NVIDIA Ada Lovelace - Info a spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
marek16
Začátečník
Začátečník

Re: NVIDIA Ada Lovelace - Info a spekulace

Příspěvek od marek16 »

Easily Remaster Classic Games with NVIDIA RTX Remix

https://www.youtube.com/watch?v=Vg52-HZhrFc

oooo, remasterovanej Morrowind (to bych si konečně mohl zahrát), Fallout 3, F: New Vegas... všechno s realistickým osvětlením, lepšími modely a texturami... shut up and take my money :-D už aby to vydali a modding komunita mohla začít makat.
Quis custodiet ipsos custodes?
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

"Morrowind RTX is a technical showcase and is not currently under active development.
meh
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, Sapphire RX 7900 XT GAMING 20GB, GB2770QSU - Red Eagle
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Koukam, zase klasicky narky a reci jak to "nikdo" nekoupi........... hosi pocitejte do deseti nez takovy pomerne hloupy vykriky, ktere jaksi neustoji test casem, vypustite. :roll: Bude se to prodavat bez problemu tak jako vzdycky a vzhledem k udalostem minulym, kdy lidi ochotne sypali velky prachy i za podradny karty, jsou takovy komentare k smichu. Zvlaste kdyz se vam pak ty karty objevuji v podpisech.

Za me je to meh, za dlouhou dobu u nV hodne nemastny, neslany launch. Dve ruzny verze RTX4800 jsou blbost........., ale je mi jasny, ze potrebuji vyprazdnit Ampere ze skladu a je to ovlivneny externimi vlivy. Na konkurenci s nejakymi drastickymi slevami bych vubec nesazel, v AMD uz davno neni banda "zfetovanych sedlaku". Mam RTX2070S, necitim uplne velkou potrebu ho menit, krome toho mit neco novyho a pockam, jak se vec vyvrbi v testech. Pokud me to nepresvedci, tak prinejmensim vezmu RTX3080 12GB, nebo zustanu na svym.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše: čtv 22. zář 2022, 22:51Zvlaste kdyz se vam pak ty karty objevuji v podpisech.
Jestli to má být nejaká naržka, tak znovu upozorňuju co jsem napsal: za tyhle ceny! :!: Ta mě je jinak ta "RTX 4070" celkem v pohodě - výkon jako 3090, s výrazně nižší spotřebou (a rezerva pro UV jistě bude velká). Ale za tuhle cenovku blbost.

Očividně to spíš koženka nechce prodávat dokud má sklady plný 3000 řady. Vidim to tak, že pokud AMD nijak agresivně proti tomu nepůjde... tak stejně prodeje 4080 budou jistě horší, než si představoval a přestaví pak za půl roku SUPER řady jak u turingů, kdy najednou Turing také dával lepší smysl s cenama. Hlavně pak i tady (ale i mezi známýma) oblíbená RTX 2070 a hlavně 2070Super (která byla za nižší cenu, než původně 2070FE).

Mimochodem, asi to není náhoda, že Turing - co vyšel po mining horečce byl při vydání cenově nezajímavý (přidaná hodnota byl jen RT) ... historie se opakuje.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nikoho jsem nejmenoval, tak jestli se v tom nekdo pozna je uz veci kazdeho soudruha. :P

Jak jsem psal, cely je to ovlivneny hromadama Ampere na skladech a slozitou ekonomickou situaci ve svete, takze se nedalo od tohohle vypusteni novy rady cekat vesmes nic kulervouciho s "shut up and take my money", tedy osobne me cely tenhle launch nechal uplne chladnym.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Dle mýho názoru se ty 4090 hned vyprodaj bez problému. Jediný co je pro mne problém je, že ty karty jsou hrozně dlouhý, takže se mi do skříně vleze jen asi FE. Pro představu

MSI GAMING X TRIO 337mm
MSI SUPRIM X 336mm
GIGABYTE WINDFORCE 331mm
ASUS Strix 357mm
ASUS TUF 348mm
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

FE má bohužel 13.2", nějakých 335mm. Já mám kejs na 12". A ten kvůli gpu zatím měnit nehodlám.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 MAX, OS: Win11/64 Pro

>>>>Fórum pro much VRAM much doge věrozvěsty otevřeno! Vstup ZDARMA<<<<
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

