Baldur's Gate III - Technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- webwalker
- Začátečník

Re: Baldur's Gate III - Technická stránka hry
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Hladis
- Moderátor

Hra je u me rock stable a nejaky hromadny stiznosti na nestabilitu jsem nezaznamenal. Pokud je to nestabilni, tak spis asi problem na vasich prijimacich ? Vulkan je lepsi nez DX11, u me odstranoval jakykoliv stuttering a hra je pekne plynula. Vse mam na max s DLAA.
- TankGeorge
- Začátečník

-
Teď jsem zkoušel s "default" konzervativním nastavením BIOSu a stejný výsledek. Vulcan mi 2x crashnul zhruba po 20min hraní "dxgi_error_device_removed"
Jednou s default nvngx_dlss-dll a podruhé s verzi 3.1.30, kterou mám staženou z TPU a používám v případě problému s DLSS. Takže opět návrat k DX11 u mě - ten teda crashne taky, ale jednou za 15hodin. Nemám pocitově takové problémy s výkonem, abych musel šťourat, proč hra víceméně funguje - jsem příliš zaneprázdněn hraním x)
Spíš se divím že nikomu nevadí, jak se hrou dodávaná verze DLSS přeostřuje obraz v pohybu a dělá shimmering. Narvat tam ručně verzi 3.1.30 a novější z TPU je za mě must have.
nVidia master race se to sice tolik netýká, ale je tam rovněž nepochopitelně shitózní staré FSR. Takže v této oblasti je hra technicky dost zanedbaná. Nebo nám eskaluje konspirační shady válka upscale metod x)
Jednou s default nvngx_dlss-dll a podruhé s verzi 3.1.30, kterou mám staženou z TPU a používám v případě problému s DLSS. Takže opět návrat k DX11 u mě - ten teda crashne taky, ale jednou za 15hodin. Nemám pocitově takové problémy s výkonem, abych musel šťourat, proč hra víceméně funguje - jsem příliš zaneprázdněn hraním x)
Spíš se divím že nikomu nevadí, jak se hrou dodávaná verze DLSS přeostřuje obraz v pohybu a dělá shimmering. Narvat tam ručně verzi 3.1.30 a novější z TPU je za mě must have.
nVidia master race se to sice tolik netýká, ale je tam rovněž nepochopitelně shitózní staré FSR. Takže v této oblasti je hra technicky dost zanedbaná. Nebo nám eskaluje konspirační shady válka upscale metod x)
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- Hladis
- Moderátor

No evidentne ti tedy nestabilitu dela zmena verze DLSS, evidentne hra novejsi verze nepodporuje, tedy chyba je u tebe. Jinak vzhledem k nenarocnosti hry mi unika, proc tam pouzivat s RTX4090 DLSS
Pouzijte DLAA nebo nativ. DLSS je dobry pokud vykon neni a ne pokud je ho kotel.
- TankGeorge
- Začátečník

-
Eh, vážně? Psal jsem hned v druhém odstavci, že jsem měl crash i na default. Obnovil jsem původní soubor přes validaci. A měl jsem doposud za to, že DLAA je "DLSS z nativu na nativ", tím pádem podléhá stejným problémům se sharpeningem a změnám nvndx_dlss knihovny. Hraju to ve 4k DLAA ofc.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mno stabilita vulkanu sa opravavala ofiko, takže to až tak o vašich prímačoch asik nebude
btw dx11 mi ešte nikdy nepadol
a tá hra je vzhľadom na zoznam chýb je oficiálny bug fest a nie že nie
takže ak to niekomu ide ozaj úplne bez pádov je to skorej o dobrej polohe mesiaca voči zemi nič iné
ale pokiaľ sa to dá hrať asik to neni až tak zlé
btw dx11 mi ešte nikdy nepadol
a tá hra je vzhľadom na zoznam chýb je oficiálny bug fest a nie že nie
takže ak to niekomu ide ozaj úplne bez pádov je to skorej o dobrej polohe mesiaca voči zemi nič iné
ale pokiaľ sa to dá hrať asik to neni až tak zlé
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- webwalker
- Začátečník

Tady je vizuál z měření BG3 u RTX 4090:
https://youtu.be/m1x4y3OjBB8
U mě Vulkan teda sem tam spadne, ale DX11 také (ovšem méně často). No, mají před sebou ještě dlouhou cestu
https://youtu.be/m1x4y3OjBB8
U mě Vulkan teda sem tam spadne, ale DX11 také (ovšem méně často). No, mají před sebou ještě dlouhou cestu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak mám 150fps 4k bez DLSS tak ma vulkan vs dx11 netrápi
uvidím čo bude v meste
v deň vydania vulkan často ani nenabehol
uvidím čo bude v meste
v deň vydania vulkan často ani nenabehol
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Hladis
- Moderátor

- Hladis
- Moderátor

Baldur's Gate 3 PlayStation 5 vs PC - The Digital Foundry Tech Review
https://www.youtube.com/watch?v=BePKdNwsMOQ
https://www.youtube.com/watch?v=BePKdNwsMOQ
- -- Charlie --
- Začátečník

Myslíte, že rozjedu nějak rozumně BG 3 na 4K s i5 8400, RX8600FX, 16 GB ram ? Případně přinese zlepšení kdybych někde vzal i9 9900k? které ješte vezme moje deska.
A nebo se raději spokojit s 1440p a při přechodu výš brát rovnou AM5...
Jinak se dívám že tahle sekce tu je krátce. Já do vlákna her moc nechodím a tak jsem při hledání šel hned do BG 3...
A nebo se raději spokojit s 1440p a při přechodu výš brát rovnou AM5...
Jinak se dívám že tahle sekce tu je krátce. Já do vlákna her moc nechodím a tak jsem při hledání šel hned do BG 3...
- TomasX
- Začátečník

-
4K bude spíš limitovat grafika než CPU.
Na skylake 4C/8T mi to na FullHD jede (zatím v prvním aktu) v pohodě a CPU bývá kolem 70% vytížení.
Tohle není typ hry kde občasný propad FPS nějak zásadně vadil hratelnosti.
Na skylake 4C/8T mi to na FullHD jede (zatím v prvním aktu) v pohodě a CPU bývá kolem 70% vytížení.
Tohle není typ hry kde občasný propad FPS nějak zásadně vadil hratelnosti.
- Hladis
- Moderátor

Baldur's Gate 3 GPU Benchmarks: Ultra Optimized & Bottlenecking Tests (GPU Busy)
https://www.youtube.com/watch?v=AAjQXdwkgEE
https://www.youtube.com/watch?v=AAjQXdwkgEE