Thunderbird - nejde "Nová zpráva"

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Hirogen
Nováček
Nováček

Thunderbird - nejde "Nová zpráva"

Příspěvek od Hirogen »

Pravděpodobně po aktualizaci (aktuálně 140.1 esr 64bit) na Thunderbirdu přestalo fungovat tlačítko "Nová zpráva". Kliknu - a nic nereaguje. Nastavením serverů to není, protože odpovědět a odeslat na mail lze a funguje to.
Zkoušel jsem tam nainstalovat předchozí verzi ESR (128.9.2). Tam tlačítko normálně funguje, jenomže se mi nepřenese profil pošty/zpráv z té verze 140. Takže tam nic není.
Poradíte mi? Je mi jedno, kterou verzi budou v kanceláři používat, podstatné je, aby zůstala pošta/profil a fungovala "Nvá zpráva".
Děkuji.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Thunderbird - nejde "Nová zpráva"

Příspěvek od Krteq »

Known issue - https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1976624

Řešením je přenastavení profilu jako default, resp. jeden z účtů musí být vybraný jako defaultní
"In other words, please make sure any account is set as default (shown with a yellow star) in Account Settings."
Hirogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hirogen »

Mám funkční verzi 128.
Spustli jsem správce profilů "thunderbird -p". Vidím 2 profily:
default-esr
Ten první je ten přenesený. Druhý ten nový.
Pokud dám výchozí ten první, mám nastavení mailu, adresář, mohu vytvořit novou zprávu, kde mám i podpis v mailu. Nemám nikde ale maily:
Výstřižek.JPG
Pokud dám ten druhý, nemám nic a chce to po mně logicky nastavení pošty.
Kde dělám chybu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Netuším, co přesně máš v těch profilech, ale to řešení je pro verzi 140. Tam jsi psal, že maily atd. máš.

Což takhle update na 140 a pokud tam budou všechny maily atd., tak potom označení toho profilu že má být default?
zsdx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zsdx »

Maily tam nekde jsou, staci 'jen' zkopirovat/presunout obsah adresare Mail na spravne misto.
Hirogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hirogen »

Krteq píše: úte 5. srp 2025, 18:23 Netuším, co přesně máš v těch profilech, ale to řešení je pro verzi 140. Tam jsi psal, že maily atd. máš.

Což takhle update na 140 a pokud tam budou všechny maily atd., tak potom označení toho profilu že má být default?
Jenomže na verzi 140 nefunguje tlačítko "Nová zpráva", jak píšu. Jinak by mi bylo jedno, jakou verzi používají.
Obecně mám zkušenosti, že pokud přenáším Thunderbird například na novou instalaci WIN, musím použít přesně tu samou verzi, aby se mi načetly všechny maily a nastavení. Pak mohu provést teprve upgfade. Při upgrade na novější verzi se něco v profilu i pozmění, downgrade provést nelze.
V tuto chvíli mi je jedno, jakou verzi budou používat, ale ve verzi 140.0 i 140.1 esr je buď chyba, nebo nějaká nekompatibilita s počítačem (upřímně, nedovedu si představit jaká), protože nelze vytvořit nový mail. Odpovědět lze, jak popisuji.
zsdx píše: úte 5. srp 2025, 18:28 Maily tam nekde jsou, staci 'jen' zkopirovat/presunout obsah adresare Mail na spravne misto.
Ano, někde tam jsou. Ale protože kopíruji celý adresář, ev. importuji celý profil, měly by se načíst. Stejně tak tam mají vytvořeno asi 15 složek, které po downgrade nejsou vidět.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
Hirogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hirogen »

Hirogen píše: úte 5. srp 2025, 22:03
Krteq píše: úte 5. srp 2025, 18:23 Netuším, co přesně máš v těch profilech, ale to řešení je pro verzi 140. Tam jsi psal, že maily atd. máš.

Jenomže na verzi 140 nefunguje tlačítko "Nová zpráva", jak píšu. Jinak by mi bylo jedno, jakou verzi používají.
Obecně mám zkušenosti, že pokud přenáším Thunderbird například na novou instalaci WIN, musím použít přesně tu samou verzi, aby se mi načetly všechny maily a nastavení. Pak mohu provést teprve upgfade. Při upgrade na novější verzi se něco v profilu i pozmění, downgrade provést nelze.
V tuto chvíli mi je jedno, jakou verzi budou používat, ale ve verzi 140.0 i 140.1 esr je buď chyba, nebo nějaká nekompatibilita s počítačem (upřímně, nedovedu si představit jaká), protože nelze vytvořit nový mail. Odpovědět lze, jak popisuji.
zsdx píše: úte 5. srp 2025, 18:28 Maily tam nekde jsou, staci 'jen' zkopirovat/presunout obsah adresare Mail na spravne misto.
Ano, někde tam jsou. Ale protože kopíruji celý adresář, ev. importuji celý profil, měly by se uložit na správné místo a načíst. Stejně tak tam mají vytvořeno asi 15 složek, které po downgrade nejsou vidět.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Přečti si znova moji první odpověď a udělej to na verzi 140.x , je to ověřené řešení
Krteq píše: úte 5. srp 2025, 14:20 Known issue - https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1976624

Řešením je přenastavení profilu jako default, resp. jeden z účtů musí být vybraný jako defaultní
"In other words, please make sure any account is set as default (shown with a yellow star) in Account Settings."
Hirogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hirogen »

Na verzi 140 mám všechny maily vpořádku!
Tam profil nepotřebuji řešit (jak píšu).
Tam nefunguje tlačítko "Nová zpráva".
I tak pro čisté svědomí zkusím...
R5-5600/32GB RAM/RX6400
Hirogen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hirogen »

Takže evidentně problém Thunderbirdu.
Dnes vydána a nainstalována aktualizace 140.1.1 esr - a tlačítko "Nová zpráva" opět funguje.
I tak ale všem děkuji za ochotu řešit problém.
R5-5600/32GB RAM/RX6400
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Teoreticky mohla pomoct úprava vzhledu. Tam kliknout na "výchozí nastavení". Nebo zkusit prvky různě přesunout. "O Aplikaci" => "Aktuální verze 91" :-) asi bych měl aktualizovat.

Ale ne vždy je nové alespoň dobré. Smazáním updater.exe jsem jen oddálil nevyhnutelné (aktualizace). U firefoxu už jsem se k nim taky vrátil.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“