Takjo, po nějakých 10 hodinách a v cca 70% hry musím trošku poupravit svoje předchozí hodnocení - náročnost není tak špatná, tam na začátku to byla asi nejhorší část hry a od té doby už to jede v pohodě. Trochu jsem snížil detaily a s DLSS se to drží většinu času okolo 60-80fps, což už jde hrát. Naštěstí se hry od doby před deseti rokama dost posunuly, takže rozdíly medium/high aby člověk hledal s trochou nadsázky s lupou, a graficky to vypadá dobře.
Dokonce bych řekl, že výrazně líp než rebooty Tomb raideru, který se Uncharted nejspíš dost inspirovaly, ale to je možná jen tím, že v U4 si trošku víc vyhráli s prostředím a je takový bohatší na unikátní scény a propracovaný herní objekty.
Jinak je to taková kombinace spidermana s tomb raiderem, v podstatě simulátor lezení, kde Drake brothers asi vylučujou z pórů na rukách lepidlo, protože to jinak není možný

Z toho vyplývá asi jediná výtka - pokud máte strach z výšek, není to hra pro vás. Já s tím problémy nemám, ale tady jsem si (na velké televizi) párkrát málem káknul
Postavy jsou sympatický, příběh fajn, určitě doporučuju někde hru čapnout, a to jsem se ještě ani nedostal k Lost legacy s Claudií Black

Screeny nahodím až to dohraju a trochu protřídím.