Scorn

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Scorn

Příspěvek od slaava »

Dneska vychází Scorn, což je atmosférický horor od srbského studia Ebb Software inspirovaný prací vizuálních umělců H. R. Gigera a Zdzisława Beksińského.

Kdo má Xbox Game pass, tak hra bude/je k dispozici.

https://store.steampowered.com/app/698670/Scorn/

BTW: nevite nekdo od kdy bude mozne hrat na Xbox game passu? Stale mi to pise, ze je moc brzy :-D
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Re: Scorn

Příspěvek od skaven321 »

pravdepodobne od 12tej, minimalne odvtedy je mozne tahat hru zo steamu
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Na Game Passu vidíš vždycky v detailu hry odpočítávání do spuštění hry. Scorn šel předinstalovat a od 12 hodin dnes jde hrát.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Odpoctu jsem si uprimne nevsiml :oops: kazdopadne zacatek byl od 12:00. Hra je dokonce i v cestine, coz potesi :-)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

a ako pozeram, ma to aj cestinu. parada
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

dobry mindfuck je ten zaver
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Jenom závěr? :-D

Luxusní jednohubka s nekompromisním vizuálem. Jako hra same o sobě je to bohužel horší, ale pokud má někdo slabost pro dílo Gigera a Beksińského, tak je to především v Game Passu naprostá povinnost.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Jako musim rict, ze kdybych to platil, tak jsem nas*anej :-D Ale "zadarmo" je to ok... Co mne ubiji, je soubojovy system, sprintuju od flusajici veci, delam "mysky" a stejne mne trefi. Snazim se tu potvoru zabit a i kdyz mirim na "hlavu" stejne, musim dat 4 rany, nez chcipne... Asi blbe hitboxy? :? "Brokovnice" je stejne ucinna jako to "kladivo" nebo jak to nazvat. Jen je moznost utocit na dalku... Byly/jsou chvile, kdy jsem uvidel potvoru a radeji otocil, bezel pryc a cekal, az nekam zaleze. Tohle ale delat pokazdy taky nejde a pak si to clovek tolik neuzije. Navic hra ma BUG s ultrawide rozlisenim, kdy se se zamirenim zbrane po*ere FOV a vypada to, jak kdyz koukate dalekohledem, ale s obracenym hledim :-D Jinak ja vetrelce tuze rad a to prostredi je famozni, s tim si pohrali...
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Vodehrál sem asi 45 minut a zatim to na mě působí tak, že autoři se tak zaměřili na tvorbu úchylnýho prostředí, že zapomněli na hru.
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

ja som si to uzil cele, cca 7hod 15min ...prave ta strelba v druhej polovici hry mi prisla ako zbytocna. Len mi prislo smutne, ako sa to skoncilo, pretoze vobec nebolo vysvetlene, za koho som vlastne hral...co sa mi stalo, ked som sa prebral, co sa vlastne na planete dialo a kym vlastne som.
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

RaZZoR: a co ti na tom neprijde jako hra? Neber to nijak utocne, ale jen by mne to zajimalo. I vzhledem k tomu, ze vsechny trailery ke hre nepusobyly akcnim dojmem...

skaven321: s tou strelbou si to presne rikam taky. Bud ji meli udelat "ucinnou", at tam neni jen "na oko", nebo ji vypustit a ty se snaz rychle nekam zmizet a prolezt to "na tajnacku" :-D Nehlede na to, ze pro mne ta strelba je vazne frustrujici a kdyz mne to nastve, davam rovnou Alt+F4 a jdu na neco jineho :oops:

Ad konec: ja to jeste nedohral, ale uz se mnozi nazory, ze by to melo dostat DLC ci druhy dil, kde to bude vysvetleno, ale tezko rici...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Dá se to hrát v podstatě bez zabíjení. Ty potvory nejsou primárně agresivní, nikdy tě nehoní nějak daleko a skoro nikdy si tě nevšimnou dřív než ty jich. Pokud se tě potvora nevšimne nebo popoběhneš kousek za roh, tak si jde po svých a brzo zaleze do nějaký díry. Ke konci už jsem je obíhal, šil jsem to jenom do těch velkých, ty mě párkrát dostaly :-D
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

slaava píše: pon 17. říj 2022, 21:26 RaZZoR: a co ti na tom neprijde jako hra? Neber to nijak utocne, ale jen by mne to zajimalo. I vzhledem k tomu, ze vsechny trailery ke hre nepusobyly akcnim dojmem...
Nejvíc mi vadí asi absence jakýhokoli příběhu, objevíš se někde v šílenym světě, chvilku se pachtíš a konec. Nevíš kdo si, kde si, proč tam si, proč děláš co děláš a ani se to nedozvíš. Zkrátka nic. Když si odmyslíš to úchylný prostředí, tak je to jen walking simulator s pár puzzlema a občas nějakym nepřítelem. Taková náplň je trochu málo. Podle někoho to má bejt prostě taková alegorie na zrození a smrt, no budiž. Mě z toho čiší to, že autoři se tak snažili o tvorbu morbidního a šílenýho prostředí s co nejvíc šokujícíma scénama, že skutečná hra je právě jen těch pár hádanek a sem tam odstřelit nějakou vobludu. Scorn se dá hodnotit dvěma způsoby, buď jako fantastickej psycho zážtek s maniackym prostředí Gigera, kdy je na pařanovi, jak to celý vezme a pochopí a nebo jako nudná chodička, která spoléhá na prezentaci šílenýho světa, ale pod tou krvavou nechutnou slupkou je to bída s pár hádankama a tu a tam se potácí enemák.
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Pekny shrnuti a vice mene s tebou souhlasim :-) No, aspon kolem toho nebyl takovy hype, aspon myslim :-) Ja od toho moc neocekaval a i tak si to uzivam, protoze jsem to jeste nedohral :D Jak jsem psal uz vise, treba bude dlc/druhy dil, kde to bude vysvetleno, ale tezko rict :? Preci jen 7 let na takovouhle hru je moc a nedokazu si predstavit, kdy by to pripadne melo vyjit a v jakym stavu a pri jake delce :oops:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“