LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG

Příspěvek od Delarge »

zombux píše: ned 4. úno 2024, 16:39 naopak, nezabil, ale přesně definoval problém OLEDu při použití jako monitor - není to vhodný jako monitor.
koupil jsem, viděl jsem, vrátil jsem.
jako TV nebo "displej na hry" je to super, o tom se vůbec nebudem bavit, to prostě tak je.
jako monitor to je jistě super pro všechny, který jsou slepý jak krtek, a nevidí že to má kolem fontů a dalších objektů GUI otřesný barevný duchy - na to se koukat fakt nedá.
až někdo vyrobí OLED s RGB subpixelama, pak se můžeme začít bavit o tom, že OLED udělal první krok k tomu aby to bylo použitelné i jako monitor :)
Nemůžeš mít nějakou oční vadu ty? (seriozní otázka, není myšleno zle :razz: )
Otřesný barevný duchy nikde nevidím...
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Imho kazdej vidime nejak jinak, me taky irituje ze DLSS je v pohybu rozmazany jak pres igelit a nikdo to evidentne neresi. To o cem zombux mluvi jde videt na zvetsenych fotkach, takze to tam je.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

keistown píše: ned 4. úno 2024, 20:01 Imho kazdej vidime nejak jinak, me taky irituje ze DLSS je v pohybu rozmazany jak pres igelit a nikdo to evidentne neresi. To o cem zombux mluvi jde videt na zvetsenych fotkach, takze to tam je.
stačí pogooglit OLED fringing. IPS/VA vykresluje krásně ostře, OLED má nejen kolem fontů barevný duchy. jestli to někdo nevidí - OK, to je skvělý. jen možná potřebuje silnější brejle.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

To nemá s brejlema nic společnýho (mám oči aktuálně přeměřený a brejle dostatečně vytuněný :-D ). Normální text z normální vzdálenosti je u QD-OLED 3440x1440 s použitím Better ClearType Tuner (i na RTINGS píšou, že to zlepšuje čitelnost písma hodně výrazně) naprosto v pohodě. S WOLED nemám osobní zkušenost, ale pochybuju, že to bude o tolik horší. Minimální color fringing je "viditelnej" na horní a dolní hraně oken (zelenej pás o velikosti pixelu nahoře a fialovej pás o velikosti pixelu dole). To je ale tak komická non-issue, že fakt nevim, pro jakej use case by to byl dealbreaker. Mozek to za pár dní úplně ignoruje a člověk to stejně musí hledat s nosem na monitoru.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

alienGT píše: ned 4. úno 2024, 01:14Nejsem konzolista, odmitam hrat na 2m na 65" televizi. To mi nic nerika. Jsem PC master a preferuju monitor 42" na 80cm. Ve tve vzdalenosti by to chtelo aspon 100" a stejne je to o prdu, pac ta vzdalenos + kvalita zraku jak se tu psalo atd atd.
Jo tak z tohodle uz jsem vyrostl, muset sedet v kresle / na zidli pred monitorem TV, mit mysku a klavesnici a hrat hru :D
Rad si prave sednu od toho trochu dal, diky moznosti mit dnes vetsi displej. Ne vzdy dobre na to vidim, takze ano mas pravdu posunu se na posteli a jsem od toho treba misto 90-100cm treba tech 150cm. U filmu sedam dal.
Samsung naopak tvrdil, ze kazdej z lidi co ma PC bude mit doma 65 palcu monitor s 8K. Proc 8K protoze si sedne hrac nebo PC master prave blizko :)
A i kdyz nebude mit vykon, vzdy se mu to pomci AI dopocita na tech 8K :)

To se zase nelibi me, preci jen tim ze je to vetsi me rika, ze si konecne mohu sednout trochu dal jak potrebuju a nemusim koukat na pidi displej.
Bal jsem se ze poznam nebo uvidim nejakou mrizku, kupodivu ve 4K nic tak nepoznam a to jsem nacpal hlavu az do toho, ale muzu mit vadu zraku.
Nepoznal jsem to ani u 27 palcu s 1080p.

OLED - nerikam ze je spatny nebo ze nemas pravdu, jen rikam ze je to na urcite pouziti a zalezi jak to kdo pouziva :)
Je mi to lito, ale nedavno ted byl prispevek a dopadlo to fakt divne.
OLEDTVx.jpg
OLED, nebyla pouzivana jako monitor, nevi se kde se toto vzalo jelikoz dotycny nemel zadny bar nebo neco co by otisk udelalo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

