Prijde mi to porad docela zabugovane. Za prve muj Geralt ma vlasy oholene na kratko (vousy mu zustaly dlouhe) v kazdem savu, nastaveni hairworks na to nema vliv.
Za druhe renderovani travy s RT je totalne rozbite a vypada to jak nekde z devadesatek. Rastr vypada v pohode, PT vypada v pohode, ale na jakekoliv RT bez PT vypada trava jak kdyby to kreslilo decko v materske skolce voskovkama - je to uplne debilne vystinovane. Doufam, ze to je nejaky bug, protoze PT jinak vypada skoro uplne stejne jako RT ultra, akorat jeste sezere tunu vykon navic za nic...
A je to narocne jako prase. S RT ultra a DLSS balanced (bez FG) to na 9800X3D + RTX 5090 dava kolem 75 FPS dle lokace. PT sezere dalsich 20-25 FPS, uplna zbytecnost (akorat tam teda funguje rendering travy no). Random stuttery se vyskytujou porad, takze jak jsem doufal, ze prechod na nativni DX12 a dalsi engine optimalizace to vyresi, tak nevyresili.
Zaklínač 3
Moderátor: Baneshee
- Sobo
- Středně pokročilý

Re: Zaklínač 3
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- marek16
- Začátečník

Cvičně jsem zapnul, na 5080 ve 4k, zapnu RT (ne PT), DLSS balanced + FG, vjedu do hry, a mám 30-50fps
Je poznat, že je to menší prasárna než ten původní next-gen update, bottleneck se přesunul z CPU na RT cores, ale jede to zase jako hovno.
S plným PT to potom jede ještě hůř a ještě po celým obraze přebíhají jakoby vlny, moc se na to nedá dívat.
Sorryjako, s 5080 to musí dávat 4k60 i s RT, je to asi třetí nejvýkonnější karta na světě a pokud to neumí zoptimalizovat tak aby to jelo, tak to nemaj dělat.
A ne že to pojede 50fps PO UPSCALU, wtf.
Nonic, nezbývá, než zase půl roku/rok počkat, jestli s tím něco udělají, nebo než nvidia vydá Rubin. I když tam zase čekám +15% hrubýho výkonu a FG24x grafy.
Chjo, kdyby tak tu AI co jim sype prachy zapojili taky do vývoje GPU a SW k nim, žejo.
Je poznat, že je to menší prasárna než ten původní next-gen update, bottleneck se přesunul z CPU na RT cores, ale jede to zase jako hovno.
S plným PT to potom jede ještě hůř a ještě po celým obraze přebíhají jakoby vlny, moc se na to nedá dívat.
Sorryjako, s 5080 to musí dávat 4k60 i s RT, je to asi třetí nejvýkonnější karta na světě a pokud to neumí zoptimalizovat tak aby to jelo, tak to nemaj dělat.
A ne že to pojede 50fps PO UPSCALU, wtf.
Nonic, nezbývá, než zase půl roku/rok počkat, jestli s tím něco udělají, nebo než nvidia vydá Rubin. I když tam zase čekám +15% hrubýho výkonu a FG24x grafy.
Chjo, kdyby tak tu AI co jim sype prachy zapojili taky do vývoje GPU a SW k nim, žejo.
Quis custodiet ipsos custodes?
- deputy
- Začátečník

-
Prijde mi, ze s 9070xt grafikou to ma nejakej problem. I kdyz je nastavene rozliseni na 4k, vypada to rozpixelovane jak kdyby to bylo renderovany v 480p.