RTX 3080 Hotspot - 107 C
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- JohnXXL
- Mírně pokročilý

Re: RTX 3080 Hotspot - 107 C
osobně jsem měl taky 3080Ti a mě se osvětčila MX4 nasledne pak mx-7 a pady z Ali ,,,značka" Tauceler TP400 a to davam na vše co se mi dostane do ruky a vše ok.
MB: Asus X670-P Prime CPU: R9 9950X3D @PBO+200/-25CO Cooling: Water block (CPU,GPU,RAM) RAM: DDR5 Kingston FURY RENEGADE 96GB (2x48GB)@6000 CL26
Čerpadlo: 2x EK D5 pump + Dual D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: Gigabyte RTX 5080 XTREME WATERFORCE 16GB HDD: 2x FireCuda 530 2TB, 5x HPE Samsung Enterprise PM883 3.84TB
Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI MPG 322URX QD-OLED + MSI G274QPF
Čerpadlo: 2x EK D5 pump + Dual D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: Gigabyte RTX 5080 XTREME WATERFORCE 16GB HDD: 2x FireCuda 530 2TB, 5x HPE Samsung Enterprise PM883 3.84TB
Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI MPG 322URX QD-OLED + MSI G274QPF
- AdamProg
- Nováček

-
Diky za rady,
to TPM vypada zajimave. Objednal jsem Thermal Grizzly PhaseSheet PTM u Softcomu, je tam levnejsi nez na alegru.
Ted premyslim co s tema thermal padama. Zda to risknout bez padu, a pak mesic bez grafarny cekat az mi dorazi(pokud budou poskozene) a nebo radeji nejake dopredu koupit a rozebiratr az pak. Blbe je ze rozumne jdou sehnat jen 1mm a 2mm, ty 2.25mm a 0.75mm to je specialitka :-/
Asi to risknu bez padu a budu doufat ze ty pady prezili. Pripadne je zkusit pak odkopit tady na foru.
to TPM vypada zajimave. Objednal jsem Thermal Grizzly PhaseSheet PTM u Softcomu, je tam levnejsi nez na alegru.
Ted premyslim co s tema thermal padama. Zda to risknout bez padu, a pak mesic bez grafarny cekat az mi dorazi(pokud budou poskozene) a nebo radeji nejake dopredu koupit a rozebiratr az pak. Blbe je ze rozumne jdou sehnat jen 1mm a 2mm, ty 2.25mm a 0.75mm to je specialitka :-/
Asi to risknu bez padu a budu doufat ze ty pady prezili. Pripadne je zkusit pak odkopit tady na foru.
- python.p
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak si vem pro jistotu tohle: https://www.alza.cz/dltech-thermal-putt ... 912902.htm
Nebude to tak hezký, jak když tam dáš thermalpady, ale bude to fungovat, kdybys ty pady potrhal.
Nebude to tak hezký, jak když tam dáš thermalpady, ale bude to fungovat, kdybys ty pady potrhal.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- AdamProg
- Nováček

-
Tak jsem se k tomu konecne dostal.
Nakonec se potrhali jen 0.75mm pady (vetsinou na RAM), tazke asi dokoupim 0.75mm thermalpad. Na GPU na jedne strane uz skoro neni pasta(to bude ten problem).
Ale je k vzteku, ze se mi utrhla zajistovaci packa na PCI-E (Gigabyte Z690 Master), bude tam grafarna drzet bez ni? Nebo co se stim da delat? Jeste tam je dalsi slot ale je moc dole a uz mi se mi do bedny nevejde
Nakonec se potrhali jen 0.75mm pady (vetsinou na RAM), tazke asi dokoupim 0.75mm thermalpad. Na GPU na jedne strane uz skoro neni pasta(to bude ten problem).
Ale je k vzteku, ze se mi utrhla zajistovaci packa na PCI-E (Gigabyte Z690 Master), bude tam grafarna drzet bez ni? Nebo co se stim da delat? Jeste tam je dalsi slot ale je moc dole a uz mi se mi do bedny nevejde
- Mafian277198
- Začátečník

Pokud skříň není nějaká papírová a pokřivená šitka, tak ta chybějící aretační západka PCI-e není problém. Můžeš se pokusit jí přendat z jinýho PCI-e x16 slotu. Grafiku bych do jinýho PCI-e x16, než prvního, nedával, jednak bude problém s chlazením a druhak můžeš přijít o několik procent výkonu (protože bude další PCI-e x16 pomalejší).
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
- AdamProg
- Nováček

-
Bednu mam predpokladam dobrou FractalDesing R6.
Bohuzel se ulomil plast ze slotu(zaves), packa je neporusena, to je asi neopravitelne:(
Bohuzel se ulomil plast ze slotu(zaves), packa je neporusena, to je asi neopravitelne:(
- AdamProg
- Nováček

