W10/11 Bluetooth audio - receiver připojení selhává

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 11.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

W10/11 Bluetooth audio - receiver připojení selhává

Příspěvek od Jey »

Řeším problém s bluetooth. Vy, co připojujete BLUETOOTH sluchátka. Stává se vám, že se zařízení (v mojem případě Yamaha receiver) se najde a připojí -ne jako- zvukové zařízení, ale jen jako "ostatní zařízení"? Prostě pokud dám vyhledat Bluetooth zařízení a kliknu AUDIO zařízení (jsou tam 3 volby), nenajde nic. Pokud dám vyhledat Bluetooth, a kliknu OSTATNÍ, tak najde a spáruje receiver. Ten pak ale nepřehrává žádný zvuk.

Zkoušel jsem restartovat službu "Windows audio sink", ale prostě jinak ten receiver nepřipojím a zvuk stejně žádný. Popřípadě děkuji.

Zkoušel jsem podle návodu v "Zařízení a tiskárny" kliknout pravým na receiver, vlastnosti, ale žádná záložka "služby" tam vůbec není.

Už nevím co s tím. Určitě jsem měl receiver připojený přes bluetooth ve W10 i W11, ale teď to (po reinstalaci OS) ani jedno nefunguje.

Nemám možnost natáhnout kabel, ať už audio nebo optický.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: W10/11 Bluetooth audio - receiver připojení selhává

Příspěvek od Jey »

Téma můžeme uzavřít. Hážu si popel na hlavu. Bylo potřeba nainstalovat ovladač Bluetooth Realtek od výrobce GenMachine. A ne používat ten generický.

Zařízení se už zobrazuje kde má (BLUETOOTH->AUDIO) a připojení funguje.
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

S ničím mi BT sluchátka nefungují tak dobře jako s PC s Windows :-) Zapnu, za půl vteřiny připojeno. To s mobilem ani omylem :-)
PC: Gigabyte B550M DS3H, Ryzen 7 5700x3D; 2×8 GB DDR4 3600 Mhz, Sapphire Pulse RX 9070, WD SN7100 1TB
TV: Samsung S95F
Audio: Denon X1500h, Wilson Movix 5.0
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Mobil funguje perfektně (Android), ale tohle zlobilo. Stačilo nainstalovat ovladače od výrobce. Bohužel se standartní generické tvářily jako funkční, ale neuměly audio profil receiveru.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Sasakr: Ještě mě napadlo, nevím co máš za mobil a za OS. Na Androidu 16 s HyperOS se mi často stahují aktualizace na bluetooth, asi jak přidávají další zařízení. Tak něco podobného by mohlo vyřešit i tvůj problém. Nebo novější mobil (zároveň i OS). Na PC jsem musel stahovat aktualizaci ovladačů Bluetooth, aby bylo obojí (propojení PC/MOBIL<->receiver) plně funkční.
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

OxygenOS 16.0.9. Ale já neříkám, že s tím mám nějaký problém. Jen že na PC je to rychlejší.
PC: Gigabyte B550M DS3H, Ryzen 7 5700x3D; 2×8 GB DDR4 3600 Mhz, Sapphire Pulse RX 9070, WD SN7100 1TB
TV: Samsung S95F
Audio: Denon X1500h, Wilson Movix 5.0
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Aha. Promiň, špatně jsem rozuměl. Mě se mobil připojuje taky trochu déle, pokud jde o kliknutí na připojit vs. na počítači. Ale je to o něco (2-3s) víc než vs. 1-2s počítač.
Odpovědět

Zpět na „Windows 11“