mlrs píše: ↑pát 1. bře 2024, 08:10
Tohle tema se proste melo jmenovat nejak:
"Chci PC, nemam vubec prachy, nebudu poslouchat zadny rady, protoze vsechno vim nejlip sam"
Priste tedy prosim nelez na pctuning forum - je to pro vsechny ztraceny cas a usili.
Mě tu radíte abych si koupil třeba procesor za 8 tisíc a přitom třeba ty sám máš R5 5600 a tady to i potvrzuješ jak si spokojený
mlrs píše: ↑pon 21. srp 2023, 17:16
Jo tak pak proste potrebujes desku + CPU + RAMky - tzn. jak jsem psal - zalezi, zda nove nebo bazarove - ja jsem treba s tim svym zakladem relativne spokojeny a v dnesnich cenach je to relativne levne - zalezi jaky presne mas rozpocet a co od toho cekas
Tak co mě napadáš? Jinému to poradíš/te a proč mě ne? Toto jsem přesně udělal to co si napsal(bez tvé rady), že je potřeba k rozjetí jiné platformy deska, cpu a ram, však to je jasné. Kdybych už dávno měl DDR4 ram tak jsem si mohl koupit klidně i dražší desku a dražší procesor, ale neměl jsem protože jsem byl na DDR3. Zatím co jsem narazil na všechny rady tak se mi snažili vnutit akorát drahé komponenty.Moc neberete ohled na to co tu píšu. Pořád si také hrajete svojí písničku. Musím vědět co chci a když chci počítač z levných nových komponent které ale nejsou úplný šrot(jako třeba neherní jen na kancelářskou práci) jako např. základní deska bez chladičů VRM se slabou napájecí kaskádou(takových pc sestav se na aukru vyrojilo velké množství kdy dají název herní pc a prodávají starou šunku s intel 4 generace za 10 tisíc a nebo pro změnu sice třeba s R5 3600 ale např. s absolutně nevhodnou deskou bez chlazení VRM a tak dále). Tak není co řešit.
Tak např. toto video je pro mě inspirující, že jsem udělal dobře.
https://www.youtube.com/watch?v=O6I-JAi3_hE
Klídek všechno bude, chladič si samozřejmě koupím lepší, nemám prostě rád vytápěcí komponenty. V zimě mi to nevadí, v létě je to na závadu. Stačí, že mi tady topí odvlhčovač.
Hm, měl jsem si v loni v září místo výbavy do hobby dílny koupit počítač za 17 tisíc(defacto klidně i za cca 25 tisíc) a mohli jsme si všichni tyto debaty odpustit.
Jenže prostě PC nebyl pro mě priorita číslo 1. Potřeboval jsem brusky, vrtačky, flux svářečku a tak dále. Ještě plánuji plazmovou řezačku a kompresor a nebo plazmovou řezačku s integrovaným kompresorem případně ještě kompresor. Avšak zase jen v rámci hobby dílny takže si nemusím kupovat kompresor s 200L nádrží který bych ani neměl kam dát. 24L bude optimálních max. 50L.