stačilo uhrát jinou vedlejší (jako že na ně spíš kašlu a jedu spíš hlavní linku, ty vedlejší jsou takový alá ubisoft kokotiny) a pak se k této vrátit a šlo pokračovat. Takový chyby jsou ale dost fatální, kdyby tohle nepomohlo, tak konečná - byla to mise hlavní.
@ Igoreso: Jo ta intel optimalizace je fakt hnus. Aby intel mohl jet naplno a AMD bylo uměle omezeno (nemožnost využít SMT), to je dost slušný fail. A já si říkal, proč, i když mě omezuje místy procesor, proč mam maximum vytížení 40-50%.
Nvidia optimalizace jsou ok - je tam akorát Raytracing, se kterým to vypadá hned jak jiná hra. Kvalita nasvícení a odrazů je o level jinde. Akorát se nabízí otázka, proč nejede na AMD, když by to mělo být DXR. I když je jasný, že by to tam šlo naprd. když AMD nemá nic jako DLSS a i na nějakých 3080/90 je DLSS nutnost (teda pokud někomu nevadí 33-50 fps ). Bez Raytracingu ta hra nijak AMD grafiky nepenalizuje.
Člověk si může vybrat, jestli chce odraz lampy vzadu na skle a nebo ze stínem pod lampou,
který u DLLS+RT chybí a tak to vypadá že lampa levituje ve vzduchu.