Já vás chápu, že chcete, aby to bylo kompatibilní i se staršíma grafikama a modlíte se ke všemu, ale opravdu bych s tím nepočítal. Jedna chyba v prezentaci na tom nic nezmění.
ML-Powered AMD FidelityFX Super Resolution 4 (AMD FSR 4):
Available exclusively on AMD Radeon RX 9000 Series graphics cards
IMHO to testovali, unikl jim jeden screen omylem do prezentace (slide, který se ani FSR nevěnuje), a výsledky byly k limitaci HW bídné, tak se na to vykašlali.
Jasně, jakmile to není podle tebe, tak jim to uniklo omylem do prezentace ... Myslíš jako že vyrobí fejkovej screenshot a nějakej jouda jim ho tam omylem dá jo?
Může to být jen experimentální fíčura, tohle je z beta verze ovladačů a ve finální to bude třeba vypnuté, proto píšu že je to zajímavé. Netvrdím přeci, že je potvrzené FSR4 pro RDNA3, jenom mě to zaujalo. Ale zelenáči z toho mají největší pnutí
A zelenáče to snad zajímat nemusí ne? Máte svoje nadvesmírné DLSS4 na úžasných super duper GPU s chybějícíma ROPákama, hořící konektorama, black screenama s totálně neodladěnýma ovladačema a výkonem staré generace za dvojnásobek peněz
Já taky jen cituji a odkazuji na AMD, tak nevím, proč to rozporuješ. Z nějakého důvodu to v poslední prezentaci bylo, možná chybou, možná ne. Možná to tam bude, možná nebude. Je to prostě zajímavý, tak to sem patří. Jsme v tématu info a spekulací. To že to pro zelenáče není zajímavý neznamená, že to nezajímá ostatní.
Jo tak samozřejmě, že u 300W GPU to asi nebude až takový problém a v podstatě nic se nestane. Ale proč to dělat? Já nechápu ten důvod.. ještě když samo AMD tvrdí, jak budou tato GPU napájena obyčejnými 8mi piny...
Je to taková všehochuť, někde to ani nedává moc smysl, XFX má třeba dva modely, které mají oba stejný boost clock, doporučené stejné PSU a jeden je 2x 8pin a druhý 3x 8pin. Čekám, kdy ještě nabídnou 16pin, aby to měli komplet.
AMD partnerum nenuti konkretni typ konektoru a karet s klasickymi 8piny je dostatek. U jakehokoliv konektoru je dulezity jaky proud jim protece. Tzn pri vetsi spotrebe protece vic proudu coz vede k vetsi teplote a nachylnosti na problemy. A nedej boze pokud velky proud protece jen pres minimum pinu. Nejnarocnejsi jsou spicky, kdy tam chvilkove muze protect vetsi mnozstvi proudu.
Ty spicky nelze uplne eliminovat. Dost tu zalezi na tom jak je resene napajeni za konektorem na strane karty a pak i na softwaru. Kdyz se nebudou snazit usetrit a udelaj to poradne tak to bude bezproblemove reseni.