AMD FidelityFX - info a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMD FidelityFX - info a vše okolo

Příspěvek od mouldy »

Problém je, že musíš pořád jak osel dělat tyto workaroundy a hledat si neustále aktuální info, není to že si po dlouhé době něco zapneš a prostě to funguje, jak bývá většinou zvykem u konkurence.

Tady se s tím sereš, hledáš který driver co vyřešil, do toho prohodíš optiscaler a ve výsledku to funguje stejně k hovnu. No a na příště už prostě nemáš elán se s tím vůbec jebat.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMD FidelityFX - info a vše okolo

Příspěvek od AllowedCry »

Ano, pokud dám force lock fps, tak stabilita je ok, ale to je workaround, který nelze všude aplikovat + většina nových her ti stabilní gameplay nenabídne a jakýkoli pokles jde o to víc cítit. Smutné je to především v tom, že na XTX kombinace fsr a FG mi fungovala spolehlivě všude a nebyl jsem nucen používat žádný lock, prostě mi lítalo fps třeba 120-200 a hz monitoru krásně kopírovalo fps, od přechodu na novější arch tedy pláču pokaždé když chci FG využít, nečekal jsem, že by mohla přijít nějaká regrese, ale bohužel. Například takový resident evil jsem na XTX hrál s dll s uniklým fsr4 + FG a běželo to nádherně, teď když si chci tu hru zahrát ještě jednou, tak ačkoliv mám super krásné a úžasné fsr4.1.1, tak zapnout FG můžu jen s lockem, takže jsem nucen hrát tu hru s nižším fps a tak se mi to zkrátka hrát nechce, čekal jsem výsledek přinejhorším stejný + vyšší kvalita, ale dopadlo to naprosto nemyslitelně... Paradoxně odezva je na rdna4 i s FG mnohem lepší než na XTX, ale k čemu mi to je, když se to trhá a hz na monitoru lítaj 100-200hz naprosto nesmyslně, stará arch uměla snímky generovat stabilně a nebyl problém.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“