Jakou zvukovku do PCI aby prezila vstup z el. kytary?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Takže, ovladače hlasitosti jsem dal na minimum a v master FX Cubase mě to ukazovalo mezi -30 až -10, přišlo na to, jak hodně jsem brnknul.
Bathory
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Bathory píše:Takže, ovladače hlasitosti jsem dal na minimum a v master FX Cubase mě to ukazovalo mezi -30 až -10, přišlo na to, jak hodně jsem brnknul.
Ty ovladače měly být na maximum (útlum 0dB), ale to je celkem jedno. Důležitý je mít to nastavený tak, aby to při nejsilnějším brnknutí do strun dosahovalo tak -1 dB.

Kolik to ukáže, když nastavíš ovladače hlasitosti linkového vstupu na maximum ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

TomV píše: Ty ovladače měly být na maximum (útlum 0dB), ale to je celkem jedno. Důležitý je mít to nastavený tak, aby to při nejsilnějším brnknutí do strun dosahovalo tak -1 dB.

Kolik to ukáže, když nastavíš ovladače hlasitosti linkového vstupu na maximum ?
Je to stejný. Ať s tím hýbu nahoru nebo dolu, ukazuje to stejně. Pouze pokud zeslabím volume na kytaře, tak se to hne dolu i ta tom metru, nebo samozřejmě na přímo na tom master FX.
....................
To je zajímavý s tím -1. Já myslel, že by se mělo nahrávat, tak aby se to co nejvíce blížilo maximu, ale nepřelezlo to červený znamení. Vůbec tomu nerozumím a rád si to nechám vysvětlit.
Bathory
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Bathory píše: ....................
To je zajímavý s tím -1. Já myslel, že by se mělo nahrávat, tak aby se to co nejvíce blížilo maximu, ale nepřelezlo to červený znamení. Vůbec tomu nerozumím a rád si to nechám vysvětlit.
Samozřejmě máš pravdu, že by se mělo nahrávat s co nejsilnějším signálem, aby se co nejvíc zvětšil odstup od šumu. -1 dB bych bral jako takovou bezpečnostní hranici, aby kdyby se náhodou podařilo zahrát notu tak silně, jak se to ještě nikdy nepovedlo :-), tak aby tam byla ještě určitá rezerva v dynamice a nedošlo ke zkreslení. Samozřejmě je možné nastavit to třeba na -0.5 dB, nebo úplně ideálně použít limiter, který zajistí, že úroveň ani v extrémních případech nepřekročí nastavenou mez. Tady je možné nastavit klidně -0.1 dB, protože už je tu aktivní prvek, který to hlídá a v případě potřeby omezí.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

TomV píše:Samozřejmě máš pravdu, že by se mělo nahrávat s co nejsilnějším signálem, aby se co nejvíc zvětšil odstup od šumu. -1 dB bych bral jako takovou bezpečnostní hranici, aby kdyby se náhodou podařilo zahrát notu tak silně, jak se to ještě nikdy nepovedlo :-), tak aby tam byla ještě určitá rezerva v dynamice a nedošlo ke zkreslení. Samozřejmě je možné nastavit to třeba na -0.5 dB, nebo úplně ideálně použít limiter, který zajistí, že úroveň ani v extrémních případech nepřekročí nastavenou mez. Tady je možné nastavit klidně -0.1 dB, protože už je tu aktivní prvek, který to hlídá a v případě potřeby omezí.
A máš nějaký závěr ohledně toho, co jsem zkoušel ty věci na kytaru?
Bathory
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Bathory píše:A máš nějaký závěr ohledně toho, co jsem zkoušel ty věci na kytaru?
Jo. Snad by to mělo být dobrý... Sice není nad připojení přes kombo, ale fungovat by to mělo. Ještě zkusím přes týden zjistit přesně tu výstupní úroveň kytary, ale mělo by to snad být OK.
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Bathory píše:Ta kytara přeci není pod proudem! Do IN zvukovky se dá připojit ledacos a ještě jsem neslyšel, že by ji takhle někdo odpálil. Hrajou přes ni pomalu rok a žádný problém s tím nebyl.
Mám ji teď půjčenou doma a zkouším to taky na svý Prodigy 7.1. Latence slabý 3ms, takže odezva perfektní. Mám velký bedny od starýho magiče a ze zvukovky OUT to ženu přes starej gramofon coby zesilovač. Jediný co bych mohl odpálit jsou ty bedny .........
Kytara ne,ale ja zapomnel na ty efekty... :roll:
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Včera mi konečně přišla basa, taxem jí hned zapojil do PC a hraje to úpně úžasně!!
O Zvukovku strach nemam. Spíš o ty repráky :D
Je to docela nářez když to hraje přes čtyřy 15 a 30 Watt vejškáky
a dva 45 Watt Basáky :)

Už jenom čekam a až budou klepat sousedi. :-D

Jinak to jedu přes microfon vstup, protože to je hlasitější a hrajou všechny repra.
Musim si koupit stereo jack-jack a pak to píchnu do line in
Ta basa umí stereo :shock: :D - Nojo Fender to je kvalita...... :D
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lipfeather píše:Ta basa umí stereo :shock: :D - Nojo Fender to je kvalita...... :D
Fakt umí stereo? Já koupil kytaru začátkem týdne (do teď jsem si půjčoval od souseda) a má klasickej mono výstup, takže musí být ve zdířce povytažený jack aby hrála v obou bednách.
Bathory
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bathory píše:
Lipfeather píše:Ta basa umí stereo :shock: :D - Nojo Fender to je kvalita...... :D
Fakt umí stereo? Já koupil kytaru začátkem týdne (do teď jsem si půjčoval od souseda) a má klasickej mono výstup, takže musí být ve zdířce povytažený jack aby hrála v obou bednách.
Jo měla by umět stereo. Mam tam: Volume 1, Volume 2 a Tone Volume.
A Volume 2 přes mono jack nic nedělá.
Koupil sem si 7,5 metru HI-Tech Jack-Jack mono kabel a už mi jaxi nezbylo na Stero kablík, Ani nevim jestli se velký Jacky dělaj ve stereu?
No měly by ne?
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zero píše:
Bathory píše:Ta kytara přeci není pod proudem! Do IN zvukovky se dá připojit ledacos a ještě jsem neslyšel, že by ji takhle někdo odpálil. Hrajou přes ni pomalu rok a žádný problém s tím nebyl.
Mám ji teď půjčenou doma a zkouším to taky na svý Prodigy 7.1. Latence slabý 3ms, takže odezva perfektní. Mám velký bedny od starýho magiče a ze zvukovky OUT to ženu přes starej gramofon coby zesilovač. Jediný co bych mohl odpálit jsou ty bedny .........
Kytara ne,ale ja zapomnel na ty efekty... :roll:
Cože? Estli ti jde o efekty, tak už sme to tady probírali...

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=9158
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lipfeather píše: Ani nevim jestli se velký Jacky dělaj ve stereu?
No měly by ne?
Jám mám přechodku z velkýho na malej a je to stereo, takže si myslím, že se určitě dělaj.

Nejhorší ale je, že jsem asi odpálil repráky, začínaj nějak vynechávat, no co, stejně jsem chtěl koupit nový. Nevíš o nějakejch, co nebudou moc velký a vydržej moje občasný hraní?
Bathory
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jasně, že se velký jacky dělaj stereo. Spíš víc, než pro stereo se v profi praxi používají pro symetrický přenos signálu, ale konstrukce je stajná.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“