M-audio AV40

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: M-audio AV40

Příspěvek od Maxtor »

No ja to vidim trosicku jinak.. nejde tady o manii hura za velkym basakem a objemem bedny, ale vsechny tyhle male satelity jsou proste maly az moc.. presne jak rikas.. bavime se o dvoupasmech k PC, o casto potlacenem strednim pasmu.. proto neverim, ze 7cm stredobas bude hrat lip nez 13cm (BX5a) stredobas.. na stredu bude prakticky stejnej, a od spoda bude daleko vice orizly..
A neni to o zadnych basech.. je to o celym spektru.. objem nenahradis a cela ta bedna pak ztraci na hutnosti zvuku.. a nejde o to, aby clovek sedel doma obklopen jednim velkym hucenim..

Dalsi veci je, ze v US Audioengine tyhle vyrobky prodava jako hracky k iPodu.. tzn. klasicka cesta leskleho laku a hrani si na Hi-Fi..
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

právě v tomto ty A2 překvapily svou čitelností
navíc koukni sem
naměřené výsledky jsou velice dobré
http://www.stereophile.com/standloudspeakers/1207ae/
zde mají celkem dost objektivní recenze včetně detailního měření
http://www.stereophile.com/standloudspe ... ndex4.html

Co tyhle bedýnky rozhodně postrádají tak to je dunivé - hučící basy
Naopak jsou tyto basy velice rychle a přesné

nechci se hádat, jen mám nyní trochu čas si stát za svým názorem.

Faktem ale je, že já nejvíc poslouchám jazz, blues, akustickou hudbu, různou world music atd a tam tyto malé přesné monitory excelují
Naposledy upravil(a) puschpull dne sob 23. říj 2010, 13:32, celkem upraveno 1 x.
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Průser je ten že spousta lidí preferuje ty uhuhňané basy a potlačené středy. Kamarádovy jsem pouštěl jeho oblíbenou tucárnu na CD a nestačil se divit. I po zesílení nic nedunělo a okna se taky netřásly. Moc se mu to nelíbilo.

M-audio AV40 mě moc nepřekvapily. Nepřesné středy a asi i zlehka plastové výšky. Ale zkoušel jsem na nich jenom housle a klavír přes cd player technics.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Tak nějak souhlas s Maxtorem.
BX5a, které stojí od nějakých 4.7k jsou rozhodně lepší kauf než tyhle mrňavé audioengine za 5.5 k.
Tu cenu vidím spíš jako nějakou daň za exkluzivitu- malé a v poměru ke své velikosti dobře hrající reproduktory. Pokud má někdo problém s místem, tak proč ne. Ale jinak nevidím důvod takové bedýnky kupovat.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
puschpull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

uznávám, že M-Audio BX5a jsou zajímavé v poměru zvuk/cena

ale zpět k Audioengine - osobně bych si nikdy nepořídil bedýnky kvůli jejich exkluzivitě, ale jedině kvůli jejich zvuku. Kdyby se mi nelíbily (a mám s čím porovnávat) tak bych je vrátil a poohlédnul se jinde.
Jak jsem ale párkrát naznačil, poslech hudby a kvalita zvuku na PC (i na velké audio sestavě v mé pracovně) pro mě dost znamená. Navíc ty A2 hrají přes Asus Xonar Essence STX, takže o kvalitní přísun signálu je postaráno ...

Zkoušel jsem je provozovat krátce s Cowon iAudio U5, ale tam je oproti té zvukovce v PC propastný rozdíl.
Nijak na ty M-Audio neútočím, jen bráním tyto u nás méně známé Audioengine.
Také se mi líbí více zvuk z velkých (větších) reprosoustav ale dobře hrající třípásma jsou zpravidla k nezaplacení.
I proto jsem nakonec zůstal u XN270 (poslech mimo PC)
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

puschpull: Kdyby ty AE stály max 200$, tak už je mám na stole v práci. Ale za 5.5k mi to přijde vzhledem k velikosti dost. Už jenom naladění BR na 75Hz něco o odezvě na basech napoví, takže pro někoho to jako hlavní ozvučení k PC (tzn. multimedia - hry, filmy, hudba) nepřipadá v úvahu, protože je to pro něj zároveň jediná "aparatura" na veškerý poslech. Proto bych v tomto případě i já doporučil raději ty BX5A, které dost možná nebudou mít tak pěkné středové a výškové pásmo, ale přecijen zahrají i nějaký ten vyšší bas.

Je ale fakt, že Atkinson z nich byl nadšený. Na druhou stranu jsem od něj snad ještě nečetl recenzi, kde by o něčem napsal vyloženě nějakou špínu.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“