-
Tak prepastovani pomohlo, na GPU jsem dal to Thermal Grizzly PhaseSheet PTM a vymenil jsem ty 0.75mm thermal pady od dl-tech. Ten dl-tech putty jsem nakonec nepouzil, protoze vsechny potrhane pady byli stejne tloustky a tak jsem ostatni nechal.
Udelal jsem znovu test SuperPosition na 8K: 6204(puvodne 5977)bodu AVG FPS 46.41(puvodne 44.71)
Teplota GPU: 76(puvodne 70) , VRAM: 88(puvodne 80), HotSpot: 95,8 (puvodne 105.7)
Tak snad dobry, to zvyseni GPU a VRAM je asi tim, ze uz se nepodtaktovava kvuli teplote.
Bohuzel jsem mi ulomit ten zamek na slotu PCI-E ale grafarna tam zatim drzi na sroubech. Neni vhodne poridit nejakou podperu na GPU ci tak neco? Snad to bude OKa.
Diky moc za rady
Udelal jsem znovu test SuperPosition na 8K: 6204(puvodne 5977)bodu AVG FPS 46.41(puvodne 44.71)
Teplota GPU: 76(puvodne 70) , VRAM: 88(puvodne 80), HotSpot: 95,8 (puvodne 105.7)
Tak snad dobry, to zvyseni GPU a VRAM je asi tim, ze uz se nepodtaktovava kvuli teplote.
Bohuzel jsem mi ulomit ten zamek na slotu PCI-E ale grafarna tam zatim drzi na sroubech. Neni vhodne poridit nejakou podperu na GPU ci tak neco? Snad to bude OKa.
Diky moc za rady
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ten zámek na PCI-E nedělá v praxi nic, já ho občas i dávám pryč záměrně aby se GPU lépe vyndavaly, protože občas to je fakt pain kor když má člověk velkou kartu a nad ní velkej vzduchovj chladič a nedá se tam k tomu vůbec dostat.
Podpěry se u GPU dávaj aby se zbaránilo "sagu" a kroucení PCB s tím spojenym, s tim zámkem to nemá nic společnýho. Můžeš jí tam dát ale nemusíš, záleží, u 5-6 let starý karty s extra topivejma GDDR6X těžko radit. Je celkem štěstí že dodnes funguje takže bych jí nechal dál tak jak doteď byla.
Nicméně, co se toho přepasotvání týče tak moc se ti to nepovedlo, teploty se krom hotspotu zhoršily, to neni ideální. :/ Obávám se že ňákej pad je trochu tlustší než by měl bejt. A i ten hotspot máš furt celkem bad, já když na 3080tky dával PTM tak jsem měl hotspot max kolem 10C rozdíl od jádra.Vypadá to jako by vše mělo blbej přítlak, ala tipuju tlustej pad.
Podpěry se u GPU dávaj aby se zbaránilo "sagu" a kroucení PCB s tím spojenym, s tim zámkem to nemá nic společnýho. Můžeš jí tam dát ale nemusíš, záleží, u 5-6 let starý karty s extra topivejma GDDR6X těžko radit. Je celkem štěstí že dodnes funguje takže bych jí nechal dál tak jak doteď byla.
Nicméně, co se toho přepasotvání týče tak moc se ti to nepovedlo, teploty se krom hotspotu zhoršily, to neni ideální. :/ Obávám se že ňákej pad je trochu tlustší než by měl bejt. A i ten hotspot máš furt celkem bad, já když na 3080tky dával PTM tak jsem měl hotspot max kolem 10C rozdíl od jádra.Vypadá to jako by vše mělo blbej přítlak, ala tipuju tlustej pad.
- AdamProg
- Nováček

-
Tak snad to bez toho zamku bude ok, to je dobre.
A ja uz myslel, jak se to prepastovani povedlo
Je to docela mozne, s tema padama muze byt problem, jednak nevim, zda byli pady dostatecne meke(Palit doporucoval tvrdost 40(ale nevim jake stupnice) a DLTech pise tvrdost 30-55 sc (stupnici sc vubec neznam, ale rozptyl tvrdosti je tak velky, ze to je asi stejne jedno)), ty orginalni pady byli hodne obtiskle a vymackane. Take tahle grafarna ma mezi chladicem a PCB nejaky litinovy ram(asi mezi chladic) a na nem okolo RAM jsou pady z obou stran, takze to je na tloustku padu jeste choulostivejsi. A jeste mi dosel thermal pad, tak jsem tam dva neposkozene pady(0.75mm) nechal(coz muze byt ten problem jestli maji jinou tloustku), to byla asi chyba.
Ale uz se mi to moc nechce rozebirat a kupovat nove PTM a pady, teda pokud to nebude delat nejake problemy. Uvidim jak to bude stabilni.
A ja uz myslel, jak se to prepastovani povedlo
Ale uz se mi to moc nechce rozebirat a kupovat nove PTM a pady, teda pokud to nebude delat nejake problemy. Uvidim jak to bude stabilni.