keistown: jojo, bylo to u DLSS videt, ale je to o tom zda to srovnavas. Pokud nemas srovnani, tak na to nak zvyknes a pak ti to prijde normalni :)
Ja to nepoznal moc, ale jak jsem zacal delat srovnani a sledovat, tak to bylo poznat :-D
Bude to jako kdyz dam vedle doma OLED vs miniLED. Pokud koupim jen miniLED a postavim, neresim tak budu spokojen a nebudu vedet :-D
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak mam moji C1 na reklamaci a vytahnul jsem zalozni DELL https://www.czc.cz/dell-ultrasharp-u251 ... 43/produkt a je to teda poradnej sok.
Zaprve cerna je sediva a na prave strane je blooming jako prase jakoby od zdroje svetla.Driv jsem si toho nevsimnul, ale po OLEDU to najednou vidim.
Po prechodu z 48" na 25" mi pripada jako bych koukal do tabletu misto do monitoru.Je to desne maly a bolej me z toho oci.
Jedina vec je ale lepsi proti C1 a to black crush.Najednou vidim daleko vic odstinu cerne.Jinak obraz je porad slusnej ve svetlejsich scenach.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak update z reklamace C1.Reklamace uznana jen misto vymeny za novou TV to opravil/vymenil panel.Jsem netusil, ze v roce 2024 maji nekde fungl nove C1 panely(C1 se prakticky uz 3 roky nevyrabi)Doufam, ze nedostanu nakej jetej panel co jim nekde lezel skladem z nake jine reklamace.To by me asi jeblo.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAVEmon »

HEAD: Já spíš čumím, že ten panel vymění. Dneska to u elektroniky většinou funguje stylem kus za kus.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

HEAD: musel jsi TV LG dopravit a nebo prijede ti domu nekdo, sunda to s tebou a odveze to svozem? :)
Priklad: mel by nekdo 65 / 75 TV a sam ji neni schopen sundat a nema nikoho kdo by mu s tim pomohl a potrebuje to do servisu.
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AllowedCry »

Pokud dáš za ten panel čtvrt mega a je průmyslový, tak ano, záruka může pokrýt i výjezd technika. Jinak má ale osamocený člověk se 75" telkou smůlu.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

AllowedCry: Ty rád odpovídáš na něco o čem vůbec nic nevíš co? Vidím to u tebe poněkolikáté.

https://www.lgshop.cz/reklamace - Výrobce LG zajišťuje pro zákazníky s TV 49“ a větší „Servis u Vás doma“, kdy stačí nahlásit závadu na telefonním čísle 228 887 050, budete zpět kontaktováni pro domluvu návštěvy technika, který odstraní závadu přímo na místě u zákazníka nebo přístroj odveze do opravy a poté zpět doručí na stejnou adresu. Služba "Servis u Vás doma" neplatí pro zákazníky, kteří nakoupili na IČO a je potřeba vyhledat kontaktovat autorizovaný servis, který lze vyhledat zde.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Nikdo mi nepomahal.Musel jsem to odvizt na postu.Na poste berou baliky az do 30KG.Koukal jsem i na ruzne odvozy z domova, ale za prve tam v tech formularich je potreba zadat telefoni cislo na prijemce, ale reklamace czc tam zadny cislo jako kontakt pro kuryra nemaj.A za druhe vetsina sluzeb jako DPD ma max velikost baliku z domova a 48" je moc velka TV a stejne to nejde poslat.Takze jedina moznost je posta.Ale jestli ten balik vazi vic nez 30KG, tak to nevezme ani posta.
Postovny je taky drahy jako svine skoro 500kc.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

A tys mel doma nekolik let ulozenou tu originalni krabici a polystyren, abys to mohl bezpecne odeslat, nebo si to zabalil nejak uplne ad-hoc nanovo?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jasne ze mam puvodni krabici :)
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Ripper6 píše: úte 20. úno 2024, 20:15 HEAD: musel jsi TV LG dopravit a nebo prijede ti domu nekdo, sunda to s tebou a odveze to svozem? :)
Priklad: mel by nekdo 65 / 75 TV a sam ji neni schopen sundat a nema nikoho kdo by mu s tim pomohl a potrebuje to do servisu.
Tak je to tvůj problém... Musíš do dodat na reklamační oddělení. :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak uz mam TV doma a vypada to na novej panel a navic podle vseho WBE nebo-li EVO panel(kdyz dam na celou obrazovku bilou barvu a koukam ze strany, tak ma takovej ruzovej odstin).Predtim jsem mel WBC/standartni.Tak aspon napodruhe trochu stesti.
edit:zadne mrtve pixely a greyscale naprosto perfektni bez bandingu.Docela cumim.O dost lepsi nez muj predeslej panel. 8-)
Zofrenko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Zofrenko »

parada tak si ju uživaj a nech ti vydrži aspon dalšie 3-4 roky.. ja mam svoju už zachvilu 3 roky a stale žiaden burning.. odhadom na nej už mam najazdene 7-8 tisic hodin. ako PC monitor.. spokojnost

edit : blbost to už bude aj 9-10 tisic hodin . čo mam na nej :D tak drži sa to brutalne... ale tak ako som pisal tu do threadu v minulosti.. vo windowse oled light 14 , v SDR hrach 40 v HDR hrach do 80... Viac mi už ani nevyhovuje a vypaluje mi to oči
Pepa07
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pepa07 »

@head ty jsi to reklamoval kvůli mrtvejm pixelům?
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“