project: Vulcanus

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Takže já se taktéž přidávám k obdivovatelům...SaSa mi vyprávěl, jak to vypadá a bylo jasný, že to bude super, ale takhle na fotkách - prostě klobouk dolů...ta měď tomu nádherně sedne, je to super...musím se o víkendu stavit a podívat se v reálu...:)

A samozřejmě aby ti to nebylo nějak líto, tak: :worship: :worship: :worship:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pekny. Trochu mi tam nesedi ten napis vzadu. Zda se mi ze tak nejak nezapada do celkoveho vzhledu. Jako kdyby jsi tam prilepil krabici.
Moc se tesim az to zas uvidim v realu.

BTW: Vyhovoval vam ten muj zdroj?
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rabinjakob »

No ten nápis fakt k tomu nesedí jde o to že celá skřín je kovaná a je tam vtlačené něco co je dělané jinou mnetodou bych řekl předtím to mnělo takový historický vzhled a ten nápis už tvarově vstupuje do jiné věkové kategorie chtělo by ho upravit tak aby byl vzhledově jak celá skřín to by pak jinak vypadalo .No nám na mysli jednu moznost ale ta se špatně popisuje .nejde o to udělat krabici na to plexi z názvem ale spíš to udělat tak aby to bylo nějak roztáhnuté po části skříně takový přechod měd železo .
Modding sraz 2 . http://www.modding.cz/?p=348#comment-1697
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=200 dole
Pomozte nám rozjet forum o moddingu na www.modding.cz projekty,nástroje pro modding,materiály,bazar a novinka pokec volná konverzace bez hranic.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Sergeji, klobouk dolů... už hodněkrát jsem ti to chtěl pochválit, ale vždycky si říkám, že hvála má přijít, až když je dílo hotové, aby se na tom postupně nepřestalo makat a aby modder nepolevil, naopak ještě ve finále přidal..., jelikož do tvého řemesla moc nevidím, tak toto opravdu moc obdivuju, ten styl je fakt špičkový, zpracování vypadá taky kvalitně, design je dokonalý, je to naprosto originální a moc se mě to líbí, mám taky rád masivní a těžké case :), jediná věc, na které bych já ještě více zapracoval, je celkové odhlučnění jednotlivých komponent, ale to by zase muselo být na úkor tohoto skvělého designu, takže nezbývá než pogratulovat k výborné práci a ... :worship: :worship: :worship:

PS. vím, že 100% hotový to ještě není, ale nevadí :)
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Co se týče toho nápisu trošku to ruší dojem z jednoho velkého :o WOOOW :shock: Mohl by být provedený podobně jako vršek case - do těch hrbolků... Ale jinak teda obrovská poklona. Musim souhlasit, že po dlouhý době je tu něco opravdu hodně, hodně originálního (materiálem, tvarem, provedením). :worship: !!!BRAVO!!!
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Tak nakonec ta kombinace rezi a kovového lesku je super.musím pochválit sergeje,že nakonec mě velmi mile potěšil :)
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Jiří Mrázek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiří Mrázek »

Tak todle je masakr opravdu moc hezke :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :onfire: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: Jenom takova blba otazka, na kolik by jsis to cenil? Ikdyz to urcte prodavat nebudes, ale c iste teoreticky, je to fakt narez. :onfire: :worship: :D
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

No tak to je fakt brutalni mod!
Pred tou silenou praci se hluboce sklanim, super vychytavky, chvilku jsem hledal chybicky, ale mas to fakt super - to podsviceni me dostalo :worship:

Muj styl to sice neni, ale porad je to jedna z nejlepsich beden co jsem videl :bomb: :up:
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

Ty zdířky pro USB tam zatím nejsou - to se teprve chystám udělat... Myslím, že když se dá měděný panel místo dvou dolních mřížek, že to bude vypadat vpohodě... a podstatně se zvýší jeho užitá hodnota...

to ZdenekSveda: Díky moc za pochvalu - od tebe si toho obzvláště vážím :-) Ono je pravda, že vidět naživo tvůj miniContainer nebo Stoobiho mody je taky mazec :-) Bohužel do Polska nepojedu. Jedu s ateliérem na výstavy do Milána, takže bohužel... Ale asi to uděláme tak, že s Vulcanusem pojede do Wroclavi brácha (SaSa)... uvidíme... říkám si, že by byla docela škoda, kdybych nejel...

