Náhrada O2 Smartbox

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
0martas0
Začátečník
Začátečník

Náhrada O2 Smartbox

Příspěvek od 0martas0 »

Zdravím,

rád bych poprosil o doporučení náhrady za O2 Smartbox do malého bytu. Budu potřebovat nějaký jiný modem od O2 nebo můžu za O2 Smartbox napojit svůj router a ten použít pro wifi?

Problém je, že O2 Smartbox mi poslední dobou nějak nefunguje s telefonama v domácnosti, neustále odpojuje od wifi. NTB jede vpořádku.
Signál ze Smartboxu je ale taky bída.
zsdx
Začátečník
Začátečník

Re: Náhrada O2 Smartbox

Příspěvek od zsdx »

Mozne jsou obe varianty - bud ho nahradis necim, co O2 prodavalo (to posledni ZTE treba) nebo na nem wifi vypnes a das si za nej neco sveho, byt v rezimu AP, protoze Smartbox nelze prepnout do bridge.
normy101
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od normy101 »

https://www.tsbohemia.cz/tp-link-archer ... 99967.html náhrada za O2
https://www.tsbohemia.cz/tp-link-archer ... oJEALw_wcB Případně tento dát za O2, ale osobně bych nahradil ten jejich smart box :)
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Pokud se zařízení odpojují, zkus vypnout Inteligentní Wi-Fi a nastavit kanály napevno podle toho, co kolem na čem aktuálně vysílá. Obecně jsou lepší nižší kanály, a to platí pro obě frekvenční pásma. Co se týče signálu, hodně to závisí na umístění, optimální je do nějaké centrální místnosti na roh nebo doprostřed kratší stěny displejem do většiny bytu a dovnitř do místnosti. Možná máš ale prostě vadný kus, nebo už tam je studeňák na některé z mnoha antén. To asi poznáš přes AR Wi-Fi v aplikaci O2 Smart Box.

Zapojit za to nějaký Wi-Fi AP samozřejmě můžeš, já můžu třeba doporučit Ubiquiti U6-Pro, vybíral jsem dlouho a vyjma toho, že první kus jsem dostal vadný (nevysílalo 5GHz rádio), je to zcela bezúdržbové zařízení, které s prstem v nose pokryje velký byt.

Pokud bys pořizoval jiný modem (což mi nepřijde rozumné, když jako modem SB slouží dobře), ZTE H267A se vyhni obloukem, má problémy s výkonem CPU na linkách s vektoringem, retransmisí a vyšší synchronizační rychlostí (žerou příliš mnoho systémových prostředků). Obecně se chovají na našich DSLkách nejlépe modemy od Comtrendu nebo s aktualizovaným FW/správnou konfigurací od Zyxelu. TP-Linku bych se na DSL vyhnul. Ale jak říkám, přijde mi zbytečný další modem, když hledáš jen Wi-Fi AP.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“