Prestal ist sucastne zvuk na pc a tv (tv prepojene cez hdmi)

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
lubo188
Začátečník
Začátečník

Prestal ist sucastne zvuk na pc a tv (tv prepojene cez hdmi)

Příspěvek od lubo188 »

Ahoj, prestal mi ist zvuk ktory isiel sucasne aj na pc a aj na tv, tv je prepojene s pc hdmi kablom, zvuk prestal ist sucasne ked som pripojil modul bluetooth na sparovanie s xbox ovladacom, odvtedy to musim v spodnej liste prepinat manualne bud Speakers Realtek Audio alebo Panasonic TV - (NVDIA HIGH DEFINITION AUDIO) neviete co s tym moze byt?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Re: Prestal ist sucastne zvuk na pc a tv (tv prepojene cez hdmi)

Příspěvek od Sasakr »

Televizi asi nemáš mít jako komunikační zařízení, ne? Prostě nechť je jako výchozí zařízení pro zvuk.

Obrázek
PC: Gigabyte B550M DS3H, Ryzen 7 5700x3D; 2×8 GB DDR4 3600 Mhz, Sapphore Pulse RX 9070, WD SN7100 1TB
TV: Samsung S95F
Audio: Denon X1500h, Wilson Movix 5.0
lubo188
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubo188 »

Ked to je takto zvuk ide len na tv, na pc nejde

Obrázek
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Pokud ti hral zvuk současně z PC i TV tak šlo imho o chybu. Provozuji tohle kombo asi 10 let a o tomhle jsem nikdy ani neuvažoval a ani to nedává smysl (výstup se zkrátka volí).
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
lubo188
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubo188 »

Neviem aka to mohla byt chyba islo mi to tak normalne 5 rokov, nic som nemusel prepinat islo to sucasne, teraz ak som zapojil ten debilny bluetooth od vtedy to nejde
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Windows neumí nativně přehrávat jeden zvuk na dvou fyzických zařízeních současně (HDMI + jack).
Nestandardně pomocí nějakého SW to jde "zprovoznit" ale není to běžný stav = zkrátka ti to běželo chybně, instalace bt ti to rozkopla a teď to jede jak má.

E// Asi sekunda na google mi našlo tento SW co by ti mohlo pomoci: Voicemeeter (Banana / Potato).
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
lubo188
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubo188 »

AllowedCry píše: pon 16. úno 2026, 08:59
Windows neumí nativně přehrávat jeden zvuk na dvou fyzických zařízeních současně (HDMI + jack).
Nestandardně pomocí nějakého SW to jde "zprovoznit" ale není to běžný stav = zkrátka ti to běželo chybně, instalace bt ti to rozkopla a teď to jede jak má.

E// Asi sekunda na google mi našlo tento SW co by ti mohlo pomoci: Voicemeeter (Banana / Potato).
Skusim to pozret
lubo188
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lubo188 »

AllowedCry píše: pon 16. úno 2026, 08:04 Pokud ti hral zvuk současně z PC i TV tak šlo imho o chybu. Provozuji tohle kombo asi 10 let a o tomhle jsem nikdy ani neuvažoval a ani to nedává smysl (výstup se zkrátka volí).
na zvuk z pc su jacky pichnute v maticnej doske a zvuk do tv ide cez hdmi z grafickej karty
zsdx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zsdx »

Ano, a protoze to jsou dva NEZAVISLE vystupy zvuku, musis mezi nimi vybirat. Windows opravdu umi jen jeden vystup. Maximum, co jde, je na jednom vystupu prehravat neco jineho, nez na druhem. Jak zminuje AllowedCry, byla to bud chyba nebo jsi spis mel doinstalovane neco, co ten BT pri instalaci vyhodil. Reseni ti taky nastinil - extra SW.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Tak jestli se nepletu, Realtek Audio Console, má v nastavení, zda používat (vstup+výstup) zadní porty a nebo porty pro přední panel současně, nebo přepínat jen na ty porty, které se právě zapojí, s preferencí předních (sluchátka, mikrofon) pro panel (po připojení se ztlumí repro). Nebo lze navolit používat obojí porty současně. To je co se týče analogu. Co jsem vyzkoušel, tak lze i na těch 5 jack konektorů vzadu připojit 5.1 repro + sluchátka+repro (případně obměnit). A porty pro přední panel (zapojení) lze i vynechat.

Co se týče digitalu, nevím.. měl jsem pocit, jestli něco takového neuměla kdysi nforce2, tam se propojovala gpu se zvukovkou (snad analogový kablík), tak asi šlo jen o hdmi výstup a kecám. Ve W10, W11 musím vybrat jen jediný výstup. Ale mělo by jít nezávisle přehrávat více hudebních zdrojů na více zvukových zařízeních.

Teď a na tomhle pc bohužel nemám consoli (kvůli) jiné zvukovce právě před sebou, abych situaci ověřil.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Nejsem teď u PC, ale Windows to umí. Musí se tam povolit nahrávací zařízení ve vstupech (dá se poslouchat) a pomocí toho se to pak dá solit zároveň, nebo s drobným zpožděním (závisí na HW) i do jiného výstupu. Já to v minulosti používal na něco jiného, už si ani nevzpomenu na co, ale když jsem to chtěl zkusit asi před měsícem, tak tam bohužel mám to zpoždění, takže pro usecase, pro který jsem to chtěl tentokrát (zvuk z TV + PC repro se subwooferem) to nejde použít.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Já se opravím v tomto:
Co jsem vyzkoušel, tak lze i na těch 5 jack konektorů vzadu připojit 5.1 repro + sluchátka+repro (případně obměnit).
Mělo být "mikrofon", ale prakticky by mělo jít i to "repro". Postupně připojovat jacky a při dotazu "jaké zařízení jste právě připojili", navolit dvakrát výstup předního, tudíž mít 5.1 + stereo (to jsou obsazené 4 jacky a 1 pořád zbývá)

pilariues: nevím jestli rozumím, ale novější tv už umí výstup: repro+bluetooth, nebo snad možná i optický+bluetooth, s čímž se nechá nakombinovat, připojit stereo repro + třeba ta 5.1 nebo 7.1. Sám jsem byl překvapený, jak pohodlně lze s přenosem zvuku pomocí BT pracovat. Analog vzal čas a už jen navždy optický a BT.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Přes Stereo Mix se dá to, co se přehrává, "odposlouchávat" a nastavit tomu jiný výstup, do kterého se to bude přehrávat.
Obrázek
A v závislosti na HW to může být i bez pozorovatelného zpoždění.
Třeba to měl udělané takhle.

EDIT: Ha, na mobilu jsem si neotevřel fotky. Na screenech to tak má. Mělo by to fungovat. Výchozí zařízení na přehrávání přehrává, Stereo Mix odposlouchává a zařízení, které je navolené ve Stereo Mixu, by pak taky mělo přehrávat (s nějakým zpožděním, které může/nemusí být zaznamenatelné).
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“