Stoobi: jůůůůůůůůůů - tak klaněcí panáčky od Stoobiho si budu muset někam vystavit :-D ... Určitě přijeď - odborně mi to zkoukneš :-D

Woyta: Ten nápis vzádu budu muset ještě trochu upravit.... jednak je tam taková hrozně zahnědlá měď - a ten bok budu chtít ještě zakrytovat... aby tam nebyly vidět takový ty prasárny... A zdroj byl super :-) ... díky moc...

to rabin jakob: můžeš mi to nějak blíže vysvětlit, jak jsi to myslel, moc jsem to nepochopil... přechod měd -železo...

to Vlastik: no... myslím, že s odhlučněním nebude problém... protože je tam super vodárna... a jediný ventilátory tam jsou dva pomaloběžný na radiátoru a jeden ve zdroji... ta voda by tam myslím mohla vpodstatě jet na pasiv... ale jak říkám - s hlukem není problém - ty tři větráky nejsou skoro slyšet...

Jiří Mrázek: No... to je těžká otázka... na kolik si to cením... kdybych to měl spočítat jen podle hodin, kolik jsem na tom strávil... tak to bude mazec :-)

Díky moc za příspěvky - Sergej
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Já to vidím asi tak nějak že projekt vulcanus byl vytvořen tak že by mněl připomínat žár oceli tu ti na tom modu zbyrvením tvoří právě ta měd tak proč to neudělat že nápis bude představovat něco jako lávu která vytéká měděnny kryt toho podsvětleneho nápisu by mohl představovat pomalu chladnoucí lávu která stékala od nápisu dolů a zbytek neboli železo to může představovat uplně vychladnutou lávu nebo v tomto případě kov no skus si to nějak představit myslím že ted už víš co mám na mysli .tři věci A: nápis žhavá láva B: měd takže kryt pomalu chladnoucí láva C:zelezo uplně vychladlá láva .myslím že jako nápad to není špatné no uvidíš.No ještě by se to dalo udělat tak že vlastně celý ten mod vzniknul stékánim te lávy ale to už je blbost ale mělo by to vlastně i svůj jiný styl spojený z nějakou představou něčeho.
Naposledy upravil(a) rabinjakob dne pon 26. bře 2007, 21:21, celkem upraveno 1 x.
Pomozte nám rozjet forum o moddingu na www.modding.cz projekty,nástroje pro modding,materiály,bazar a novinka pokec volná konverzace bez hranic.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

to sergej_
no já neměl ani tak na mysli ty větráky, těch se tady těžko zbavíš, myslel jsem jiné zdroje hluku - HDD a mechanika. Když už se dělá celá case od základů, tak to chce alespoň trochu na tohle taky myslet, prostě udělat v té case i něco z praktického hlediska navíc, než mají běžné case, takhle jsi udělal opravdu nádhernou case, ale hlučností je to na běžné úrovni, což je z mého pohledu škoda, ale jinak říkám - je to fakt perfektní práce...
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

normalne sem nepisu ale tohle je opravdu skvostna "Hand made" case... je opravdu krasna
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

