Analýza latencí gpu - FLACalculator
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Analýza latencí gpu - FLACalculator
nemuzes do toho zakomponovat nejakej vlastni meric,aby nebyl potreba fraps? takovy allinone reseni
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- oneb1t
- Začátečník

to je prave celkem slozita vec protoze by musel vyrobit nejakej dx/mantle overlay kterej by to meril
u dx by se to asi jeste dalo i kdyz o tom moc informaci jak to vyrobit neni ale dalo by se neco vygooglit okolo aimbotu ktery to pouzivaj
u mantle zatim nemozny
u dx by se to asi jeste dalo i kdyz o tom moc informaci jak to vyrobit neni ale dalo by se neco vygooglit okolo aimbotu ktery to pouzivaj
u mantle zatim nemozny
- webwalker
- Začátečník

@Alfajk, oneb1t: To bych nyní asi nezvládl, já DirectX neprogramuju. Tam je problém v tom, že se musí udělat "háček" na odchytnutí volání DX a to pro všechny verze DX. U Mantle je to dosud nezdokumentované, takže vůbec nic
Jediným, dosud univerzálním řešením, je FCAT. Ale co si budeme povídat, kdo by si to za tu cenu pořizoval, že. Navíc nikdo neví až přijde g-sync/f-sync jestli to s FCATem bude vůbec možné měřit, ale možná se zase objeví nové a levnější způsoby měření než je FCAT.
EDIT: Úplně jsem zapomněl, že ani FCAT není univerzální, protože pod Mantle nejde přikreslit ty proužky v overlay, takže FCATem se dá pod Mantle měřit pouze BF4,
Jediným, dosud univerzálním řešením, je FCAT. Ale co si budeme povídat, kdo by si to za tu cenu pořizoval, že. Navíc nikdo neví až přijde g-sync/f-sync jestli to s FCATem bude vůbec možné měřit, ale možná se zase objeví nové a levnější způsoby měření než je FCAT.
EDIT: Úplně jsem zapomněl, že ani FCAT není univerzální, protože pod Mantle nejde přikreslit ty proužky v overlay, takže FCATem se dá pod Mantle měřit pouze BF4,
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Webwalkere, přišel jsem na další perfektní featurku RadeonPro SW - Benchmarking modul, a hádej co to umí?
Umí to logovat FPS a Frametimes do txt a csv souborů, a ty .csv dokáže FLAC bez problémů přežvýkat
Takže, pokud už někdo RadeonPro používá, nemusí instalovat Fraps nebo další zachytávací SW.

Umí to logovat FPS a Frametimes do txt a csv souborů, a ty .csv dokáže FLAC bez problémů přežvýkat
Takže, pokud už někdo RadeonPro používá, nemusí instalovat Fraps nebo další zachytávací SW.

- webwalker
- Začátečník

@Krteq: Tak to je opravdu pěkné
Předpokládám, že ten soubor z RadeonuPro FLAC detekuje jako Fraps log.
Můžeš mi nějaký ten log soubor poslat???
Předpokládám, že ten soubor z RadeonuPro FLAC detekuje jako Fraps log.
Můžeš mi nějaký ten log soubor poslat???
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jj, je detekovaný jako Fraps log 
Jasně, pošlu.
Jasně, pošlu.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Takže, jak jsem psal, FLAC bere výstupní .csv jako Fraps log

A podle všeho to přechroupe bez problémů

Logy -> RadeonPro Benchmarks.zip

A podle všeho to přechroupe bez problémů
Logy -> RadeonPro Benchmarks.zip
- webwalker
- Začátečník

Jo, jo, je to tak. Jsou chytří, proč vymýšlet nové formáty, když už tu mají zaběhnutý Fraps.
Imho by se to mohlo dostat přímo do Catalystů a přidat ještě podporu pro Mantle a OGL. Pak by bylo vystaráno
Imho by se to mohlo dostat přímo do Catalystů a přidat ještě podporu pro Mantle a OGL. Pak by bylo vystaráno
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Škoda, že japamd ukončil vývoj RadeonPro a přešel pod Raptr, ale třeba se dočkáme překvápka v Gaming Evolved APP (když už tam je teď jeho "DVR") 
- del42sa
- Pokročilý

Nitrous Oxide RTS Extreme

"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- webwalker
- Začátečník

@del42sa: Jo, jo, tady v tom scénáři se Mantle projeví nejvíce.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- webwalker
- Začátečník

Tak nová verze aplikace FLA Calculator dnes uvolněna.
Jedná se o verzi finální a konečnou, která obsahuje také FLA Presenter. Tím vývoj tohoto nástroje ukončuji s tím, že se v budoucnu budou opravovat pouze případné chyby.
Myslím, že pro "free" testování gpu frametimes je to docela šikovný nástroj a tak doufám, že si ho patřičně užijete
Stahovat můžete na obvyklém místě >>
Děkuji všem, kdo do tohoto vlákna přispěli a podíleli se tak na jejím vývoji a samozřejmě těm, kdo tuto aplikaci pilně testovali.

PS: Mám nyní v hlavě trochu ambicióznější projekt, tak mi zachovejte přízeň, budu vás jistě potřebovat
Jedná se o verzi finální a konečnou, která obsahuje také FLA Presenter. Tím vývoj tohoto nástroje ukončuji s tím, že se v budoucnu budou opravovat pouze případné chyby.
Myslím, že pro "free" testování gpu frametimes je to docela šikovný nástroj a tak doufám, že si ho patřičně užijete
Stahovat můžete na obvyklém místě >>
Děkuji všem, kdo do tohoto vlákna přispěli a podíleli se tak na jejím vývoji a samozřejmě těm, kdo tuto aplikaci pilně testovali.

PS: Mám nyní v hlavě trochu ambicióznější projekt, tak mi zachovejte přízeň, budu vás jistě potřebovat
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Krteq
- Středně pokročilý

-
FLAC se začíná prosazovat i v redakcích zahraničních tech magazínů
Congrats
ExtremeTech - Investigating AMD Mantle’s superb multi-GPU scaling in Civilization: Beyond EarthWe’ve used the Czech software tool Frame Latency Analyzer to sort and graph our result data and benchmarked the three graphics cards using the standard test included with Civilization: Beyond Earth. We’ll look at the data in two groups — first, a comparison of the R9 295X2, the R9 290X, and the GTX 980, and then a comparison between the R9 295X2 in both Mantle and DirectX 11.
Congrats
- del42sa
- Pokročilý

pěkné, gratulace Webwalker. Good Job 
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
- webwalker
- Začátečník

Díky, díky a ještě jednou díky chlapové
Bohužel to použili pouze na zobrazení frame times, asi byl Hruška línej dělat s excelem
Ale BenchStudio2015 se blíží mílovými kroky a věřte, to si teprv všichni zařádíme
Malý závdavek:
Bohužel to použili pouze na zobrazení frame times, asi byl Hruška línej dělat s excelem
Ale BenchStudio2015 se blíží mílovými kroky a věřte, to si teprv všichni zařádíme
Malý závdavek:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
GPUreport.cz
GPUreport.cz