Windows 11

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 11.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Re: Windows 11

Příspěvek od Mafian277198 »

AIDA64
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jackal píše: pon 3. srp 2026, 16:51 Nikdy jsem neměl problém. Secure Boot byl vždy zapnutý, až od června, po poslední aktualizaci mi nenaskočit systém. Black Screen a jen štít a pod ním chybová hláška. Bez vypnutého Secure Boot se nedostanu do Windows. Je mi jasné, že jsou to ty certifikáty, před týdnem bylo vše OK. Takže funguju bez Secure Boot. Poslední BIOS mám flashnutý a měl by mít podporu. To je ta sviňa.
dobře, pokud se tím chceš srát, samozřejmě vždycky nějaká cesta je.
koukni ve Windows, event log, System, filtruj zdroje "TPM" a "TPM-WMI", a koukni jestli tam náhodou nemáš event 1801 (předpokládám že 1808 tam nebude).
pokud nevidíš 1801, bude tam pár jiných eventů týkajících se TPM.
cíl tady je zjistit, jak se Windows chovají vůči TPM čipu (budou tam eventy ve smyslu "TPM je aktivní", bla bla).
další krok je když je tam event 1801, ten říká že Windows jsou připravené aktualizovat změny ve firmware (BIOSu).
konec je pak event 1808, ten říká že je všechno hotovo - ale tam ještě zjevně nejsi.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Mafian277198 : AIDA64 jsem zkoušel. Zobrazuje mi to 1 stejný klíč na 2 různých OS Windows zařízeních. :-) Tak už nevím, kašlu na to.

Řeším problém s bluetooth. Vy, co připojujete BLUETOOTH sluchátka. Stává se vám, že se zařízení (v mojem případě Yamaha receiver) se najde a připojí -ne jako- zvukové zařízení, ale jen jako "ostatní zařízení"? Prostě-pokud dám vyhledat Bluetooth zařízení a kliknu AUDIO, nenajde nic. Pokud kliknu vyhledat Bluetooth, OSTATNÍ, tak najde a spáruje receiver. Ten pak nepřehrává žádný zvuk.

Zkoušel jsem restartovat službu "Windows audio sink", ale prostě jinak ten receiver nepřipojím a zvuk žádný. Popřípadě děkuji.

Zkoušel jsem podle návodu v "Zařízení a tiskárny" kliknout pravým na receiver, vlastnosti, ale žádná záložka "služby" tam není.
zsdx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zsdx »

Jey píše:Zobrazuje mi to 1 stejný klíč na 2 různých OS Windows zařízeních.
Ano, genericky klic pro danou edici. To je chovani uz minimalne od desitek. Dava to i smysl - pokud mas OEM, pak se to po reinstalaci samo overi nebo po HW zmene zanikne. A u FPP je ucet vyzadovan, ne?
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

zombux píše: včera, , 07:25
Jackal píše: pon 3. srp 2026, 16:51 Nikdy jsem neměl problém. Secure Boot byl vždy zapnutý, až od června, po poslední aktualizaci mi nenaskočit systém. Black Screen a jen štít a pod ním chybová hláška. Bez vypnutého Secure Boot se nedostanu do Windows. Je mi jasné, že jsou to ty certifikáty, před týdnem bylo vše OK. Takže funguju bez Secure Boot. Poslední BIOS mám flashnutý a měl by mít podporu. To je ta sviňa.
dobře, pokud se tím chceš srát, samozřejmě vždycky nějaká cesta je.
koukni ve Windows, event log, System, filtruj zdroje "TPM" a "TPM-WMI", a koukni jestli tam náhodou nemáš event 1801 (předpokládám že 1808 tam nebude).
pokud nevidíš 1801, bude tam pár jiných eventů týkajících se TPM.
cíl tady je zjistit, jak se Windows chovají vůči TPM čipu (budou tam eventy ve smyslu "TPM je aktivní", bla bla).
další krok je když je tam event 1801, ten říká že Windows jsou připravené aktualizovat změny ve firmware (BIOSu).
konec je pak event 1808, ten říká že je všechno hotovo - ale tam ještě zjevně nejsi.
Nechce se mi s tím srát. Četl jsem, že je to banalita. Certifikáty si stáhne sám Windows 11, nebo to řeší nová verze BIOSu. Novou verzi BIOSu mám a certifikáty jsem při poslední systémové aktualizaci neviděl. To, že mám vypnutý Secure Boot, je mi celkem fuk, jen jsem to chtěl mít, jak všude psali, jednoduše. Nevadí, prdím na to. :D
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jackal píše: včera, , 17:09
Nechce se mi s tím srát. Četl jsem, že je to banalita. Certifikáty si stáhne sám Windows 11, nebo to řeší nová verze BIOSu. Novou verzi BIOSu mám a certifikáty jsem při poslední systémové aktualizaci neviděl. To, že mám vypnutý Secure Boot, je mi celkem fuk, jen jsem to chtěl mít, jak všude psali, jednoduše. Nevadí, prdím na to. :D
to právě jednoduše nefunguje, je třeba tomu pomoct.

jen pro úplnost sem dám další "hints", kdyby to někdo chtěl přece jen řešit a rozhodl se jít touhle rabbithole.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecureBoot
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecureBoot\Servicing
UEFICA2023Status
UEFICA2023Error (pokud tam je)

reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Secureboot /v AvailableUpdates /t REG_DWORD /d 0x5944 /f

Start-ScheduledTask -TaskName "\Microsoft\Windows\PI\Secure-Boot-Update
ignorelist: kremrole a dezoláti
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

zdsx: prostě mám tu asi 6-8 klíčů (a jen 5 zařízení), z toho nevím které jsou použité a aktivované. Zkoušel jsem to nějak zjistit, bez úspěchu. Co mi funguje, je že aktivuju W10/11 Pro a pak přeinstaluju na požadovanou edici N, a klíč se přenese podle uloženého HW. Ale víc s tím neumím. Productkey of Nirsoft mi nefunguje, zablokuje ho defender, jak to obejít nevím.

Založil jsem vlastní téma na ten bluetooth připojení Receiver / Sluchátka. :

viewtopic.php?t=303362

Týká se to W10 i W11.
Odpovědět

Zpět na „Windows 11“