Je to fakt uchvatny,brutalne propracovany,tenhle kovanej styl se me strasne libi :) a je to mnohem hezci nez kdyz tam byla ta rez,je to takovy elegantnejsi...btw to flexo jsi taky barvil tema modelarskyma barvama ?
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

rabinjakob: No... asi chápu, co myslíš, ale vůbec si neumím představit, jak by to mělo vypadat v reálu - ono když to budu dělat z plechu, tak to bude pořád vypadat jako různe naskládaný plechy na sobě a na jako láva... víš, co tím myslím? ... ono je výhoda, že ten nápis se dá kdykoli sundat a jakkoli upravit, takže to už je ta poslední věc... ale když se trochu pošéfuje, aby to nebylo takhle zahnědlý a zakrytuje se ten bok v nějakým tom "neandrtálským stylu", tak to bude vpohodě... Tam je totiž problém, že ten nápis je docela malý, takže se musel vybrousit relativně přesně, protože u loga by to ani jinak nešlo... musí být přesné... - a tady bude ten kámen úrazu - protože zbytek je udělanej tak trochu "poprasácky" - takže ten přesně zabroušený nápis k tomu nesedne... ale až to pošéfuju, tak to bude myslím vpohodě :-)

jo - a ty flexa jsou nabarvený... je to docela vpohodě - drží to parádně, nestírá se to... myslím, že je to ok... navíc to má takový pěkný kovový lesk...

Jinak: k odhlučnění, chlazení, osvětlení... atd. napíše bratr (SaSa) - protože to je jeho práce - a rozumí tomu víc, než já... :-)
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

a ještě k té červené barvě:

ono je pravda, že červená je použita pouze na nápisu vulcanus - ale jde o to, že až se udělá osvětlení (imitace ohně), tak všechny ty měděné mřížky a vlastně celý vnitřek počítače budou svítit červenooranžově... takže to bude dobře korespondovat s tím nápisem vulcanus - a ten pak nebude vypadat tak "zvláštně" ...
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

No každopádně si zvolil hodně dobrý spůsob jak vytvořit Casemod já osobně sem pul roku taky odfungoval v kovárně no na škole je to dávno ale to řemeslo se mi hodně líbí a to co sem se tam naučil vyuívám doma do dneška a každopádně si dokázal to že se to dá kombinovat a vim jak je těžké se něco pokusit něco udělat přesně když pracuješ z rozhřátým kovem tadle ta práce je hodně precizní a hodnotit se dá jen kladně jsem ještě zvědavý jak vykutíš to z tím nápisem kdyby to bylo v takovým stylu jako je to logo tak by to bylo taky super .kombinace měd ocel vypadá opravdu skvěle to podsvětlení loga paráda je vidět že název sám je spojen z modem a mnoho o něm vypovídá a ještě ohledně toho jak tu psal VlasTik no asi neví co dokáže všechno vychytat hrubší ocel nebo plech za hluk to uchycení je v poho nemyslím ze bys něco z tím měl něco dělat při te váze všechny rezonance a hluk se strácejí jelikož ani hdd ani ventilátory a ani jiná věc nedokáže ten case rozechvět a to ještě tím tuplem když jsou v tom plechu kovány drážky no nebo spíš dělany otlaky tím se skřín stává pevnější a je jako vyztužená samozřejmně v určitém slova smyslu .Omlouvám se za trošku delší komentář .!!!Doplnek!!! Není case jako case
Naposledy upravil(a) rabinjakob dne úte 27. bře 2007, 12:22, celkem upraveno 1 x.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

to rabinjakob: já tady neříkám nic ve smyslu, že ta case rezonuje, nebo že tam někde o sebe plácají plechy :), to ale neznamená, že se zvuk nešíří v oceli ( rychlost zvuku ), já tady nechci nijak dál toto řešit, je to pěkná homemade case a neříkám, že je na tom něco špatně, jen tam mohlo být i TO něco navíc, já jsem zaměřenej na hluk a tak se na to prostě dívám, ale neříkám, že je to hlučný, jen to mohlo být vzhledem k promakanosti celé case ještě mnohem lepší, ale to se dá vychytat dalšíma modelama, alespoň má člověk důvod něco tvořit a sergej_ rozhodně umí :)
XeZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od XeZ »

mas moju poklonu :worship: :up:
ta case je... :inlove:
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

neslo by udelat video nebo aspon photo toho ohne ?
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Zkusim to zachytit na Targi.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Projekty“