Já tím bzučením, pískaním myslel obecnej zvuk co ti drásá nervy. U těch Seasoniců netuším co tam "bzučí, píská, sviští" , měl jsem jich pár rozebraných, ale odkud se ten zvuk linul jsem nedokázal nikdy určit. Je možné že to dělala sítová tlumivka, težko říct...Jan16 píše:bzučí... to bude asi tim, že tam bzučí špatně dotažená síťová tlumivka. Pokud myslíš bzučení, které je tak kolem 50Hz
ad mechanická rezonance: jo, to je možné, na to jsem nepomyslel.
Rukama mi prošlo už přes 30 zdrojů, žádný v běžném režimu práce nepískal (freq > 1kHz). Některé sice bzučely, ale to bylo síťovou tlumivkou. Pískající jsem tu měl jen jeden, byl to starý AT, závada způsobená zničeným řídícím IO.
To NEONET: na prázdno to může klidně něpřijemně bzučet,pískat (nebo jak chcete), ale při zatížení se ten zvuk může klidně ztratit. Ono totiž záleží na mnoha faktorech a jeden z nich je protékající proud, při vyšším zatížení se mechanická rezonance může dostat do takové oblasti, kde to bzučení, pískání může uplně zmizet a nebo také zvýšit intenzitu drásajícího zvuku. Říkám, moc parametrů tohle může ovlivňovat - je to taková duchařina.