Nvidia Video Enhancement

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nvidia Video Enhancement

Příspěvek od HEAD »

Tvrdit, ze je to k nicemu je hodne silny slovo.Je to idealni pro youtube 1080P videa.Na 48" TV vypadaj 1080P videa jako rozmazana hnusna sracka plna artefaktu.A tahle vecicka to dokaze dost vylepsit a upscalovat do 4K.Vypada to pak nasobe lip.Mozna i lip nez nativni 4K videa a nebo srovnatelne.
Spotreba na 4080super 50-70w.Takze taky zadna hruza.
Jinak zkusil jsem to v MPC-BE na bluray a tady je vysledek.Srovnal bych to s hodne slabym denoise filtrem.Samozrejme zalezi film od filmu.
Schvalne si tipnete jakej je super resolution.
Obrázek Obrázek
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

HH, oba mi prijdou uplen stejny :-)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Odstraneni "noise" ve filmu je to, co fakt nee a nevim teda jak na 4K, 4K nevedu, ale v nizsich rozlisenich je to uplne k nicemu. Filmy i videa to spis kurvi, nez ze by to kvalitu nejak dramaticky zlepsilo, zasahy AI tam jdou znat, snaha odstranit sum pak vypada primo strasne a vypada to ve vysledku hur pri vysoky spotrebe. Videa v nizkych rozlisenich to klasicky pretvori ve "vodovky". Hral jsem si s tim dost, abych to osobne uplne zavrhl a preferoval originaly. Kvalita vetsinou horsi a comp zbytecne zere a fany zvysuji otacky s hlukem jen pri obycejnym sledovani videi a filmu. No way.
satik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Na 4090 mi to přidává cca 20W spotřeby, na videích v nízký kvalitě to fakt vypadá jak vodovky jak zmiňuje Hladis.

Ale u videí s vyšším rozlišením a bitratem mi to přišlo celkem dobrý, ten obraz pak na mě působí o něco ostřejc a čistějc - netuším, jak moc je to způsobený jen tím sharpen filterem, co se nejspíš aplikuje a jak moc tomu pomáhá i ta "AI" část, jestli tam nějaká je.

Ale rozhodně bych to nedával na hodnotu 4, spíš než jako kvalita (jak se to nastavení jmenuje) mi to přišlo jako "agresivita" toho filtru a 4 už mi přijde moc, sám to mám zaplý na 2.

A taky bych řek, že dost záleží kombinace vzdálenosti člověka od obrazovky a rozlišení.
GPU MSI RTX 4090 Suprim X CPU AMD Ryzen 9 7950x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM G.Skill Tridentz 64GB @6000MHz CL30
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

killerek píše: ned 17. bře 2024, 16:02 HH, oba mi prijdou uplen stejny :-)
No možná na thumbnailu, v plným rozlišení je ten druhej obrázek celkem jasně o něco ostřejší. Ale kdyby to člověk neviděl přímo vedle sebe, tak to vůbec neřeší.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

Jey píše: sob 16. bře 2024, 19:17 Já sem si vědom, že je tam horší frametime, ale bez vsyncu na 60Hz monitoru mám přes obraz velmi často horizontální čáru. Jako sorry ale ten enhancement má efekt. A nebyla řeč o browserech, používám MPC s renderingem ve 3D, kde je změna znát na obličejích.. má to vliv asi jako když tady někdo reenkódoval videa s VFX vylepšením, akorát že přímo za běhu.
S Vsyncem je právě perfektní frametime, každý snímek se renderuje 16,6 ms. Tearing je humus, takže chápu tvůj postoj. Nicméně jsou i jiné metody, viz Nvidia Fast Sync a RTSS Scanline sync. Měly by mít nižší input lag, ale jestli ho necítíš, tak bych to neřešil.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Hladis: nezlob se na mě, ale rozdíl ve spotřebe je zanedbatelný, pokud budu přehánět tak 10W, ale spíše méně. Opakuju tohle není upscaling, ani nějaký AI fast reencoding a podobně.

Rozdíl v těch obrázcích je minimální, ale jsem si 100% jistý, zkoušel jsem nějaký 1080p, pak ještě 720p zdroj na 1080p monitoru, že za běhu videa je rozdíl vidět víc, tváře jsou lepší (1).

Sasakr: input lag samozřejmě cítím, je tam znát rozdíl Vsync off (vysoké fps + minimální framedropy) a Vsync on (konstantní fps + vysoký input lag), ale hlavně dvojnásobná spotřeba off vs on. Vsync je v každé hře. Když ho nezapnu, tak mám zapnout ten alternativní Vsync (Fast) přímo v ovladačích? RTSS Scanline Sync vůbec netuším o čem je řeč.
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

Jestlli ti jde o to, aby karta nepočíttala zbytečně, zkusil bych kombinaci RTSS Scanline sync a framecapu. Na notebooku jsem kdysi rozehrál Painkillera. Hra nemá Vsync, v Intel ovladačích jde nastavit prd a tak spásnou kombinací, jak dosáhnout plynulosti, se stala právě aktivace Scanline sync a capu na 60. A co to je... Google ;-)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“