Jo, můžu to zkusit, asi to nejspíš způsobuje ten ping jitter. Ještě jsem si uvědomil, že nevím jestli je O2 internet (100GB na měsíc) rychlostně neomezený oběma směry, ale naměřil jsem opravdu 600-700mbit/300-500mbit (down/up). Můžu zkusit požádat providera (FIBER) o navýšení uploadu na vyzkoušení, jestli to ještě něco udělá. Ta rychlost poměrně dost kolísá. Zkoušel jsem to s přímou viditelností na rychlý 5G vysílač. Porty používám poměrně vysoké (Wireguard default 51820 a okolo). Asi z toho už víc nevymáčknu.CyberDeath píše: ↑úte 15. zář 2026, 18:00 Nevím od koho máš fiber... Ale zkus změnit porty na kterých komunikuješ, O2 je známý omezování rychlosti "neznámých" udp připojení.
Teď třeba naměřeno (Wireguard tunel mezi Mobil-PC) 190mbit/80mbit, z čehož první odpovídá limitu uploadu FIBER, a druhé nevím, je to upload z mobilu, ping při tom vyletěl na nahoru.
Ale nebudu si jen stěžovat, funguje to (tunel) docela obstojně. Jasně, někde v Praze v autě (ruší okolní zástavba), v koloně-zácpě (spousta mobilních zařízení), padají spojení (konexe), ale to je tím, že používám foobar2000 na hudební streaming, ale třeba winamp (boužel jen desktopový) uměl precachovat celé hudební soubory a pak je přehrávat z paměti RAM. MP3 jo ok. Jenže u FLAC by to stejně nedávalo smysl (příliš velké soubory až 30-50MB).