originalne jsem chtel neco kolem 20-25k CZK, ale vidim, ze se doba posunula - tak jsem trosku prihodil a ted jsem na ca 35k CZK vcetne Windows 11
nekolik poznamek k vyberu:
- hlavni otazka je graficka karta - puvodne jsem inklinoval k AMD protoze ma 16GB pameti, ale NVIDI 4070 DLSS je mozna vetsi deal breaker ? tady fakt nevim - nebo pockat na 5070 ale to je zas nekolik mesicu a to bych mohl cekat donekonecna
- CPU bych teoreticky chtel 9700x, ale to jsou dalsi 3000 navic, to se mi zda zbytecne + co jsem pochopil tak AM5 vydrazi dalsi 2 roky tak sa da upgradovat (nikdy jsem neupgradoval, tak pocitam, ze ani ted ne a vydrzi to dalsi 5-7 let
- vzhled skrine je mi jedno, nechci zadne RGB - pokud mozno jednoduchy design, levny a s tim, ze dobre funguje - rozmerove by to snad melo vyjit - je sice hnusna ale levna a velka
- cooler jsem chtel Arctic Freeze, ale ten nemaji ted skladem tak jsem vybral neco jineho +/- stejna cena - vzhledem k tomu, ze bych chtel 9600x tak pocitam, ze uchlazeni nebude zadny problem ? ani pri pretaktovani ?
vybral jsem zatim tohle:
https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... C6D697E5D5