God of War: Ragnarok
Moderátor: Baneshee
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: God of War: Ragnarok
Hra jede krásně. Klučina je na mně až moc ukecanej. Některé hádanky k truhlám k zamyšlení.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vyplati se hrat vysechny dily i ty co vysli na ps3 treba na emulatoru?Je ten pribeh nak propojenej?
- durod
- Středně pokročilý

Tak ma to svoje lore no. Neni to ale potrebne a restart serie ma svuj pribeh. Sumarizace je kdyz tak na YT.
Nehral bych starsi dily kvuli pribehu, ale kvuli herni kvalite, kdyz teda mas v oblibe hack-n-slash(jeden z nejlepsich). A taky se dozvis, proc je Kratos dvojbarevne "potetovany"
Osobne doporucuji GOW1-3
Nehral bych starsi dily kvuli pribehu, ale kvuli herni kvalite, kdyz teda mas v oblibe hack-n-slash(jeden z nejlepsich). A taky se dozvis, proc je Kratos dvojbarevne "potetovany"
Osobne doporucuji GOW1-3
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- TankGeorge
- Začátečník

-
Nejlepší LORE je si prostě sehnat knížky se severskou mytologií, popř. Staré Řecké báje a pověsti na původní trilogii. Autoři jsou fantastičtí nerdi této tématiky a těch easter eggs ve hrách je tuna - řeckých i severských. Hráči mraky věcí a narážek nemůžou chápat.
Kratos je vlastně Cimrman mytologie =D Vymyšlená postava, okolo které je celá mytologie překroucená. Ani se nedá popsat, jaká prdel je ty hry hrát se znalostí mytologie.
Třeba v předchozí hře zásadní plot twist, kdy šíp ze jmelí způsobí synovi Freyi to, co způsobí, není nijak extra vysvětlené, ale lore nerdi zkrátka vědí.
A v Ragnaroku hned na začátku vlk Fenrir... to jsem zalapal po dechu a jsem zvědav, kam s tím tvůrci zabruslí ;P
Kratos je vlastně Cimrman mytologie =D Vymyšlená postava, okolo které je celá mytologie překroucená. Ani se nedá popsat, jaká prdel je ty hry hrát se znalostí mytologie.
Třeba v předchozí hře zásadní plot twist, kdy šíp ze jmelí způsobí synovi Freyi to, co způsobí, není nijak extra vysvětlené, ale lore nerdi zkrátka vědí.
A v Ragnaroku hned na začátku vlk Fenrir... to jsem zalapal po dechu a jsem zvědav, kam s tím tvůrci zabruslí ;P
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ta jednicka je hratelnostne uplne neco jinyho.Ale na easy by to snad nemel byt problem projit 
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Naprostý masterpiece, optimalizace super, oproti jedničce je to fakt o třídu výš. Stále ještě nejsem u konce a jelikož neznám spojlery, tak doufám, že Kratos neumře 
Na PS(P) jsem hrál několik dílů a nepamatuji si zápletku žádného, sice jsem byl z toho tehdy odvařenej, ale když už dnes zapínám emulátor, tak mají přednost jiné klasiky.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Sobo
- Středně pokročilý

Dohrano, Steam ukazuje 67 hodin (pro srovnani GoW 2018 pak 39 hodin), coz zahrnuje v podstate veskery kontent - havrany, kytky, vsechny "favors", porazeny kral i kralovna (optional bossove po konci hlavniho pribehu). Tak nejak jsem ocekaval, ze se to bude hrat v podstate stejne jako 2018 s nejakymi mensimi zmenami, coz je presne tak, takze komu se libil styl 2018, bude se mu libit i tohle. Jsou tu nejake zmeny treba v armorech, kde se kazdy da upgradovat az na 9 level, kde by mely mit +- stejnou silu, ale je to proste o playstylu, co koho bavi a jak si ten build nakonfiguruje. Ale ve vysledku cely gamepaly loop je uplne stejny jako u 2018.
Lokace jsou hodne pekne, velmi detailne zpracovane, vetsinou je vsechno velmi precizne vymodelovane se skvelymi texturami - zkratka penize tam jsou videt. Pribeh je fajn a hru docela pekne uzavira. Hlavni linku jsem prokladal exploraci s delanim side questu a nikdy mi neprislo, ze bych se nudil a hra mela nejaka vylozene hlucha mista.
Technicke zpracovani je vyborne. Na RTX 5090 to v pohode jede 4K DLAA na max se 117 FPS lockem se zhruba 75% vytizenim grafiky. Hra netrpi na absolutne zadnou formu stutteru a jede to jako po masle, takhle to ma vypadat. Je to sice stary tech ciste postaveny na rasteru (jede to snad i na PS4?), nicmene je to udelane pekne a ve vysledku to vypada dobre hlavne kvuli vysoke kvalite assetu - objekty, textury etc. Charakter modely jsou extremne detailni, zpracovani armoru do nejmensich detailu vcetne ruznych vroubku, ryh z opotrebeni a podobne je spickove a na poradne 4K obrazovce v HDR to vypada velmim dobre. Samozrejme ma grafika nejake limity hlavne v neprimem nasviceni nebo reflexe jsou klasicky screen space, ale zase to oproti posranemu UE5 bezi fakt rychle a ma to krasny cisty obraz bez nejakeho rozmazani nebo shimmeringu a podobne.
Jeste prubnu Vallhalu, ale vzhledem k tomu, ze roguelike hry obecne moc nemusim (neoslnil me Hades ani Returnal), tak od toho uz moc necekam, kazdopadne to je je rozsireni, ktere do te hry prislo az nejaky cas po vydani, takze to uz beru jen jako bonus.
Lokace jsou hodne pekne, velmi detailne zpracovane, vetsinou je vsechno velmi precizne vymodelovane se skvelymi texturami - zkratka penize tam jsou videt. Pribeh je fajn a hru docela pekne uzavira. Hlavni linku jsem prokladal exploraci s delanim side questu a nikdy mi neprislo, ze bych se nudil a hra mela nejaka vylozene hlucha mista.
Technicke zpracovani je vyborne. Na RTX 5090 to v pohode jede 4K DLAA na max se 117 FPS lockem se zhruba 75% vytizenim grafiky. Hra netrpi na absolutne zadnou formu stutteru a jede to jako po masle, takhle to ma vypadat. Je to sice stary tech ciste postaveny na rasteru (jede to snad i na PS4?), nicmene je to udelane pekne a ve vysledku to vypada dobre hlavne kvuli vysoke kvalite assetu - objekty, textury etc. Charakter modely jsou extremne detailni, zpracovani armoru do nejmensich detailu vcetne ruznych vroubku, ryh z opotrebeni a podobne je spickove a na poradne 4K obrazovce v HDR to vypada velmim dobre. Samozrejme ma grafika nejake limity hlavne v neprimem nasviceni nebo reflexe jsou klasicky screen space, ale zase to oproti posranemu UE5 bezi fakt rychle a ma to krasny cisty obraz bez nejakeho rozmazani nebo shimmeringu a podobne.
Jeste prubnu Vallhalu, ale vzhledem k tomu, ze roguelike hry obecne moc nemusim (neoslnil me Hades ani Returnal), tak od toho uz moc necekam, kazdopadne to je je rozsireni, ktere do te hry prislo az nejaky cas po vydani, takze to uz beru jen jako bonus.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs