Diky, asi tam proste jebnu tohle a budu totalne safe, at uz je spotreba jakakoliv:
https://www.alza.cz/fsp-fortron-hydro-p ... 625674.htm
Tedka jsem se zasmal, kdyz jsem otevrel stranku pro RTX 4090 u Alzy:
Co jsem se prubezne koukal, tak tam stale meli jeste velmi nedavno nekolik ruznych modelu v poctu 5+ks u kazdeho. A najednou mrtvo? To prisel nejaky kill order z nvidie, nebo co? Nedava mi to moc smysl, kdyz je teprve listopad. Porad se to mohlo prodavat treba do nejakych sestav na vanoce (nekdo treba nevi, ze 5090 je za rohem).
Jaky je duvod? Chce si snad NV pojistit prodeje 5090? Pokud to bude obrovska 600W svine vyzadujici velky vetrany case a 1200+W zdroje, tak se da ocekavat, ze to uz bude pres caru i pro urcitou skupinu high-end buyeru, jenze 5080 uz zase bude osekana na kost, tak by si jinak rekli "5090 uz neutahnu a 5080 je shit, tak bych radeji vzal 4090" -> ejhle, zadne 4090 uz neexistujou, smolik...
Zatim me nenapada, co jineho by za tim mohlo byt a proc by jinak NV chtela 4090 totalne vymazat z trhu.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs