Náhrada O2 Smartbox

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
0martas0
Začátečník
Začátečník

Náhrada O2 Smartbox

Příspěvek od 0martas0 »

Zdravím,

rád bych poprosil o doporučení náhrady za O2 Smartbox do malého bytu. Budu potřebovat nějaký jiný modem od O2 nebo můžu za O2 Smartbox napojit svůj router a ten použít pro wifi?

Problém je, že O2 Smartbox mi poslední dobou nějak nefunguje s telefonama v domácnosti, neustále odpojuje od wifi. NTB jede vpořádku.
Signál ze Smartboxu je ale taky bída.
zsdx
Začátečník
Začátečník

Re: Náhrada O2 Smartbox

Příspěvek od zsdx »

Mozne jsou obe varianty - bud ho nahradis necim, co O2 prodavalo (to posledni ZTE treba) nebo na nem wifi vypnes a das si za nej neco sveho, byt v rezimu AP, protoze Smartbox nelze prepnout do bridge.
zola
Nováček
Nováček

Příspěvek od zola »

In many cases, internet service providers (ISPs) provide their customers with a combination modem and router device. If you prefer to use your own router, you can often connect it to the O2 Smartbox and disable the router functionality on the Smartbox. This way, your own router handles the Wi-Fi and other networking features.
geometry dash lite
normy101
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od normy101 »

https://www.tsbohemia.cz/tp-link-archer ... 99967.html náhrada za O2
https://www.tsbohemia.cz/tp-link-archer ... oJEALw_wcB Případně tento dát za O2, ale osobně bych nahradil ten jejich smart box :)
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Pokud se zařízení odpojují, zkus vypnout Inteligentní Wi-Fi a nastavit kanály napevno podle toho, co kolem na čem aktuálně vysílá. Obecně jsou lepší nižší kanály, a to platí pro obě frekvenční pásma. Co se týče signálu, hodně to závisí na umístění, optimální je do nějaké centrální místnosti na roh nebo doprostřed kratší stěny displejem do většiny bytu a dovnitř do místnosti. Možná máš ale prostě vadný kus, nebo už tam je studeňák na některé z mnoha antén. To asi poznáš přes AR Wi-Fi v aplikaci O2 Smart Box.

Zapojit za to nějaký Wi-Fi AP samozřejmě můžeš, já můžu třeba doporučit Ubiquiti U6-Pro, vybíral jsem dlouho a vyjma toho, že první kus jsem dostal vadný (nevysílalo 5GHz rádio), je to zcela bezúdržbové zařízení, které s prstem v nose pokryje velký byt.

Pokud bys pořizoval jiný modem (což mi nepřijde rozumné, když jako modem SB slouží dobře), ZTE H267A se vyhni obloukem, má problémy s výkonem CPU na linkách s vektoringem, retransmisí a vyšší synchronizační rychlostí (žerou příliš mnoho systémových prostředků). Obecně se chovají na našich DSLkách nejlépe modemy od Comtrendu nebo s aktualizovaným FW/správnou konfigurací od Zyxelu. TP-Linku bych se na DSL vyhnul. Ale jak říkám, přijde mi zbytečný další modem, když hledáš jen Wi-Fi AP.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“