Crimson desert

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
marek16
Začátečník
Začátečník

Crimson desert

Příspěvek od marek16 »

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Tak nám konečně vyšla jedno z nejočekávanějších RPG poslední doby, hrajete? Já se v tom včera vrtal asi hodinu a mám takový smíšený dojmy z toho, tak zkusím jen zkratkovitě:

- grafika je na jednu stranu úžasná, na druhou plná nepochopitelných divnověcí a artefaktů
- stromy, foliage, apod chvílema vypadaj, jako by to přežvejkala kráva (mrkněte na tu trávu na prvním screenu, je to fakt hnus)
- je tam hodně šumu
- v noci a v boji se tmavý místa dost slévají (OLED), plus se tam toho děje fakt hodně (poletuje různej bordel, efekty), takže chvílema nepřehledný

- propracovanost světa si vůbec nezadá s hrama jako W3 nebo Cyberpunk, různý artefakty a stavby se hejbou, animujou, je tam kotel věcí ve scéně, vypadá to skvěle a je vidět, že si s tím fakt vyhráli a není to rychlej cash grab
- výkon: na 5080 to mám ve 4k skoro vymaxovaný na Cinematic, DLSS-Q+FG, mám locknutých 117fps a vypadá to skvěle
- nemám ale zaplý ray regeneration, protože v současné verzi to dropne fps na cca polovinu na nějakých 60-70. Vypadá to líp, ale ten hit je obrovskej
- musíte mít poslední driver, jinak to běží ještě hůř
- můžete si hladit a chovat kočky :D https://x.com/BoomstickAlex/status/2034803291373076858
- naprosto nepochopitelný je ovládání - přijde mi že na tohle dojíždí spousta wannabe-AAA her od studií, co nemají zkušenosti. Myš má nějakou divnou akceleraci / smoothing, takže lag, pak to vystřelí jak na pružině. Tohle mě sere asi nejvíc a je to mega oser. Divná interakce se vším, musíte držet CTRL, hra vám ukáže modrý kolečko a až pak můžete mluvit/otevřít dveře, apod. NEchápu proč to nejde na E/F. Boj je takovej dost divokej, pořádně nevím co mačkám a co bych měl :D
- interaktivita prostředí vypadá super, spíš W3 než Oblivion remaster
- podle recenzí je příběh spíš slabší až o ničem, což , pokud je to pravda, je velká škoda

- Z toho co jsem zatím hrál, mám obrovskou chuť ten svět prolézt a prozkoumávat, co najdu, ale otázka je , jak dlouho mě to bez příběhu udrží.

Zatím jsem opatrně nadšenej, až na to ovládání, to je fakt na pěst :lol:
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K

Quis custodiet ipsos custodes?
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Crimson desert

Příspěvek od Paul »

Já se opatrně těšil, ale obával se že příběh a questy budou slabý (protože to dělaj tvůrci Black Desert Online, který v tom stálo za prd).

To se asi přesně potvrdilo, viz např. tahle recenze

https://www.youtube.com/watch?v=czQEIY1xpH4

Je to asi spíš sandbox akce než RPG. Nevím jestli mě láká hrát 100 hodin něco, kde příběh a questy za moc nestojí, takže počkám na velkou slevu..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“