Tak nám konečně vyšla jedno z nejočekávanějších RPG poslední doby, hrajete? Já se v tom včera vrtal asi hodinu a mám takový smíšený dojmy z toho, tak zkusím jen zkratkovitě:
- grafika je na jednu stranu úžasná, na druhou plná nepochopitelných divnověcí a artefaktů
- stromy, foliage, apod chvílema vypadaj, jako by to přežvejkala kráva (mrkněte na tu trávu na prvním screenu, je to fakt hnus)
- je tam hodně šumu
- v noci a v boji se tmavý místa dost slévají (OLED), plus se tam toho děje fakt hodně (poletuje různej bordel, efekty), takže chvílema nepřehledný
- propracovanost světa si vůbec nezadá s hrama jako W3 nebo Cyberpunk, různý artefakty a stavby se hejbou, animujou, je tam kotel věcí ve scéně, vypadá to skvěle a je vidět, že si s tím fakt vyhráli a není to rychlej cash grab
- výkon: na 5080 to mám ve 4k skoro vymaxovaný na Cinematic, DLSS-Q+FG, mám locknutých 117fps a vypadá to skvěle
- nemám ale zaplý ray regeneration, protože v současné verzi to dropne fps na cca polovinu na nějakých 60-70. Vypadá to líp, ale ten hit je obrovskej
- musíte mít poslední driver, jinak to běží ještě hůř
- můžete si hladit a chovat kočky
- naprosto nepochopitelný je ovládání - přijde mi že na tohle dojíždí spousta wannabe-AAA her od studií, co nemají zkušenosti. Myš má nějakou divnou akceleraci / smoothing, takže lag, pak to vystřelí jak na pružině. Tohle mě sere asi nejvíc a je to mega oser. Divná interakce se vším, musíte držet CTRL, hra vám ukáže modrý kolečko a až pak můžete mluvit/otevřít dveře, apod. NEchápu proč to nejde na E/F. Boj je takovej dost divokej, pořádně nevím co mačkám a co bych měl
- interaktivita prostředí vypadá super, spíš W3 než Oblivion remaster
- podle recenzí je příběh spíš slabší až o ničem, což , pokud je to pravda, je velká škoda
- Z toho co jsem zatím hrál, mám obrovskou chuť ten svět prolézt a prozkoumávat, co najdu, ale otázka je , jak dlouho mě to bez příběhu udrží.
Zatím jsem opatrně nadšenej, až na to ovládání, to je fakt na pěst