No jeste ze mam corsair 1000D,ja bych chtel urcite zase asus strix 4090.Doufam ze nebudou takove problemy jako pri minulem prodeji.
CPU:i9-13900K | MB:ASUS ROG Maximus Z790 HERO | VGA: Asus 4090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

satik píše: čtv 22. zář 2022, 14:23
I kdyby to bylo "jen" +50% v rasterizaci a 100%+ v RTX, tak budu spokojenej.
Tohle byla otazka i u Ampery, podle tohoto to ale vypada, ze pomer raster/rtx zustava, zdvojnasobil se vykon tensoru k zbytku. Takze predpokladam ze ten tvuj dvojnasobek tam bude u obojeho (na 4090).

https://videocardz.com/newz/nvidia-conf ... than-ga102
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Jak je to s výkonem GeForce RTX 4090 a s kvalitou DLSS 3.0

https://diit.cz/clanek/jak-je-s-vykonem ... ou-dlss-30

TLDR: blbě, ty generovaný snímky jsou plný duchů a artefaktů u všeho, co se pohybuje (https://diit.cz/sites/default/files/dlss_3.0_sudy.jpg), je to dost na blití. Takže pro mě Ada ztratila dost značnou část toho appealu, minimálně dokud to NV neodladí tak jako kdysi DLSS2. Dobře pro AMD.
Quis custodiet ipsos custodes?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

hnizdo píše: pát 23. zář 2022, 10:07 FE má bohužel 13.2", nějakých 335mm. Já mám kejs na 12". A ten kvůli gpu zatím měnit nehodlám.
FE má délku 304 mm a zabírá 3 sloty, takže to se vejde do hodně skříní. Ovšem asi bude mít horší provozní vlastnosti než AIB monstra.
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

Trek píše: pát 23. zář 2022, 12:52
hnizdo píše: pát 23. zář 2022, 10:07 FE má bohužel 13.2", nějakých 335mm. Já mám kejs na 12". A ten kvůli gpu zatím měnit nehodlám.
FE má délku 304 mm a zabírá 3 sloty, takže to se vejde do hodně skříní. Ovšem asi bude mít horší provozní vlastnosti než AIB monstra.
Hele je tenhle údaj někde? Někde jsem čet 13,2, já budu jen rád.
MB: Asrock Z690 Extreme CPU: Core i9-12900K cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL16 Kingston Renegade, VGA: MSI 4090 Suprim Liquid SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS HDD: 3TB Toshiba, 18TB WD DC HC550, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: BQ Dark Base PRO 900 r2 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 MAX, OS: Win11/64 Pro

Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

marek16 píše: pát 23. zář 2022, 12:51 TLDR: blbě, ty generovaný snímky jsou plný duchů a artefaktů u všeho, co se pohybuje (https://diit.cz/sites/default/files/dlss_3.0_sudy.jpg), je to dost na blití. Takže pro mě Ada ztratila dost značnou část toho appealu, minimálně dokud to NV neodladí tak jako kdysi DLSS2. Dobře pro AMD.
Tak v článku https://nvidianews.nvidia.com/news/nvid ... erformance to píšou, to DLSS počítá ten snímek z dvou předchozích snímků a nepíše se tam o žádných jiných datech - spočítá pohyb z dvou předchozích snímků a tahle informace plus ty snímky se nakrmí to neuronový sítě, čili lepší motion interpolation co je např. v OLED televizích. Bude to fail, já chci hrát pokud to bude možné bez týhle věci nebo bez DLSS úplně.

Optical Multi Frame Generation generates entirely new frames, rather than just pixels, delivering astounding performance boosts. The new Optical Flow Accelerator incorporated into the NVIDIA Ada Lovelace architecture analyzes two sequential in-game images and calculates motion vector data for objects and elements that appear in the frame, but are not modeled by traditional game engine motion vectors. This dramatically reduces visual anomalies when AI renders elements such as particles, reflections, shadows and lighting.

Pairs of super-resolution frames from the game, along with both engine and optical flow motion vectors, are then fed into a convolutional neural network that analyzes the data and automatically generates an additional frame for each game-rendered frame — a first for real-time game rendering. Combining the DLSS-generated frames with the DLSS super-resolution frames enables DLSS 3 to reconstruct seven-eighths of the displayed pixels with AI, boosting frame rates by up to 4x compared to without DLSS.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

hnizdo píše: pát 23. zář 2022, 12:56 Hele je tenhle údaj někde? Někde jsem čet 13,2, já budu jen rád.
https://www.nvidia.com/cs-cz/geforce/gr ... /rtx-4090/ zde jsou dole všechny parametry po rozkliknutí
hnizdo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

thx.. to by šlo....

satik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

marek16 píše: pát 23. zář 2022, 12:51 ...ty generovaný snímky jsou plný duchů a artefaktů u všeho, co se pohybuje (https://diit.cz/sites/default/files/dlss_3.0_sudy.jpg), je to dost na blití. Takže pro mě Ada ztratila dost značnou část toho appealu, minimálně dokud to NV neodladí tak jako kdysi DLSS2. Dobře pro AMD.
Já bych to hned nezatracoval, při hodně nízkých fps to vidět bude, ale při dostatečných fps ty artefakty oko/mozek už nebude vnímat tolik nebo třeba vůbec - viz třeba ghosting starších DLSS v Cyberpunku, kde ostatní ho viděli, ale já si ho nevšim, dokud jsem si neudělal screen a nezkoumal detail obrázku, protože při třeba 90 fps už to v podstatě nebylo vidět, jak ten ghosting byl malej.

Ta hodnota fps pak bude záviset i na rychlosti pohybu objektů na scéně, tam předpokládám, že bude nějakej sweetspot, kdy ty artefakty budou pouhým okem v podstatě neviditelný, ale zdvojnásobení fps na rychlých monitorech bude jasně viditelný, v takovým případě by to smysl zapínat mělo.

Otázka pak je, kde bude ten sweetspot bude a jak bude velkej.
GPU MSI RTX 4090 Suprim X CPU AMD Ryzen 9 7950x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM G.Skill Tridentz 64GB @6000MHz CL30
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
jctrnacty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jctrnacty »

Kdyz to ctu, tak ada 4090 bude opravdu pouze pro par vyvolenych, do normalniho case se nevejde, normalni zdroj stacit nebude , cena je lehce premrstena a provozovat to ma smysl kdyz je nekdo vlastnikem soukrome vodni elektrárny a pokud to chci provozovat v lete a nezpůsobit si popaleniny 4. stupne, tak k tomu musim jeste poridit klimatizaci. Kdyz si predstavim co kvuli tomu monstru musi clovek vsechno absolvovat, tak bych tu kartu snad nechtel ani zadarmo.
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hnizdo »

Tak jsem asi vyvolenej. FE edice se mi tedy vejde, to je zmena. 450W muj 850W zdroj utahne (TUFka mi zere 375W). Je o 4kkc drazsi nez byla 3090 TUFka. Vykon prej dvojnasobnej. Pokud se v recenzich neco nepros**e, me interested.

Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

450W bez problému 850W zdroj, protože mám 3080 ti FTW3 Ultra, která si umí vzít taky 450W. Já mám jako novej monitor LG C2 tv, takže na 4k není zbytí. Jako hry bez RT jdou ale s RT ne a 4090 (4080 12GB možná taky) je první 4K karta podle mýho názoru, ale 4080 12GB nemá smysl, to je lepší si připlatit.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Bude to v pohodě pro všechny co si kupovali launchday 3090 třeba. Velikostně je to podobné 3090/3090TI kartám, do mého dekádu starého Hafu se to vejde easy (ne že bych to plánoval launchday kupovat ale karty typu 6800XT, 3080, 3090TI jsem taky neplánoval ale tohle léto se mi jich urodilo tolik cheap že mám paradoxně doma více GPU než kdy jindy, v což jsem ještě na jaře ani nedoufal a živořil se znekrovanou 2070 super.). Nevejde se to do pidi skleněnejch casů co byly na míru, dopředu si lidi dávali blikajícího AOI voidníka na CPU a case byl obecně tak prostornej a praktickej že ani neměl prostor na více disků že. Kdo chce kam...

Pokud to přepracované chování VRM bude navíc pokrejvat peaky jak slibujou tak ani zdroj se nebude muset upgradovat, protože u high-end 30 karet bylky problém peaky ne celkověr odběr. Kdejakej 800+W zdroj to může dát.

4090 je rovněž jediná karta na kterou budou fronty a všichni kdo maj dost peněz jí budou chtít protože je to jediná co dává smysl. Obě varinaty 4080 vypadaj jako shit a jejich ztráta ve výkonu oproti 4090 je větší než pokles ceny nebo i spotřeby, tyto karty tudiž nedávaj vůbec žádnej smysl, jen 4090 dává protože jakožto nástupce 3090 je fakt good. 4090 půjde na dračku protože dvojnásobnej výkon je prostě větší nárůst než bejvá zvykem tzn honiči výkonu ve 4K na ní půjdou jak vosa na med, o tom bez debat. Je to ta karta na kterou čekali, konečně karta co je posune na 4K 120+ což ani 3090TI nebyla.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“